Witam. Dopytaj wykonawcy czy dał jakiś plastyfikator do wiązania w niskich temperaturach, taki wykruszenia się zdarzają. Poczekaj do wiosny, podszlifuj, wyrównaj i rób kolejne etapy prac jak podpowiadają wyżej. Po co iść w koszty, jeszcze się wykosztujesz przy budowie.
Pozdrawiam
Zgłoś
Witam serdecznie
Bardzo proszę o pomoc w doborze kotła na pellet.
Chciałbym skorzystać z dotacji na piec na pellet o podwyższonym standardzie. Wyczytałem, że ma być 5 klasy i emisja pyłu ma być mniej niz 20 mg/m3.
Niestety dom jest stary i jeszcze nie ocieplony ( tu też chce skorzystać z dotacji - lecz zaczynam od wyboru pieca)
Dom jest rozbudowany z domku z lat 50-tych i dobudowany garaż oraz piętro.
Poniżej przedstawiam powierzchnie do ogrzania.
Bardzo proszę o konkretne modele pieców, które Państwo używacie i nie ma z nimi problemów.
Niestety jestem laikiem i informacje, które zamieściłem mogą nie wystarczyć, więc jeżeli będzie potrzeba o więcej proszę piszcie.
Witam,
Chciałbym zakupić działkę rolną 4 klasy 1,9ha i wystąpić z wnioskiem o wydanie WZ na budowę 15 domów jednorodzinnych(na działkach po 1200m).
Czy jest taka możliwość na takiej działce rolnej? Dzialka spełnia warunki uzyskania warunków zabudowy (obok działka budowlana, przy drodze gminnej) Czy po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku i otrzymaniu WZ na budowę 15 domów będę później mógł podzielić ta działkę na 15 działek po 1200m2 czy nie będzie to możliwe bo slyszalem, że działek rolnych nie można dzielić poniżej 3000m.
Dodam, że działka obok ma MPZP i została podzielona na 20 działek po 1000m. W starostwie uzyskałem info, że działki rolne 4 klasy są odralniane od ręki na wniosek.
Pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się