"podczytywacz" - tak, to tego typu umywalka
Dzięki Animus za odpowiedź
A te profile obok siebie w tym samym kierunku czy "plecami" do siebie na ala dwuteownik? A jeżeli miałbym użyć tylko 0.5m, to jak rozumiem w miejscu przewiertu, czyli te 0,25m do góry i dołu od miejsca przewiertu. Dzięki za wcześniejszą wypowiedź. Pozdrawiam
To znaczy że jest nieszczelność... najprawdopodobniej na styku "plecak" - miska ustępowa...
Zauważyłeś skąd wycieka woda i kiedy się pojawia? Podczas spuszczania wody? (wysusz ręcznikiem papierowym to zaznaczone na czarno miejsce, połóż kawałko świeżego, suchego ręcznika, spuść wodę i obserwuj to miejsce)
Odkręcałeś spłuczkę/"plecak"?
Nie ma innego miejsca na przeciek...
A to znaczy, że nowa uszczelka (naznaczona na czerwono) nie przylega ściśle do swojego gniazda i nie doszczelnia tego miejsca... i albo gniazdo nie jest domyte/doczyszczone, albo nieosiowo ustawiony jest ten zawór... Większa ilość zbierającej się wody w zbiorniku grawitacyjnie nieco dociska "dzwon", ale nie do końca, bo - jak piszesz - potem trochę kapie...
Jak ustawić prawidłowo ten dzwoń żeby nie leciało ,jakoś do góry go ?Wyjelem go nowego jak przyszedł do mnie i wkręciłem go spowrotem .Zbiera się woda tam gdzie zaznaczyłem pod kiblem co na czarno zaznaczone .
Jest to nowy zawór który kupiłem ,ten stary miał już 10 lat nic tam nie ruszałem ponieważ nowy jest tylko przy napełnianiu leci woda do WC.
Nie wszystkio git... źle ustawiony "dzwon" - przy napełnianiu nie może wylewać się woda do miski ustępowej...
Z jakiej góry trochę kapie???
Trzeba wymienić uszczelkę spod "plecaka"
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się