Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
daggulka

Problem z literą "ą" podczas cytowania

Recommended Posts

Witam, zagadka jest.

Problem mam - zapewne to problem z moją klawiaturą, choć niekoniecznie ... może znajdzie się mądra głowa która pomoże z dobrego serca.  
Kiedy mam cytaty w treści tekstu który piszę (i tylko wtedy) sytuacja wygląda tak, że wciśnięte "a" i prawy obojętnie czy "alt" czy "ctrl" podświetla mi cały tekst łącznie z cytatami, a kolejne naciśnięcie czegokolwiek kasuje cały tekst.  Czyli za każdym razem kiedy w  tekście występuje "ą" - ponieważ szybko piszę i nie kontroluję tej litery - kasuje mi się cały post. 

Szlag mnie trafi, przysięgam. Może ktoś mi powie jak to cholerstwo wyłączyć? Żeby znowu "ą" było "ą" a nie jakimś g... , sorrrry - czymś do zaznaczania tekstu. I dzieje się tak tylko wtedy kiedy kogoś cytuję ... jeśli piszę "czysty" post - "ą" działa poprawnie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie działa :hahaha2:

A tak poważnie, to proszę sprawdź czy sytuacja się powtarza w edytorze tekstu. Myślę, że to kwestia ustawień Twojego komputera (może wirus).

Pozdrawiam
Marcin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
19 minut temu, Redakcja napisał:

U mnie działa :hahaha2:

A tak poważnie, to proszę sprawdź czy sytuacja się powtarza w edytorze tekstu. Myślę, że to kwestia ustawień Twojego komputera (może wirus).

Pozdrawiam
Marcin

Tak, w edycji również to samo. Komputer przeskanowany, wyłapane co trzeba ... ale nic to nie zmieniło. 
To naprawdę wkurza ... ileż razy można ten sam post pisać :wallbash:
Może ktoś miał taki problem i sobie poradził?  Póki co próbuję sobie przypomnieć jak się wracało do ustawień domyślnych klawiatury :icon_rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam dokładnie to samo - tylko przy cytowaniu.

Pierwszym cytowaniu - następne cytaty wpisane po  tekscie "wchodzą" bez problemow z klawiaturą.

11 minut temu, demo napisał:

Też tak mam od kilku dni. Na razie piszę bez _ą.

ż ą ś ć ó  ż ź ł 

Edytowano przez bajbaga (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trzeba coś napisać i dopiero cytować

5 minut temu, demo napisał:

aaaaaasss

 

ąąąąąąąąąąąąąąą

fakt - upierdliwa przypadlość

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Uffff ... a myślałam, że coś sobie sama niechcący spierniczyłam .

Też mam wrażenie, ze wcześniej tego nie było bo gdyby było, to bym zauważyła i wkurzała się kilka tygodni temu :icon_lol:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja nadal nie potrafię odtworzyć tego błędu u siebie, ale poprosiłem Informatyka o interwencję. Zobaczymy czy uda mu się pokonać problem.

Marcin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, bajbaga napisał:

Kliknij "cytuj", a pod cytatem wpisz np. pączkowanie.

pączkowanie

aż sprawdziłem,u mnie pączkuje tzn jest OK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Buster napisał:

pączkowanie

aż sprawdziłem,u mnie pączkuje tzn jest OK

Co Ty opowiadasz? O.o
Czyli wybiórczo dopadło umilenie życia  .... wybranych :icon_lol:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, daggulka napisał:

Co Ty opowiadasz? O.o
Czyli wybiórczo dopadło umilenie życia  .... wybranych :icon_lol:

eeee......yyyyyy......nooo.....:scratching: :icon_mrgreen:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Znaleźliśmy ten problem w przeglądarce Opera. W innych (Mozilla, Chrome) nie występuje. Zobaczymy, co możemy z tym zrobić, ewentualnie zgłosimy do producenta oprogramowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, Redakcja napisał:

Znaleźliśmy ten problem w przeglądarce Opera. W innych (Mozilla, Chrome) nie występuje. Zobaczymy, co możemy z tym zrobić, ewentualnie zgłosimy do producenta oprogramowania.

Korzystam z Chrome - problem jest. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
8 minut temu, daggulka napisał:

Korzystam z Chrome - problem jest. 

Masz rację :$ Sprawdzamy zatem, co możemy zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Redakcja napisał:

Masz rację :$ Sprawdzamy zatem, co możemy zrobić.

Mam nadzieję, że się uda bo ciężkiej nerwicy dostanę i będziecie mnie szukać w domu bez klamek tudzież kupować nowy sprzęt jak rzucę obecnym o ścianę po którymś z kolei wykasowaniu posta :icon_lol:

Zajrzy ktoś do tematu obok? Bo mam problem jeszcze z jedną literką ... może ktoś wie jak to naprawić. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, bajbaga napisał:

Napisz cosik np. d.... a dopiero po tym wpisie kliknij cytuj.

No wiem, wiem że da się to tak obejść.  Ale przyzwyczajenie to straszna rzecz ... trudno się z tym walczy ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, bajbaga napisał:

Ps. Chyba to ostatni "nabytek" - wcześniej tego nie było.

Właśnie tak, sprawdziłem i wcześniej nic takiego nie było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
50 minut temu, Redakcja napisał:

Znaleźliśmy ten problem w przeglądarce Opera. 

Ja mam Operę i jest OK

1 minutę temu, Buster napisał:

Ja mam Operę i jest OK

ąęńśćłóźż

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie jest coś innego z literą "ą". Gdy odpisuje przy cytując kogoś i wpiszę ta literę to wszystko podkreśla mi się na niebiesko, wygląda to tak jak zaznacza się tekst do skopiowania.

  i następne kliknięcie na następną literę kasuje mi wszystko. Dzieje się to u mnie od wczoraj i powiem szczerze, że mam już dość tej mekki, bo po kilka razy muszę pisać jedno i to samo, bo mi kasuje. Jeżeli wyhamuje z pisaniem po napisaniu owej wku... litery gdy wszystko podkreśli się na niebiesko i kliknę myszką, podkreślenie znika i mogę pisać dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
51 minut temu, daggulka napisał:

To jest to samo, mhtyl co ja opisałam. 

Zgadza się, ale jestem tak bardzo z flustrowany, że nie doczytałem:icon_biggrin:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W piątek zgłosiliśmy problem do producenta i czekamy na odpowiedź. Problem pojawił się po czwartkowej aktualizacji oprogramowania. Nie jesteśmy w stanie wychwycić takich problemów przed aktualizacją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dalej jak była wnerwiająca "ą" tak nadal jest. Przecież nie da rady się pisać przy cytowaniu kogoś, a pisanie bez cytowania to takie "jałowe "pisanie" w szczególności gdy chce się odpowiedzieć na kilka postów wcześniej napisanych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Otrzymaliśmy informację od producenta oprogramowania, że problem "ą" zostanie usunięty przy najbliższej aktualizacji. Zakładam, że w ciągu miesiąca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niech producent doprowadzi cale forum do porządku, bo znając życie zrobi porządek z literą "ą" to pojawi się kolejny.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mały tip na okres zanim to naprawią, jak komuś zaznaczy cały tekst i z rozpędu go skasuje to może to cofnąć to naciskając na klawiaturze CTRL+Z

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a

1 godzinę temu, Brum napisał:

Mały tip na okres zanim to naprawią, jak komuś zaznaczy cały tekst i z rozpędu go skasuje to może to cofnąć to naciskając na klawiaturze CTRL+Z

 

Wraca ale tylko cytat a tekst który się napisało już nie.

Mało tego, nieraz jak pisze literę 'ą" to automatycznie przerzuca mnie na dół strony i nie ma reguły czy pisze tekst kogoś cytuję czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to sprawdzam w Explorerze. Wątpliwości są ciągle, ale ąąąąąąą piszę - i nie ma kłopotow. Czyli to kwestia Chrome!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
32 minuty temu, Redakcja napisał:

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

ąąąąąąą

Fakt :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a

5 godzin temu, Redakcja napisał:

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

U mnie dalej to samo pomimo odświeżenia przeglądarki.

A co z innymi problemami? Widzę, że nie zostały zaktualizowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
9 godzin temu, Redakcja napisał:

 

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

 

Próbuję: ą ą Trąba drążek - rzeczywiście, chyba działa to ą Ą :yahoo:

OK ą ą 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
16 godzin temu, mhtyl napisał:

A co z innymi problemami? Widzę, że nie zostały zaktualizowane.

O ile pamiętam, to rozmawialiśmy o dodaniu innego formatu daty napisania postu. Niestety tej zmiany nie możemy sami nanieść, a to jest standard dla wszystkich for z firmy Invision Power.

Pozdrawiam
Marcin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
23 godziny temu, Redakcja napisał:

Błąd z literą "ą" naprawiony :santajump:.  Najlepiej odświeżyć przeglądarkę używając skrótu ctrl + F5. Dajcie znać czy nie macie już problemów.

Pozdrawiam
Marcin

bąbel trąba mąciwoda :santajump:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, Buster napisał:

bąbel trąba mąciwoda :santajump:

No w końcu i mnie dzisiaj to działa ąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą:yahoo:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się


×