Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Zaloguj się, aby obserwować  
retrofood

Mój pieprzowy dylemat

Recommended Posts

Wątpliwość powstała podczas rozpoczynania konsumpcji wczorajszej zupy. Jako że pieprz jest moją ulubioną przyprawą, popieprzyłem słusznie powierzchnię zupy w talerzu i ze zdziwieniem stwierdziłem, że wszystkie jego drobniutkie cząsteczki "zjechały" do srodka tworząc jedną, wielką plamę. Zdumiałem się, bo gdy pieprzę np. rosół, to wszystkie rozbiegają się raczej i nawet jak sypnę grubiej w jednym miejscu, to na powierzchni układa się równomiernie.
Od czego to zależy? Edytowano przez retrofood (zobacz historię edycji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stach
Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif


Zupa? Powiedzmy, ze skład miała zbliżony do barszczu ukrainskiego na żeberkach. Temperatura - jak to zupy, czyli przed chwilą wrzała.

Cytat

To czary, nie jedz tej zupy laugh.gif


Dzisiaj już nie jem, skończyła się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...



Pewnie ziemniaczana posypana pietruszką bo takie surowce retro wczoraj nabył icon_smile.gif

Czyli nie zgadłem icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisałem "wczorajsza" jako że rzecz się działa wczoraj. Zupa była świeża, tuż po zdjęciu z palnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×