Skocz do zawartości

Mój pieprzowy dylemat


Recommended Posts

Wątpliwość powstała podczas rozpoczynania konsumpcji wczorajszej zupy. Jako że pieprz jest moją ulubioną przyprawą, popieprzyłem słusznie powierzchnię zupy w talerzu i ze zdziwieniem stwierdziłem, że wszystkie jego drobniutkie cząsteczki "zjechały" do srodka tworząc jedną, wielką plamę. Zdumiałem się, bo gdy pieprzę np. rosół, to wszystkie rozbiegają się raczej i nawet jak sypnę grubiej w jednym miejscu, to na powierzchni układa się równomiernie.
Od czego to zależy? Edytowano przez retrofood (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif

Link do komentarza
Cytat

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif


Zupa? Powiedzmy, ze skład miała zbliżony do barszczu ukrainskiego na żeberkach. Temperatura - jak to zupy, czyli przed chwilą wrzała.

Cytat

To czary, nie jedz tej zupy laugh.gif


Dzisiaj już nie jem, skończyła się.
Link do komentarza
Cytat

Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...



Pewnie ziemniaczana posypana pietruszką bo takie surowce retro wczoraj nabył icon_smile.gif

Czyli nie zgadłem icon_smile.gif
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...