Skocz do zawartości

szkło zbrojone zamiast płytek w kuchni


Ewa&Marek

Recommended Posts

Czy ktoś ma doświadczenie ze szkłem w kuchni zamiast płytek. Czy przezroczyste, zbrojone nadaje się na przestrzeń nad kuchenką. Szklarz twierdzi, że może popękąć od wysokiej temperatury. Nie podoba mi się szkło mleczne, tylko to z drucikami, bo całą kuchnię mam z lekka w industrialnym stylu. Ma ktoś takie szkoło u siebie? Edytowano przez Ewa&Marek (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Szkło zbrojone w kuchni to doby pomysł, pod warunkiem, że nie będzie ono zamontowane przy kuchence. Nie jest ono bowiem żaroodporne (odporne na wysoką temperaturę). Wprawdzie jako szkło bezpiecznie, nie rozsypie na kawałki (w szkło wtopiona jest siatka z drutu stalowego o kwadratowych oczkach), ale pod wpływem wysokiej temperatury może popękać. W okolicach kuchenki lepiej zatem zdecydować się np. na blachę stalową lub aluminiową, jeśli zależy Pani na utrzymaniu industrialnego charakteru wnętrza. Można ją zamówić w jednym kawałku (bez łączeń), z wykończeniem matowym lub z połyskiem, gładką lub ryflowaną. Najpraktyczniejsza w kuchni będzie gładka, matowa powierzchnia – najłatwiej utrzymać ją w czystości (nie widać na niej śladów palców).
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...