Skocz do zawartości

Kuchenka z płytą ceramiczną


Gość

Recommended Posts

Kuchenka
Żona zdecydowała, że w nowym domu będziemy mieli kuchenkę elektryczną z płytą ceramiczną. Zaczęliśmy wybierać funkcje, wielkość, moc i itd.
Zainteresowały nas dwie firmy - Amica, bo polska i dość znana już na
rynku, ma też bardzo dobrze rozwinięty serwis, oraz Bosch, bo niezawodność niemiecka itd.
Podoba nam się parę funkcji, które chcielibyśmy mieć, a trudno je odnaleźć w sklepach.
Czy są takie płyty, które mają bardzo małe pole? Chcielibyśmy na nim
podgrzewać np. mleko do kawy czy też gotowac np. dwa jajka. Chowane
pokrętła są niestety tylko w drogich modelach, a też nam się podobają.
Interesuje nas także tzw. wykorzystanie mocy. Sprawdziliśmy taką funkcję dopiero na dwóch modelach - miały 80%. Czy to jest normą, czy są modele, które przetwarzają na ciepło jeszcze więcej energii?
Link do komentarza
Mam Amicę od lipca ubr., oczywiście z płytą ceramiczną.
Jest ok, nie ciągnie za dużo prądu, ale już zdążył się zepsuć termostat w piekarniku. Przyjechał czlowiek i bardzo szybko naprawił, bo sprzęt na gwarancji.
To najprostszy model, kosztował w promocji 1,3 tys. zł
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...