Klimatyzacja to spora wygoda i to sporo, a wcale tak dużo nie kosztuje. Myślę, że warto pomyśleć o takim rozwiązaniu w domu, jak się budujecie. Szczególnie, że można tu postawić na nowoczesne klimatyzacje z funkcją grzania. Świetne rozwiązania znalazłam na stronie https://santier.pl/ . Dobrze wszystko sobie przekalkulujcie, przemyślcie. Budowa domu to bardzo duże przedsięwzięcie, warto według mnie warto czasem wydać więcej dla komfortu mieszkania. Dlatego, jeśli taka opcja, jak klimatyzacja w Krakowie, to warto szukać właśnie tam.
Nie bardzo mam ochote wciągać 14 belek po 6.3m takich przez okna , stąd moje pytanie czy można na srodku dac np. 2 wieksze belki i spiąć resztę tych krótszych po 3m do tych 2 belek o rozpiętości 4,7m. Pytanie tylko jakie te belki na środku ?. No i pomyslalem , że nawet jak bedzie na nich jakieś ugiecie przez nacisk reszty szkieletu, to częściowo to ugięcie zatrzyma sie to na ścianie dzialowej, a jednocześnie odbierze wiekszość nacisku , który poszedłby ną ta cienka działówke jakbym na niej oparl wszytkie belki poprzeczne po 3m. No chyba, że w takiej konstrukcji na środku wchodzi w grę tylko belka stalowa, ale ta będzie już swoje ważyć i pewnie jeszcze trudniej bedzie takie coś wtargać na piętro. Obecnie nad pokojami jest tylko sufit gk na profilach , ktory trzeba najpierw zrzucić.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się