Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Pomocnik

6 materiałów na blaty kuchenne

Recommended Posts

Wizytówką domu jest kuchnia. W niej zaś najbardziej eksponowanym elementem przestrzennym – blat. Musi on nie tylko wyróżniać się estetyką i pasować do wystroju wnętrza, ale również być niebywale wytrzymały, odporny na uszkodzenia, rysy i plamy. Codziennie jest on narażony na rozlewanie różnych płynów, wycieranie, krojenie warzyw czy mięsa, a nawet na działanie wysokiej temperatury poprzez stawianie na nim gorących garnków. Na dodatek, blat ma się jeszcze niebanalnie prezentować!


Pełna treść artykułu pod adresem:
http://www.budujemydom.pl/kuchnia/18960-6-materialow-na-blaty-kuchenne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość megi
mamur nie nadaje sie w zadnym wypadku na blat kuchenny, kruchy, nieoporny na ksawy np cytryna czy sok z ogórków...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

mamur nie nadaje sie w zadnym wypadku na blat kuchenny, kruchy, nieoporny na ksawy np cytryna czy sok z ogórków...


chciałem zaprzeczyć, ale tekst (-ergo gramatyka) sam zaprzecza, więc po co... icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiktorrr

Drewo ma swój urok, kamień też, ale ja podchodzę do sprawy praktycznie i wybieram konglomerat kwarcowy bo najwięcej przetrwa a w kuchni nie będę się z blatem patyczkował. Mam konglomerat  i dobrze że się na niego zdecydowałem, po dwóch latach użytkowania nadal jest w świetnym stanie a ja dużo gotuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Modnestol.pl
Jak ktoś ma odpowiednią ilość gotówki to tylko blat granitowy. Przeżyje niejedną kuchnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anna
Konglomerat kwarcowy to najwiekszy szajs jaki mam w domu! Po 4 latach musze wymieniac blaty!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaho
Ja mam laminowany 10 lat i wyglada bardzo dobrze, nic nie trzeba przy nim robic jak przy drewnie, scieram mokra szmata i juz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 28.09.2014 o 00:41, Pomocnik napisał:

Wizytówką domu jest kuchnia. W niej zaś najbardziej eksponowanym elementem przestrzennym – blat. Musi on nie tylko wyróżniać się estetyką i pasować do wystroju wnętrza, ale również być niebywale wytrzymały, odporny na uszkodzenia, rysy i plamy. Codziennie jest on narażony na rozlewanie różnych płynów, wycieranie, krojenie warzyw czy mięsa, a nawet na działanie wysokiej temperatury poprzez stawianie na nim gorących garnków. Na dodatek, blat ma się jeszcze niebanalnie prezentować!

Właśnie! Ma się prezentować! Chyba tylko kretyn stawi na nim gorące garnki, oblewa sokiem z cytryny lub, nie daj Boże, na przykład kwasem z ogórków. Albo też kroi na nim warzywa lub mięso... Toż to szok! Należy stołować się w restauracjach, ot co, a blat zawsze będzie piękny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtecki

U nas jest blat z konglomeratu kwarcowego i dobrze się sprawdza, jesteśmy zadowoleni. Ma dużo plusów - niełatwo go zarysować, ma wysoką odporność na temperatury, jest łatwy do utrzymania w czystości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

×