Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Pomocnik

6 materiałów na blaty kuchenne

Recommended Posts

Wizytówką domu jest kuchnia. W niej zaś najbardziej eksponowanym elementem przestrzennym – blat. Musi on nie tylko wyróżniać się estetyką i pasować do wystroju wnętrza, ale również być niebywale wytrzymały, odporny na uszkodzenia, rysy i plamy. Codziennie jest on narażony na rozlewanie różnych płynów, wycieranie, krojenie warzyw czy mięsa, a nawet na działanie wysokiej temperatury poprzez stawianie na nim gorących garnków. Na dodatek, blat ma się jeszcze niebanalnie prezentować!


Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/kuchnia/a/18960-6-materialow-na-blaty-kuchenne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość megi
mamur nie nadaje sie w zadnym wypadku na blat kuchenny, kruchy, nieoporny na ksawy np cytryna czy sok z ogórków...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

mamur nie nadaje sie w zadnym wypadku na blat kuchenny, kruchy, nieoporny na ksawy np cytryna czy sok z ogórków...


chciałem zaprzeczyć, ale tekst (-ergo gramatyka) sam zaprzecza, więc po co... icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiktorrr

Drewo ma swój urok, kamień też, ale ja podchodzę do sprawy praktycznie i wybieram konglomerat kwarcowy bo najwięcej przetrwa a w kuchni nie będę się z blatem patyczkował. Mam konglomerat  i dobrze że się na niego zdecydowałem, po dwóch latach użytkowania nadal jest w świetnym stanie a ja dużo gotuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Modnestol.pl
Jak ktoś ma odpowiednią ilość gotówki to tylko blat granitowy. Przeżyje niejedną kuchnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anna
Konglomerat kwarcowy to najwiekszy szajs jaki mam w domu! Po 4 latach musze wymieniac blaty!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaho
Ja mam laminowany 10 lat i wyglada bardzo dobrze, nic nie trzeba przy nim robic jak przy drewnie, scieram mokra szmata i juz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 28.09.2014 o 00:41, Pomocnik napisał:

Wizytówką domu jest kuchnia. W niej zaś najbardziej eksponowanym elementem przestrzennym – blat. Musi on nie tylko wyróżniać się estetyką i pasować do wystroju wnętrza, ale również być niebywale wytrzymały, odporny na uszkodzenia, rysy i plamy. Codziennie jest on narażony na rozlewanie różnych płynów, wycieranie, krojenie warzyw czy mięsa, a nawet na działanie wysokiej temperatury poprzez stawianie na nim gorących garnków. Na dodatek, blat ma się jeszcze niebanalnie prezentować!

Właśnie! Ma się prezentować! Chyba tylko kretyn stawi na nim gorące garnki, oblewa sokiem z cytryny lub, nie daj Boże, na przykład kwasem z ogórków. Albo też kroi na nim warzywa lub mięso... Toż to szok! Należy stołować się w restauracjach, ot co, a blat zawsze będzie piękny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtecki

U nas jest blat z konglomeratu kwarcowego i dobrze się sprawdza, jesteśmy zadowoleni. Ma dużo plusów - niełatwo go zarysować, ma wysoką odporność na temperatury, jest łatwy do utrzymania w czystości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mar
mam pytanie - czy w przypadku blatu laminowanego można zamontować zlew powieszany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zalewska
Proszę o pomoc. Kto wykona położenie żywicy epoksydowej w odcieniu szarym, na blat z konglomeratu, który jest zniszczony- zaplamiony. Jeżeli jest Firma z trójmiasta, to proszę o kontakt. Dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Gość Lena
      WITAM, Też mam pytanie, bo nie wiem za bardzo co robić, musimy zdecydować czy chcemy działkę która jest dużo niżej od drogi w której idzie kanalizacja, niestety ta kanalizacja jest sporo oddalona od tej działki, musielibysmy przekopać się przez działkę sąsiada lub do drogi i w drodze poprowadzić aż do kanalizacji, zastanawiam sie czy to nie jest za daleko i na jakim poziomie jest kanalizacja a ta działka, do kogo mogę zwrócić sie o pomoc kto by umiał to oszacować na miejscu?
    • I taki gruby na 25cm blok betonu nie wymaga zbrojenia? 
    • to wyjmij, podszaluj i zalej
    • do Autora - wiesz jaką masz ścianę? 2W, 3W? a jak 3W to co tam w środku jest   a to mi się podoba gdybym nie miał co z kasą robić to pokusiłbym się o kwity z ITB, udowadniające, że każdy mix systemów odpowiednio dobranych jest równie dobry jak monogamiczny wybór, a już z tym styro to zupełny odlot; czy przypadkiem na początku nie handlowaliście tylko samym styro?   ludzie biorą cały system bo wszyscy straszą utratą gwarancji i tyle, a na 100% jest to najprostszy argument, gdy coś jest nie halo po położeniu, po co się silić na sprawdzenie, że może być problem z samym materiałem, a nie w jakiej konfiguracji został ułożony; niestety na to wszyscy są skazani, nie ma na to rady...
    • Hej, hej   Tak na wstępie - Lubię gotować bo to zajęcie absorbujące i (w moim przypadku) odprężające, jednak czasem sytuacja wymaga zrobienia czegoś smacznego "na szybko". I tutaj chciałbym wam przedstawić moją propozycję na szybkie danie które nada się zarówno na obiad jak i kolację   Będziemy potrzebowali: - filet z łososia - 2x śmietana 30% - 2x gorący kubek - ser-cebula lub cebulowy - Pieprz cytrynowy   Na wstępie włącz piekarnik na 200 stopni, żeby się nagrzewał ;p Bierzemy naczynie żaroodporne i wsadzamy do niego łososia przyprawionego pieprzem cytrynowym. Następnie mieszamy śmietany z zupkami (proszkiem, prosto z paczki) i tym co wyjdzie zalewamy łososia w naczyniu. Całość wtedy hyc do piekarnika ustawionego na 200 stopni i niech się tak smaży w nim przez 20 minut. Gotowe, smacznego     Tak przygotowany łosoś smakuję świetnie zarówno z frytkami jak i grzankami, w zależności od tego co mamy dostępne.
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...