Gdybym sam tego nie przerabiał to bym o tym nie pisał. Czytałem o tym że wystarczy aby garnek przyciągał magnes i na indukcji będzie działał więc jak kupiłem płytę to robiłem próby na takich garach co dno ich przyciąga magnes i indukcja nie działa, chciałem już ją oddać że niesprawna ale w ostatniej chwili przypomniało mi się że sąsiadka ma gary typowe na indukcję, pożyczyłem jeden na próbe i indukcja działała. Więc to nie jest wyssane z palca.
Mam dwa stare, ponad dwudziestoletnie garnki emaliowane i bardzo dobrze się sprawują na płycie indukcyjnej
Jak poemaliowany jest garnek ze stali przyciągającej magnes - to nie ma siły - musi grzać!
Normalne naczynie tak jak każde inne na indukcję tylko sprytnie napisane, takie przebarwienie treści bo każda indukcja grzeje punktowo i ta patelnia czy garnek który ma trzy razy szybsze gotowanie też jest naczyniem do indukcji punktowej.
Nie każda płyta indukcyjna "czyta" czy inaczej "łapie" takie garnki. Wiem to na swoim przykładzie, u mnie nie chciała grzać takich garnków musiałem kupić specjalne na indukcję. Dzisiaj praktycznie nie ma tego problemu bo prawie każdy garnek czy patelnia jest na indukcję.
Czyli jest to deklaracja producenta a nie żadna reklama w sensie ulotki czy folderu.
To nie jest zdalne sterowanie, mam na myśli odłaczenie panelu sterującego. Niestety panel musi być połączony z pompą, w tym przypadku po zdemontowaniu z pompy i zamocowaniu na ścianie w pokoju trzeba ciągnąć kabel między panelem a jednostką wewnętrzną. W moim rozumieniu to nie jest zdalne sterowanie. Zdalne by było po wifi lub blutoof. Może się mylę w takim razie czekam na odpowiedzi fachowców.
Panasonic wprowadził do oferty nowy panel sterownia dla niedawno uruchomionej linii pomp ciepła powietrze-woda Aquarea generacji H. Sterownik ten może być odłączony od jednostki i zamontowany w dowolnym pomieszczeniu. Dzięki temu oraz wbudowanemu czujnikowi temperatury eliminuje potrzebę instalacji termostatu i pozwala wygodnie kontrolować pracę pompy ciepła i poziom zużycia energii.
Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/pompy-ciepla/aktualnosci/23094-nowy-panel-sterowania-dla-pomp-ciepla-panasonic-aquarea-h