Jestem posiadaczem pompy ciepła Vitocal 200-s AWB / AWB-E-AC 201.D10 co do jej głośności to są trzy tryby Stop.1 ; Stop.2 oraz Stop
skopiowane z instrukcji
Statusy robocze eksploatacji z redukcją
hałasu
■ „Stop. 1”:
Obroty wentylatora są ograniczone do
ok. 80%.
■ „Stop. 2”:
Obroty wentylatora są ograniczone do
ok. 49%.
■ „Stop”:
Pompa ciepła nie pracuje. Pomieszczenia
nie są ogrzewane, ciepła woda
użytkowa nie jest podgrzewana
W trybie ” Redukcja Hałasu “ - STOP 1 uzyskałem wartość 55% mocy sprężarki oraz prędkość obrotową wentylator górny 84% ,wentylator dolny 79%
Po zmianie ustawień na ” Redukcja Hałasu “ - STOP 2 wartości są takie same 55% mocy sprężarki oraz prędkość obrotową wentylator górny 84% ,wentylator dolny 79% Czyli wartości są takie same w obu przypadkach
Czy ktoś z użytkowników potrafi ustawić ten tryb
■ „Stop. 2”: z obrotami ok. 49% ?
dodam jeszcze że przedział czasowy mam ustawiony pomiędzy godziną 10.00 a 16.00 wtedy wygrzewa mi zasobnik wody CWU .
Mam membranę 170 i zamontowana jest na dachu jakieś 2 miesiące.
Teraz będzie kładziona blachodachówka TIGRA. Czy membrana jeszcze nadaje się do zastosowania, czy należy ją zdjąć i położyć nową?
Dokładnie. Jeśli nawet bym się zdecydował na jedno pomieszczenie, to zamontowałbym jednostkę na ścianie największego pokoju dziennego czyli tam, gdzie prawdopodobnie będę najcześciej przebywał.
2 splity w kazdym pokoju. nie widzę innej opcji.
Multisplita robi się chyba tylko przy 5+ więcej punków.
Jak dasz 1 mocną jednostkę w przedpokoju, to tam będzie za zimno, ten chłód może się nie rozejść tak jak byś sobie życzył.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się