Dziękuję za odpowiedź. Czyli zostawić już jak jest i niczym nie czyścić? Problem w tym, że na razie miejsce to jest jeszcze lepkie.
Ponadto olejek eukaliptusowy też mógł to spowodować. Czytam, że dentyści go używają do rozpuszczania czegoś, a też go dodałam.
Obawiam się że cynamon raz że nieodwracalnie zabarwił farbę, dwa że w połączeniu z olejkiem wszedł w reakcję i po prostu rozpuścił farbę na kaloryferze. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Szanowni Państwo,
Drewno tarasowe trzeba odpowiednio zabezpieczyć przed działaniem niekorzystnych warunków atmosferycznych, pleśnią i szkodnikami. Rekomenduję użycie do tego celu Oleju do Drewna Vidaron. Olej jest wydajny: do 18 m²/l (drewno twarde) / do 12 m²/l (drewno miękkie) przy jednokrotnym malowaniu i łatwy w aplikacji. Szybko i równomiernie wysycha, tworzy estetyczną, trwałą powłokę, która chroni drewno, dekoruje je, zabezpiecza oraz podkreśla jego naturalny charakter.
Cześć,
Jestem nowa na forum, więc proszę wybaczcie mi gdybym napisałam w nieodpowiednim temacie.
Jest pora przeziębień i na kaloryfer położyłam zwilżony wodą ścierkę dodając kilka kropli olejków eterycznych, w tym inny niż dotychczas - cynamonowy.
Po zdjęciu ścierki zauważyłam, że się przykleiła do kaloryfera, ale oderwałam. Na białym grzejniku pojawiły się żółto- brązowe plamy, więc postanowiłam zetrzeć je. Ścierając zauważyłam, że farba grzejnika robi się kleista i schodzi...., a plamy nadal nie zeszły, na dodatek pojawiły się nowe. Wygląda to tak, jakby ktoś coś rozlał, utworzyła się narośl.
Co mam z tym dalej zrobić? Czym zmyć te brązowe, a teraz różowe plamy? Czy farba w tym miejscu sama "zastygnie"?
Szanowni Państwo,
samo zastosowanie podkładu nie zniweluje rysek. Najlepszym rozwiązaniem będzie zagruntowanie powierzchni, a następnie całościowa aplikacja dwóch warstw gładzi, np. Śnieżka Acryl-Putz ST10 Start.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się