Skocz do zawartości

WYBIERAMY OŚRODEK I OPCJE CATERINGU


Recommended Posts

Proszę się określać .....
przypomnę, że to koszt orientacyjny - może ulec zmianie o kilka złotych z powodu np. ilości uczestników (koszt sali, kuligu ...)



"ŚWIERKI"


http://www.pod-swierkami.pl/oferta-pobytu

- noclegi - 55zł za dobe od osoby
- kulig - około 20zł od osoby
- catering do wyboru:

Wariant I - 35zł
- Drugie danie do wyboru (kotlet schabowy, pieczeń wieprzowa, rolada
wieprzowa, rumsztyk, pierś z grilla, pierś panierowana, pierś zawijana z
szynką i serem, karczek, udziec z kurczaka faszerowany itd)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz

Wariant II - 55zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz z pasztetem/żurek/flaczki/bogracz - do wyboru

Wariant III - 70zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta
- Ciepła kolacja - do wyboru kita wieprzowa, karczek na placku, pierś z
grilla w sosie czosnkowym, szaszłyk na ryżu, bacówka (schab z oscypkiem),
beuf strogonow, bogracz, gulasz
- Barszcz




"Pod Przylazem"


http://www.podprzylazem.eu/index.php?optio...0&Itemid=79

- noclegi 45zł od osoby za dobe
- sala - około 15zł od osoby
- kulig 25zł od osoby
- catering do wyboru:


Propozycja I 60 zł/ os

Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Pieczony prosiaczek ( pieczona szynka w kształcie prosiaka serwowana przy gościach), pieczone ziemniaczki, kapusta zasmażana 20 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: wędliny: necówka, salceson, boczek, deska serów: ser żółty, ser pleśniowy, oscypek, swojski smalec, zestaw warzyw świeżych: ogórek zielony, pomidor, zestaw warzyw konserwowych: pieczarki marynowane, papryka konserwowa, ogórek kiszony, sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i cebulą, sałatka z selera konserwowego z ananasem i kukurydzą, pieczywo 19 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os



Propozycja II 54 zł/ os
Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana 18 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, ser żółty, ser pleśniowy, pomidor ogórek zielony, ogórek kiszony, swojski smalec, sałatka warzywna z kapusty pekińskiej
15 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Cytat

Daga, może dołącz do tej sondy, także propozycje z tego pierwszego ośrodka "Pod Przyłazem", żebyśmy mieli co porównać..



no właśnie tu jest problem .... bo nie wiem jak to zrobić żeby było z głową ....

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....


w takim razie ta sonda powinna wyglądac inaczej ....

proszę jeszcze nie głosować , zmienię ...
Link do komentarza
Cytat

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....



no chyba, póki co.. właśnie po to czekaliśmy na inną ofertę, by porównać jedną z drugą i wtedy dopiero wybrać..
w takim przypadku, najlepiej chyba zebrać wszystkie informacje do, za przeproszeniem, kupy, zrobić ogólne porównanie ośrodków, wszelkie za i przeciw i dopiero wtedy głosować na konkrety. tak se tez głośno myślę icon_smile.gif
Link do komentarza
Cytat

Choć się nie zapisałam (ale cały czas mam nadzieję, że pojadę) to głosuję za świerkami i wersją kateringu 55.
W przyłazie nie podoba mi się ta sala oddalona od ośrodka - na starość za wygodna się chyba zrobiłam. Idę kliknąć odpowiednią kropkę.




no przecież w przyłazie sala jest w jednym z domków w których mieszkamy - na górze, Bara ....
sala oddalona była w pierwszym miejscu które rozeznawała Cieszka z Piotrem .... icon_wink.gif
Link do komentarza
Ja na domki się nie pisze mam złe doświadczenia niestety co do kateringu nigdy nie należy brac maxa bo najwięcej kradną jak bieżesz wersje mniejsza nie mają za bardzo z czego
Link do komentarza
Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania? Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Cytat

Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania?



jak pamiętam te biedne chabety z Koniakowa, tak to siakoś mi nie podchodzi sad.gif
najwyżej popilnuję baru icon_mrgreen.gif (miejsca, nie osoby) i przetestuję kuchnię
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Liczyć na "niezniszczalność" paneli winylowych mógł tylko ktoś, kto nigdy nie miał gramofonu i nie słuchał płyt. Winylowych przecież. Byle czym się przecież rysują, nie tylko szafirową (bardzo twardy materiał) igłą.   Natomiast zupełnie innym materiałem jest laminat. I swoją opinie napisałem znając ten materiał. Kiedyś kuchenne meble były wykończane laminatem. Można też było kupować płyty laminowane, bez podkładu. Czyli tę wierzchnią strukturę, z której niektórzy robili nawet boazerię. Kawałki takiej płyty mam do dzisiaj, przydają się w domowym warsztacie. Jeśli nie będziesz sypał piasku pod nogi, to niełatwo je zarysować na podłodze.     To oczywiste, bo ich powierzchnia wody nie przepuści nawet przez tydzień, ale diabeł leży w szczegółach, czyli krawędziach, jak wcześniej wspominałem. Niby są zabezpieczane, ale nigdy nie wiemy czy nie ma tam jakichś nieciągłości i/lub mikrouszkodzeń Lepiej więc nie przekonywać się, że jednak są.  A woda wejdzie w najmniejszą mikro dziurkę, ale wyjść nią później nie chce. Takie wychodzenie pod postacią pary trwa później miesiące i lata. 
    • Tak tak wodę zbierać od razu bo jak będzie stała to wiadomo że żaden panel nie wytrzyma. Ja się jednak decyduje na panele.  
    • Prawda jest taka, że natychmiast po zalaniu trzeba brać za ścierki, ręczniki, czy też odkurzacz przemysłowy i zbierać wodę i maksymalnie wysuszać...
    • Wiem że jest opis ale co innego opis a co innego praktyka. Znajomy położył winyle w przedpokoju i się zdarły po niecalych 2 latach i też pisało że są niezniszczalne :-)   
    • No to masz przecież charakterystykę techniczną.   Panele podłogowe Dąb Wolta o klasie ścieralności AC5 wyróżniają się odpornością na stojącą wodę przez 24 godziny. Wygląd o strukturze synchronicznej, charakteryzuje się wyczuwalnym i widocznym układem słojów jak w prawdziwej desce. Zastosowanie v-fugi sprawia wrażenie osobnych desek i znakomicie odzwierciedla naturalną drewnianą podłogę. Dodatkową zaletą są krawędzie zaimpregnowane wodoodpornym lakierem chroniącym przed wnikaniem wody i zapobiegającym ich pęcznieniu. Do wykończenia górnej warstwy paneli została użyta technologia LLT anti scratch zapewniająca niezwykłą odporność na zużycie i mikrozarysowania, dzięki czemu stopień połysku lub matu, w zależności wykończenia pozostaje taki sam przez cały okres. Panele zostały pokryte specjalną warstwą antystatyczną zapobiegającą powstawaniu ładunków elektrycznych, odpowiedzialnych za elektryzowanie podłóg i tym samym gromadzenie kurzu. Podłogę z paneli Dąb Wolta można układać na powierzchni z wodnym ogrzewaniem podłogowym. Gwarancja wodoodporności przez 24 godziny   3 Myślę, że spokojnie spełnią Twoje potrzeby.
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...