Ale z ciebie leń, albo jakiś lekki niedorozwój, może wiek, nawet nie przeczytałaś, co tam sprzedający napisał w aukcji.
Tam jest z 80 kolorów, ogarnij się chłopie.
@retrofood Dzięki za opnie: wyżej artykuły już wcześniej przeczytałem. Czy ja wiem czy błędne i kosztowne. Nie robię na zapas gwiazdy, bo na razie nie potrzebuję...będę potrzebował dołożyć indywidualny obwód do danego gniazda/gniazdek to sobie dołożę(pewnie z jakimś marginesem dodatkowych obwodów). Zapoznałem się wstępnie z założeniami gwiazdy dla mnie póki co miała by sens dla łączników.
Jak najbardziej mam świadomość do co obciążalności przewodów i ich przekrojów z tym związanym. Ale mimo tego zdecydowałem sie na taki krok dla...świętego spokoju po prostu. To wszystko są założenia/wyliczenia a przewód może być uszkodzony w niewidocznym miejscu, oszukany, mniejszy przekrój i założenia mogę sobie....Mógłbym powiedzieć, że obwody u mnie w kuchni zbliżą się do gwiazdy. Mam już wypisane urządzenia które potrzebują osobnego obwodu, no i większego przekroju jak na pewno indukcja i piekarnik...choć może jeszcze coś będzie potrzebowało większego.
dzięki
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się