Dziękuję za zainteresowanie się moim tematem. Przyznam, że jestem w tym temacie kompletnie zielony. W internecie również ciężko znaleźć jednoznaczne odpowiedzi.
Znalazłem trochę dokładniejszy MPZP. Więc tam moja działka jest opisana jako (MRj) Tereny zabudowy zagrodowej z mieszkaniowo-usługową. Czyli mam rozumieć, że nie będąc rolnikiem mogę nie dostać pozwolenia na budowę?
On nie żyje, nie rośnie, jest zaimpregnowany. Wilgoć jest potrzebna by nie tracił koloru i miękkości.
Tani nie jest, to fakt, ale wygląda bardzo oryginalnie i ponoć jest bardzo trwały.
Na razie sakramencko drogi
Przynajmniej takie oferty na razie znalazłem.
Ale ładny i ciekawy jest.
Z czego żyje ten mech? - skoro nie trzeba go nawozić - żeby żyć, trzeba jeść
No to jeśli nie murowane - to wylewane.
Czyli po zrobieniu ław fundamentowych robisz izolację poziomą fundamentów, potem szalunki i wylewanie ścian piwnic - betonowe lub żelbetowe - wg projektu. Potem strop.
Najkrócej mówiąc jest to teren gdzie mogą powstać budynki mieszkalne oraz towarzyszące im budynki gospodarcze, ale tylko w ramach gospodarstwa rolnego. Osoba, która formalnie nie ma statusu rolnika może mieć poważny problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę na takim terenie.