Gorąca woda z bojlera spływa na przelew, wypychana ciśnieniem napływającej wody zimnej. Jeśli zimna woda jest zamknięta, nie ma prawa płynąć. Natomiast na napływie zimnej wody jest najpierw zawór zwykły, a za nim zawór bezpieczeństwa, który nie ma prawa puścić wody zimnej z powrotem, jeśli ciśnienie w zbiorniku nie przekracza dopuszczalnego. Czyli coś nie gra. Jest zawór bezpieczeństwa?.
70 zł za punkt elektryczny z materiałem to jakaś farsa przy 50 punktach to 3500 zł z materiałem. Sam materiał będzie kosztował kilka tysięcy; uziom, ochronniki przepięciowe, bezpieczniki, różnicówki, rozdzielnia,kabel zasilający, puszki łączeniowe, zaciski wago, przewody, US, uziom, połączenia wyrównawcze, pomiary itd.
Deska na ruszcie. Niewiem jeszcze tylko czy pełne deskowanie czy będzie ze szczelinami ogólnie bardziej chyba podoba nam się opcja deska np 7 cm i szczelina 1 cm ale boje się o wodę w takim wykonaniu.
Jak już tu tak rozmawiamy to zejdę trochę z tematu bo mnie trochę to zastanawia.
Jak to jest z tym oporem cieplnym wiadomo ze jeden materiał ma większy inny mniejszy ale patrząc np na specyfikacje mojej wełny ma ona wyszczególnione parametry od np lamda 0,35 przy chyba 10*C 0,36 przy 15 itd.
Natomiast przy styropianie widzę tylko np. 0,30 zero informacji w jakiej temperaturze uzyskany jest ten wynik.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się