Przy zamkniętym zaworze głównym licznik stoi, wiadomo, ale spuszczając wodę spłuczka napełnia się wodą z bojlera.
Przy odkręconym zaworze i braku jakiegokolwiek poboru wody widać, że licznik się obraca bardzo powoli.
A czy przy otwartym zaworze pobiera też wódę z bojlera to nie potrafię stwierdzić. Licznik bije na plus.
A jak jest otwarty ten zawór i w sieci jest ciśnienie to tez spływa do spłuczki?
Stare wodomierze chodziły w obie strony, ale nowe mają blokady.
Więc nawet jak wciska do sieci to nie "zminusuje"
Niech napisze w końcu czy przy zamkniętym zaworze głównym tez mu wciska do tej spłuczki, to wtedy będzie można coś wywnioskować.
1. Widocznie zabiegal o blachodachówkę. I konserwator uległ.
Blachodachówka sprawia wrażenie wygodnej, ale deszcz tłucze w nią niemiłosiernie, poza tym wystarczy rysa, i leci - dachówka moim zdaniem, choc droższa - jest lepsza. Ale to moja opinia.
2. Ja bym brał ten strych za remont dachu - a potem poprostu dołączył go do waszego mieszkania. Tego nikt wam nie może zabronić.
Czyli nie kolejny lokal, ale powiększenie obecnego o strych.
Powierzchnia lokalu chyba nie jest ograniczona planem?
Witam.
Mam pytanie odnośnie, w następnym roku bym chciał zainwestować w wybudowanie nieruchomości w stan zamknięty na sprzedaż.
Mam firmę jedno osobową i świadczę usługi budowlane które są opodatkowane podatkiem ryczałcie.
W jakiej formie mogę rozliczyć taką inwestycję, jaki podatek będzie mnie obowiązywał?
Czy mogę go spędzać na ryczałcie?
Recommended Posts