Do oceny stanu domu konieczna jest kompleksowa ekspertyza - na podstawie pojedynczych zdjęć fragmentów muru nie da się ocenić czy są to groźne uszkodzenia czy nie.
W pokoju syna nie ma dywanów jest urządzony w prosty sposób, nie ma zbyt wielu bibelotów, na których może osiadać kurz. Poza tym mamy pogromcę kurzu - irobota, który zbiera wszystkie zabrudzenia :)
Mamy obecnie prawdziwą epidemię alergików. Schorzenia alergiczne, atopowe zapalenia skóry, alergiczny nieżyt nosa, przewlekłe nieżyty nosa - wszystko to jest związane właśnie z obecnością kurzu i brudu w pomieszczeniach. Pamiętajmy, że kluczowa dla zdrowia jest profilaktyka, a już w szczególności profilaktyka alergii. To, że dziś nasze dzieci lub my nie jesteśmy alergikami, nie znaczy że nie będziemy nimi za rok czy dwa. Spora część alergii bierze się ze zwiększonej obecności kurzu i brudu w naszym otoczeniu.
Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/wyposazenie-wnetrz/porady/31324-jak-wyposazyc-pokoj-malego-alergika
Witam,
zastanawiam się nad zakupem domu, po raporcie technicznym dostałem kilka niepokojących zdjęć. Pierwsze od góry wypadająca spoina, dwa kolejne to pęknięcia. Jak myślicie czy jest się czym martwić bardzo?
Witam,
Kupiłem wczoraj w Makro garnek i patelnię firmy Florina z serii Bono.
Wg producenta, naczynia powinny nagrzać się 3x szybciej, niż inne. Pełna indukcja. To mnie skusiło.
Postanowiłem dzisiaj garnek przetestować i... zagotowałem wodę na jajka.
Czekałem, czekałem... w końcu się doczekałem na jakieś małe bąbelki, które po 2 minutach w końcu były większymi bąbelkami...
Na starym garnku (Hendi) woda gotuje się około 1,5 minuty. Na nowym, dokładnie nie sprawdziłem, ale jakieś 5 razy dłużej...
Zresztą, sami zobaczcie:
Zastanawiam się, czy tego nie reklamować - ale nie mam żadnego adresu, strony, czegokolwiek do firmy Florina... Zostaje tylko Makro, tylko pytanie, czy by takie coś przeszło.