Skocz do zawartości

naleśniki na wytrawno- rewela


Recommended Posts

Tym razem pracochłonne danie którym poczęstowała mnie dzisiaj nieletnia siostrzenica (no, no, wyrabia sie młoda..)- ale warte zachodu:)
Naleśniki smażymy normalnie jak naleśniki (moja proporcja to szklanka wody i szklanka mleka na jedno jajko plus mąka oczywiście i szczypta soli)

Farsz:
6 gotowanych ziemniaków
kostka białego sera
usmażone pieczarki z cebulką
ogórki kiszone
Ile tych pieczarek dokładnie nie wiem, ale nie jakoś dużo (dominują ziemniaki i ser jak w ruskich pierogach), ogórek tez tylko "na smak"
to wszystko zmiksowane w robocie kuchennym na jednolity farsz i doprawione na pikantno
Ona te naleśniki potem podsmażała na patelni, ale znam wersję żeby je podać polane sosikiem na bazie jogurtu z koperkiem i czosnkiem (mniej tłuste)
Jest troche roboty ale warto:) Pychota...
Link do komentarza
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Cytat

Ja często robie naleśniki ze szpinakiem i jakimś ciągutkowym serem ( najlepsza mozzarelka ) ,nakładam farsz zapiekam je .....
niekiedy jak mam ochote to robię jakiś sosik np. beszamel.......ale bez sosu są również rewelacja icon_smile.gif


Potwierdzam! Takie danie to kulinarna ekstaza!
Link do komentarza
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...