Oczywiście szpachelką to co się nie trzyma trzeba zerwać, ale potem żeby sobie roboty przy szpachlowaniu nie dokładać, fajnie jest taką przecieraczką przetrzeć. Poza tym, przy takim właśnie przecieraniu lubią różne kwiatki wychodzić, czego skrobiąc szpachelką się nie zauważy. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ok, jak kogoś stać wyłożyć 500-600tys na stan surowy, to sobie może snuć marzenia, co chciałby i jak zrobić. Natomiast remont generalny domu, nawet jak jest to 50cio letni dom, według mnie max w 300tys się zmieści. Natomiast autorze nie napisałeś w czym tak naprawdę masz problem. I jak tak samo twierdzę, że projekt tu jest nie potrzebny. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Na swoim przykładzie mogę stwierdzić że z remontem starego domu jest trudniej bo się planuje to tam,to tu, tam okno,tam drzwi,tam rurkę,tam piec it'd a w rzeczywistości to różnie z tym bywa... Tego się nie da,to trzeba zrobić tak,a nie inaczej,to tu nie będzie bo musi być gdzie indziej... Podam przykład:
1. Przy robieniu elektryki tv miał być na ścianie większej, a okazało się że jak będzie na niej to nie wejdzie narożnik +stół i trzeba było zmieniać.
2. Okno chciałem dać nad dachem nad garażem a po zrobieniu dachu okazało się że nie zmieści się takie jakie miało być bo płyta klatki schodowej nie pozwoli.
Z remontami starych domów nie da się wszystkiego co się chce ( w moim przypadku)
Co do fachowców to nie zdziwilbym się jak była by uzgodniona cena na daną robotę, a później nagle coś doszło,jeszcze tu.....jeszcze tam..... I cena zupełnie inna niż uzgodniona ...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się