bmz Napisano 9 marca 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 marca 2010 Polecam przepis na drinka:)Malibu z mlekiem pistacjowo kokosowym ( producentem jest Muller milk) polecam , niebo w gębie:) Link do komentarza
Supersaxo Napisano 10 marca 2010 Udostępnij #2 Napisano 10 marca 2010 wierze ,bo pije ! ( normalne mleko tez niezle smakuje z malibu ) Link do komentarza
Bopet Napisano 17 marca 2010 Udostępnij #3 Napisano 17 marca 2010 A ja zostałem ukarany przez los! Lubię mleko. Zawsze piłem bardzo dużo. A od pięciu lat... UCZULENIE i... koniec! Nawet Malibu z mleczkiem nie mogę Link do komentarza
miki3 Napisano 17 marca 2010 Udostępnij #4 Napisano 17 marca 2010 Ale jaja mam to samo, jako od zawsze mieszkaniec wsi który pił ciepłe mleko od krowy mam uczulenie na mleko i pyłki traw, odczulam się już 4 lata - pomaga. Link do komentarza
Mathir Napisano 28 marca 2010 Udostępnij #5 Napisano 28 marca 2010 Cytat Ale jaja mam to samo, jako od zawsze mieszkaniec wsi który pił ciepłe mleko od krowy mam uczulenie na mleko i pyłki traw, odczulam się już 4 lata - pomaga. A mnie słabo Link do komentarza
Supersaxo Napisano 28 marca 2010 Udostępnij #6 Napisano 28 marca 2010 wspolczuje... !nawet baaardzo wspolczuje :-/ Link do komentarza
acia Napisano 29 marca 2010 Udostępnij #7 Napisano 29 marca 2010 Cytat wspolczuje... !nawet baaardzo wspolczuje :-/ Ja też współczuję, a tu kilka ciekawych przepisów na malibu i drinka z niegoMALIBU DOMOWEJ ROBOTY1Składniki:1 szklanka spirytusu, 10dag wiórków kokosowych, 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego, 1 puszka mleka skondensowanego zwykłego, 1 szklanka wody mineralnejJak przyrządzić?Wiórki zalewamy spirytusem i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie odcedzamy wiórki od spirytusu, wiórki wywalamy a do spirytusu dodajemy powoli mleko i wodę cały czas mieszając. I gotowe do spożycia. Jest pyszne.MALIBU DOMOWEJ ROBOTY2Składniki:0,5 l wódki, 100 dag wiórków kokosowych, 1 puszka mleka słodzonego zagęszczanego.Jak przyrządzić?Do wódki wsypać wiórki kokosowe i odstawić na tydzień. Po tygodniu odcedzić wiórki od wódki i dodać do wódki mleko zagęszczane słodzone. Wymieszać i wstawić do lodówki.MALIBU ANANSOWESkładniki:100 ml malibu pinneaple, 150 ml Frugo pina colada, lód.Jak przyrządzić?Zmieszać razem ) ilość myślę że dowolna, proponuje raczej dać więcej frugo niż malibu.MALIBU SUNRISESkładniki:- malibu,- sok z czerwonych grejpfrutów,- grenadina,- lód,- odrobina soku z cytryny (opcjonalnie).Jak przyrządzić?Proporcje składników w drinku polecam ustalić metoda prób i błędów - wg własnego gustu. generalnie - wlewamy do shakera malibu, sok z grejpfrutów i lód. energicznie wstrząsamy tak aby lód się rozkruszył.wlewamy do zimnej szklanki, dodajemy odrobinę grenadiny - nie przesadźcie, będzie za słodkie Można dodać jeszcze kilka kostek lodu i odrobinkę soku z cytryny.Przepisy wzięłam z netu, żeby mi znowu ktoś nie zarzucał przypisania sobie. A tak na marginesie w tvn słyszałam, że malibu z mlekiem jest passe, ale ja i tak je uwielbiam Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 23 kwietnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 23 kwietnia 2010 A ja mam taki przepis na malibu domowej roboty 200 gram wiórek kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i dodajemy laskę wanilii - zamykamy w szczelnym słoiku na 2 tygodnie. Po tym czasie spirytus odlewamy i zalewamy wiórki szklanką wody. Po ok. dobie zlewamy te wodę. Mieszamy: spirytus odsaczony wczesniej, wode odsączoną i puszke mleka skondensowanego słodzonego.Podawać z mlekiem schłodzonym wymieszanym z kostkami lodu w shakerze Link do komentarza
Bopet Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #9 Napisano 25 kwietnia 2010 Cytat A ja mam taki przepis na malibu domowej roboty 200 gram wiórek kokosowych zalewamy szklanką spirytusu i dodajemy laskę wanilii - zamykamy w szczelnym słoiku na 2 tygodnie. Po tym czasie spirytus odlewamy i zalewamy wiórki szklanką wody. Po ok. dobie zlewamy te wodę. Mieszamy: spirytus odsaczony wczesniej, wode odsączoną i puszke mleka skondensowanego słodzonego.Podawać z mlekiem schłodzonym wymieszanym z kostkami lodu w shakerze Obiecujący przepis! Z całą pewnością spróbuję Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 25 kwietnia 2010 Udostępnij #10 Napisano 25 kwietnia 2010 Próbowałam też zamiast laski wanilii dać kore cynamonu,ale zdecydowanie wanilia daje lepszy efekt smakowy Link do komentarza
Konfi Napisano 26 kwietnia 2010 Udostępnij #11 Napisano 26 kwietnia 2010 Trzeba spróbować Stanowczo! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się