Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Zaloguj się, aby obserwować  
Supersaxo

gotowanie na parze- steamer

Recommended Posts

Ciekawa jestem czy Wy tez uzywacie steamera w kuchni ?

Czy warto wybrac taki z wyzszej polki- czy moze starczy ten najzwyklejszy !?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Ciekawa jestem czy Wy tez uzywacie steamera w kuchni ?

Czy warto wybrac taki z wyzszej polki- czy moze starczy ten najzwyklejszy !?



Ja kupiłem sobie takie cudo firmy Kenwood FS620. Na razie mało miałem okazji, żeby w nim gotować, ale to co do tej pory ugotował smakowało mi. Fajna jest opcja dolewania wody podczas gotowania, bez konieczności otwierania całości i tracenia ciepła.
Brak obrazka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wbudowac to można wszystko nawet ekspres do kawy tylko słyszałam że taki do zabudowy kosztuje 6 tysięcy icon_biggrin.gif
Z takim czymś do zabudowy jeszcze się nie spotkałam natomiast o parowarze typu tego który pokazał Marcin myślęicon_smile.gif jedzenie gotowane na parze jest smaczne i zdrowe, gotuje się szybko i nie traci cennych wartości odżywczych. Ale to teoria bo póki co go nie mam:)
taki np jest ciekawą opcją http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=918118431 Marcin jak ustosunkujesz się do argumentu w tej aukcji że taki "side by side" jest lepszy bo nie mieszają sie smaki? Co sądzisz?
Parowar nie jest jakimś tam powalającym wydatkiem więc może w końcu go kupię? icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Marcin jak ustosunkujesz się do argumentu w tej aukcji że taki "side by side" jest lepszy bo nie mieszają sie smaki? Co sądzisz?
Parowar nie jest jakimś tam powalającym wydatkiem więc może w końcu go kupię? icon_smile.gif


To ciekawa opcja, nie wiedziałem, że istnieją takie parowary. Ja nie mam z tym kłopotu, bo nie jem mięsa, więc i tak nie mieszam smaków, chyba, że warzyw.

Podobno istotna jest wielkość tego sprzętu, bo jak gotujesz dla całej rodziny to się nie opłaca włączać dwa razy na tę samą potrawę. Ten tefla co pokazałaś ma 10 l więc chyba wystarczająco dla kilku osób.

Ciekawe, co robi ten przycisk "Vitamin+"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podobno skraca czas parowania więc jakby mniej tracisz witamin- tak piszą. Ja już jakiś czas myśle o parowarze, jedyna wada to że jest to kolejna duża gabarytowo rzecz:) Wiec zastanawiam się czy faktycznie będe używac, ale może warto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

wbudowac to można wszystko nawet ekspres do kawy ...
Z takim czymś do zabudowy jeszcze się nie spotkałam natomiast o parowarze typu tego który pokazał Marcin myślęicon_smile.gif jedzenie gotowane na parze jest smaczne i zdrowe, gotuje się szybko i nie traci cennych wartości odżywczych. Ale to teoria bo póki co go nie mam:)



ekspresu wbudowanego bym nie kupila ale steamer jak najbardziej icon_biggrin.gif
Meble kuchenne ktore mnie interesuja maja wbudowany piekarnik razem ze steamerem-
tutaj gdzie mieszkam (nie w Polsce) to raczej normalka. Prawie kazde mebelki maja steamer i piekarnik - i nie kosztuje to niewiadomo ile...
Fakt ,jesli wybiore steamer z bajerami , zaplace wiecej - dlatego wlasnie pytalam sie ,czy warto. icon_wink.gif


Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuję na parze już ze 4 lata. Nie tak, że codziennie, mąż czasem aż mnie męczy o jakiegoś zwykłego schabowego, ale dość regularnie.
Nie kupowaliśmy jakiegoś markowego za niewiadomo ile pieniędzy, ale taki z promocji w hipermarkecie.
Działa bez szwanku 4 lata i główne cele spełnia.
A jedzenie, nie dość, że zdrowsze, to praktycznie samo się robi icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pyszne są takie potrawy gotowane na parze. Jak tylko mam okazje, to sobie coś takiego robię, mimo iż nie ma takiego profesjonalnego parowar. W każdym razie takie jedzonko jest zdrowe i moim zdaniem przepyszne. Do takich fajnych warzywek nie trzeba już nic dodawać, takie są dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Pyszne są takie potrawy gotowane na parze. Jak tylko mam okazje, to sobie coś takiego robię, mimo iż nie ma takiego profesjonalnego parowar. W każdym razie takie jedzonko jest zdrowe i moim zdaniem przepyszne. Do takich fajnych warzywek nie trzeba już nic dodawać, takie są dobre.


Ja to robię w garnku z wkładem do gotowania na parze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja odkąd kupiłam parowar to prawie bez przerwy na nim gotuję ja zakupiłam tefala vital cusine bi.jpg
i jestem z niego bardzo zadowolona bo można na nim również większe rzeczy gotować jak i sosy śmiało mogę polecić . Ja z uwagi na cenę w sklepach kupiłam na allegro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wracam do tematu. Nie mam jeszcze ciagle parowara ale zjadłam ostatnio pychotę na parze- ryż z warzywami i kurczakiem- i mięso i warzywa były nieporównywalnie smaczniejsze, warzywa mają nawet jakby żywszy kolor icon_smile.gif Czy osoby używające parowara mogłyby podać przykłady jakie jeszcze inne potrawy można przygotować? Jak długo trwa przygotowanie np warzyw zamrożonych z woreczka, ryżu, surowego kurczaka? Czy robicie rybę na parze jesli tak to jak ją przyrządzacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Gość Milena
      Ja mam własną wannę z hudromasażem z firmy http://vitaspa.com/ i to najlepsza inwestycja ever! Nie wyobrażam sobie jak mogłam funkcjonować bez niej :)
    • Propozycja kierownika budowy jest bardzo dobra, oparta na zasadzie maksymalnej redukcji mostków termicznych i pełnego odizolowania (w miarę możliwości) budynku od oddziaływania warunków zewnętrznych.  W budynkach podpiwniczonych dodatkowe ocieplenie fundamentów od strony wewnętrznej nie jest konieczne przy prawidłowym ociepleniu fundamentów od strony zewnętrznej. W budynkach niepodpiwniczonych na ławach fundamentowych i ściankach stosuje się również  izolację po stronie zewnętrznej (obowiązkowo), ale  można też po stronie wewnętrznej, co zapobiega ewentualnym wychłodzeniem części podłogi w strefie połączenia ze ścianą opartą na fundamencie zagłębionym w gruncie. Najważniejsza  jest kwestia materiału jaki będzie zamontowany na ścianach fundamentowych i powinien to być styropian Termo Organika z kategorii „FUNDAMENT” np. TERMONIUM fundament, który jest odpornych na zawilgocenie i bardzo dobrze sprawdza się w ciężkich warunkach jak wysoka wilgotność i duży napór gruntu. Bardzo ważną też sprawą jest dokładne wykonanie hydroizolacji, w taki sposób,  aby hydroizolacja pionowa była połączona z izolacjami poziomymi i powinna sięgać strefy cokołowej. Wszystko zależy również od warunków dla których kierownik budowy zalecił właśnie takie rozwiązanie.
    • Dzień dobry. Firma Blachy Pruszyński nie prowadzi sklepu internetowego. Mamy system zamówień on-line, za pośrednictwem którego, po uzyskaniu dostępu (login i hasło) można samodzielnie dokonywać zamówień. Przeznaczony głównie do firm/hurtowni z nami współpracującymi.  
    • Witam, jestem właśnie na etapie wyboru drzwi i balustrad. Chciałabym, żeby były szklane, niestety się na tym nie znam i potrzebuje firmy która mi je zamontuje. Znalazłam pare firm i najbardziej zaufaną wydaje mi sie http://aleszklo.pl czy ktoś może z niej korzystał? czy wykonują to profesjonalnie?
    • Rozkopałem do końca wykop pod ławy garażu i okazuje się że znajdować by się miały tylko ok 20 cm powyżej ław piwnicy. Możliwe że koparkowy trochę za głęboko wykopał, wyszło 100 cm głębokości od humusu, ale chyba lepiej jak ława jest niżej niż za płytko?       W związku z tym myślę nad takim rozwiązaniem, zamiast schodków zrobić taką stopę do samego dołu, oczywiście spód wygrzebać do samej gliny. Oddzielone od styropianu XPS pianką XPS, a później łączenie zaizolowane masą KMB na siatce. Wylać ze słupem na wysokość bloczka w jednym rzucie lub osobno (nie wiem czy da radę w jednym rzucie to zrobić). Będzie dobrze?     Czyli coś takiego jak zrobiłem w obmurówce:
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...