Skocz do zawartości
AktywForum
Zbieraj punkty i wymieniaj na nagrody!

sprawdź punkty

gotowanie na parze- steamer


Recommended Posts

Cytat

Ciekawa jestem czy Wy tez uzywacie steamera w kuchni ?

Czy warto wybrac taki z wyzszej polki- czy moze starczy ten najzwyklejszy !?



Ja kupiłem sobie takie cudo firmy Kenwood FS620. Na razie mało miałem okazji, żeby w nim gotować, ale to co do tej pory ugotował smakowało mi. Fajna jest opcja dolewania wody podczas gotowania, bez konieczności otwierania całości i tracenia ciepła.
Brak obrazka
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wbudowac to można wszystko nawet ekspres do kawy tylko słyszałam że taki do zabudowy kosztuje 6 tysięcy icon_biggrin.gif
Z takim czymś do zabudowy jeszcze się nie spotkałam natomiast o parowarze typu tego który pokazał Marcin myślęicon_smile.gif jedzenie gotowane na parze jest smaczne i zdrowe, gotuje się szybko i nie traci cennych wartości odżywczych. Ale to teoria bo póki co go nie mam:)
taki np jest ciekawą opcją http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=918118431 Marcin jak ustosunkujesz się do argumentu w tej aukcji że taki "side by side" jest lepszy bo nie mieszają sie smaki? Co sądzisz?
Parowar nie jest jakimś tam powalającym wydatkiem więc może w końcu go kupię? icon_smile.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Marcin jak ustosunkujesz się do argumentu w tej aukcji że taki "side by side" jest lepszy bo nie mieszają sie smaki? Co sądzisz?
Parowar nie jest jakimś tam powalającym wydatkiem więc może w końcu go kupię? icon_smile.gif


To ciekawa opcja, nie wiedziałem, że istnieją takie parowary. Ja nie mam z tym kłopotu, bo nie jem mięsa, więc i tak nie mieszam smaków, chyba, że warzyw.

Podobno istotna jest wielkość tego sprzętu, bo jak gotujesz dla całej rodziny to się nie opłaca włączać dwa razy na tę samą potrawę. Ten tefla co pokazałaś ma 10 l więc chyba wystarczająco dla kilku osób.

Ciekawe, co robi ten przycisk "Vitamin+"?
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

wbudowac to można wszystko nawet ekspres do kawy ...
Z takim czymś do zabudowy jeszcze się nie spotkałam natomiast o parowarze typu tego który pokazał Marcin myślęicon_smile.gif jedzenie gotowane na parze jest smaczne i zdrowe, gotuje się szybko i nie traci cennych wartości odżywczych. Ale to teoria bo póki co go nie mam:)



ekspresu wbudowanego bym nie kupila ale steamer jak najbardziej icon_biggrin.gif
Meble kuchenne ktore mnie interesuja maja wbudowany piekarnik razem ze steamerem-
tutaj gdzie mieszkam (nie w Polsce) to raczej normalka. Prawie kazde mebelki maja steamer i piekarnik - i nie kosztuje to niewiadomo ile...
Fakt ,jesli wybiore steamer z bajerami , zaplace wiecej - dlatego wlasnie pytalam sie ,czy warto. icon_wink.gif


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące temu...
Ja gotuję na parze już ze 4 lata. Nie tak, że codziennie, mąż czasem aż mnie męczy o jakiegoś zwykłego schabowego, ale dość regularnie.
Nie kupowaliśmy jakiegoś markowego za niewiadomo ile pieniędzy, ale taki z promocji w hipermarkecie.
Działa bez szwanku 4 lata i główne cele spełnia.
A jedzenie, nie dość, że zdrowsze, to praktycznie samo się robi icon_smile.gif
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie temu...
Pyszne są takie potrawy gotowane na parze. Jak tylko mam okazje, to sobie coś takiego robię, mimo iż nie ma takiego profesjonalnego parowar. W każdym razie takie jedzonko jest zdrowe i moim zdaniem przepyszne. Do takich fajnych warzywek nie trzeba już nic dodawać, takie są dobre.
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Pyszne są takie potrawy gotowane na parze. Jak tylko mam okazje, to sobie coś takiego robię, mimo iż nie ma takiego profesjonalnego parowar. W każdym razie takie jedzonko jest zdrowe i moim zdaniem przepyszne. Do takich fajnych warzywek nie trzeba już nic dodawać, takie są dobre.


Ja to robię w garnku z wkładem do gotowania na parze.
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie temu...

Ja odkąd kupiłam parowar to prawie bez przerwy na nim gotuję ja zakupiłam tefala vital cusine bi.jpg
i jestem z niego bardzo zadowolona bo można na nim również większe rzeczy gotować jak i sosy śmiało mogę polecić . Ja z uwagi na cenę w sklepach kupiłam na allegro

Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 7 miesiące temu...
wracam do tematu. Nie mam jeszcze ciagle parowara ale zjadłam ostatnio pychotę na parze- ryż z warzywami i kurczakiem- i mięso i warzywa były nieporównywalnie smaczniejsze, warzywa mają nawet jakby żywszy kolor icon_smile.gif Czy osoby używające parowara mogłyby podać przykłady jakie jeszcze inne potrawy można przygotować? Jak długo trwa przygotowanie np warzyw zamrożonych z woreczka, ryżu, surowego kurczaka? Czy robicie rybę na parze jesli tak to jak ją przyrządzacie?
Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Nie ma kratki. Mam okap i para z gotowania powinna się wydostać przez okap na dwór, mam także otwarte okno i też nic nie daje. Z tym że jak wspomniałam nigdzie indziej nie ma tych plam, nigdzie w kuchni tylko w salonie na tej jednej ścianie gdzie są regipsy na klej położone. Miesiąc temu malowałam ściany, wcześniej miałam żółte i były tylko delikatnie widocznie, takie odcienie mokrego ale nie aż tak jak jest teraz. Teraz je widać bardzo. Wyszły jakieś 2 tygodnie po malowaniu.  Dodam jeszcze że szwagierka też ma przerobione na mieszkanie z połowy wspólnego budynku, nie ma kratki wentylacyjnej i jej nie wychodzą takie plamy a mieszkają dłużej niż my.
    • Jeśli masz projekt z wentylacja mechaniczną z reku, to bym już nie kombinowała, tylko robiła jak jest. Zwłaszcza, że z tymi kominkami wentylacyjnymi to będzie jeszcze sporo roboty. Poza tym: 1. Kominki wentylacyjne, to kolejne dziury w dachu, czyli potencjalne miejsca przecieków. 2. Mieszkałam kiedyś w domu piętrowym, gdzie zimą, gdy spadało ciśnienie, to przez kanały wentylacyjne napływało z zewnątrz zimne powietrze, a do tego pełne wyziewów kominowych z osiedla. 3. Moi rodzice dorabiali komin wentylacyjny w łazience - puszczony w bok też ok. 4 m rurą spiro do nowego głównego komina w kalenicy (z wolnymi kanałami went.). Wszystko fajnie, tyle tylko, że ta wentylacja... NIE DZIAŁAŁA! Założyli zatem wspomagacz w postaci wiatraczka wywiewnego. Poza sezonem grzewczym jest ok, ale zimą trzeba otwierać okno w łazience, aby wspomagana wentylacja miała skąd czerpać powietrze. No i albo wyziębi się łazienkę, albo wyhodujemy grzyba
    • Możliwe, że taka jest cyrkulacja powietrza i tam się wykrapla na suficie. Ciekawostka. W kuchni jest prawidłowa wentylacja? Czy jest kratka wentylacyjna?
    • Tak miało być regipsy. Plamy są w salonie, nie w kuchni. Odległość plam od kuchenki jakieś 7 m. Nie mogę załadować zdjec, wyskakuje błąd. Okrągłe plamy, które robią się mokre tylko podczas dluzszego gotowania czyli tak jakby była za duża wilgotność w mieszkaniu. I niestety się powiekszaja Udało się, dodaje zdjecia. Dzisiaj właśnie gotowałam zupę i zrobiłam zdjęcie po gotowaniu
    • Czy powietrze z tego okapu (pochłaniacza) jest kierowane na tą ścianę z plamami? Tak zgaduję, bo nie wiem, czy masz okap czy pochłaniacz. Słowo regiony to miały byc regipsy? Sposób mocowania płyt g-k nie powinien mieć znaczenia, o ile ściana jest sucha i się nic na niej nie wykrapla pod płytami. Masz zdjęcia tych plam? Tak będzie łatwiej "zgadywać".
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...