Skocz do zawartości

pleśniak


Recommended Posts

Ciasto:
• mąka 4,5 szklanki
• cukier 1,5 szklanki
• masło 1,5 szklanki
• dżem
• jajka 6 sztuk
• proszek do pieczenia 1,5 łyżki
• kakao 1 łyżka

Polewa:
• kakao 3 łyżki
• woda 3 łyżki
• cukier 1 szklanka
• masło 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, masła, 1 szklanki cukru oraz żółtek należy zagnieść ciasto.
Podzielić je na 3 części. Do jednej części należy dodać kakao. Jasną
część ciasta należy zapiec, wysmarować dżemem, zetrzeć na nią ciemne
ciasto schłodzone w lodówce i wyłożyć białka jaj ubite na sztywną pianę
z 0,5 szklanką cukru. Na pianę należy zetrzeć jasne ciasto i upiec.

ŻYCZĘ SMACZNEGO
Link do komentarza
  • 2 tygodnie temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...