Skocz do zawartości

walduscyc

Uczestnik
  • Posty

    4
  • Dołączył

  • Ostatnio

walduscyc's Achievements

Początkujący

Początkujący (1/4)

0

Reputacja

  1. dlatego jest gruz bo miała być podłoga i było zostawione ok 20 cm na legary i deski a ze sytuacja sie zmieniła to poszedł gruz nie wiem czyj to był pomysł to było 20 lat temu. Strop ma 10 cm, wylewka 5-6 cm i ten gruz 15 cm.
  2. robione to było 20 lat temu to pewnie dylatacji nie ma żadnych. Strop z 10cm, 15cm gruzu i chyba 5 może 6 cm wylewki taki jest przekruj.
  3. Technologie kładzenia płytek na płytki to już mam przewertowaną i wiem jakie materiały. A strop nie jest pęknięty bo pod wylewką jest z 15cm gruzu bo tam na początku miała być podłoga. A wylewka to ma z 6 cm.
  4. Witam. U mnie w kuchni są pęknięcia takie jak na zdjęciach. Są prostoliniowe i jest ich 2 w jedną stronę po całej długości i 3 w drugą po całej szerokości, nie ma przesunięć a tylko lekkie różnice wysokości jak się głaska palcem. Chce zrobić remont kuchni żeby jak najmniej zakurzyć i planuje położyć płytki na płytki. Na ścianie nie ma problemu jest ok. Ale ta podłoga mnie trochę martwi, wylewka ma z 20 lat a nie pamiętam dokładnie kiedy się te pęknięcia pojawiły nigdzie więcej w domu ich nie ma. Na pewno nie ma w niej zbrojenia ani styropianu. Pod kuchnią jest pomieszczenie gospodarcze. Kucie całej wylewki nie wchodzi w grę ewentualnie samych płytek. I naprawa pęknięć. Ale jakie materiały? Myślałem ze może jakaś hydro izolacja by pomogła, jest przecież elastyczna i może wtedy nowe płytki by nie popękały. Na pęknięcia to żywice epoksydową, ale jest ich tak dużo że ... i ceny też mają zróżnicowane. Proszę o jakąś poradę Mam trochę doświadczenia w branży wiec myślę że jak ktoś mi trochę doradzi to sobie poradzę. Pozdrawiam i z góry dzieki
×
×
  • Utwórz nowe...