Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok

P.Maluch

Uczestnik
  • Posty

    1
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

O P.Maluch

  • Ranga
    Początkujący
  1. Witam. Można powiedzieć, że odziedziczyłem ten wynalazek jakieś cztery lata temu. Dobry sezon palenia - 9 miesięcy , 5 km od Karpacza. Zima to prawdziwe wyzwanie. Długo trwało zanim nauczyłem się obsługi tego czegoś, no może nie do końca, ale dla mnie to i tak sukces w porównaniu z początkami. Teraz w domu (170m2, STARA PONIEMIECKA NIEDOCIEPLONA BUDA) temperatura nie ważne czy na dworze -17 czy -3 to średnio 23*C. Kocioł mało dymi, pali od 13 do 19 godzin. Wsad wyłącznie węgiel orzech. Moje ustawienia temp. pracy 56 czas wygaszania 120min czas przedmuch 2s przerwa przedmuchu17min start pompy 35* moc dmuchawy10 MINUSY - smoła w kotle w sezonie zżera 8 ton orzecha uszczelka przy wsypie do wymiany po 1 sezonie Ja osobiście i cały czas powtarzam- uczę sie tego pieca i poszukuję nowych rozwiązań dotyczących tego pieca. Stąd pytanie- czym karmisz swój piec . A... te śrubki też mnie w... irytują.
×