Skocz do zawartości

Aktywni na Forum

Posty wysoko ocenione

Showing content with the highest reputation on 27.03.2021 We wszystkich kategoriach

  1. Nie wiem na ile składniki, zacięcie a umiejętności, ale widzę że ciasto ładnie wyrośnięte jak na 400° i mozzarella w kulce. Także wygląda na to że wszystko tak jak trzeba. Byłem ostatnio na pokazie. Właściciel młynu włoskiego i pizzer też Włoch. Było nas 40 osób, zrobił 80 placków i nawet okruchy nie zostały. Rzuciliśmy się jak głodne afrykańskie dzieci[emoji3]. W każdym razie nasza polska pizza nawet wyglądem tej od niego nie przypomina. Połączenia smaków też wyśmienicie, np kozi ser ze szpinakiem, albo pasta truflowa, nie pamiętam z czym, ta druga mi najbardziej podeszła. Ciasto rozciągał na szerokość ramion, było przezroczyste. Obraził się tylko, bo zapytał czy czujemy różnicę w smaku na mące, bo robił z trzech różnych. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
    1 point
  2. Ostatnie palenie było 16 grudnia, w tym roku sezon jeszcze nie otwarty, mrozy, wilgoć, jeszcze się suszy. W przyszłym tygodniu może wstawię bio wkład żeby go gruntownie przesuszyć i czas na pizzę. A pizza z włoskich przepisów i składników robi robotę. Jak tylko ktoś ma możliwości i zacięcie do zabawy w mące to zdecydowanie warto taki piec sobie sprawić. Ostatnie palenie było 16 grudnia, w tym roku sezon jeszcze nie otwarty, mrozy, wilgoć, jeszcze się suszy. W przyszłym tygodniu może wstawię bio wkład żeby go gruntownie przesuszyć i czas na pizzę. A pizza z włoskich przepisów i składników robi robotę. Jak tylko ktoś ma możliwości i zacięcie do zabawy w mące to zdecydowanie warto taki piec sobie sprawić.
    1 point
  3. Tak samo mam przykrytą studnię deklem, w miarę szczelnie, ale u mnie sporo tej wody przybywa, w granicach 0.5m3 na dobę średnio i nigdy nie było żadnego niepożądanego zapachu. Swego czasu myślałem żeby przerobić na użytkową, ale nie wiem czy to się opłaca w ogóle, bo przynajmniej połowa opłaty to ścieki, druga sprawa to badanie, trzecia, kiedy umyje czarne auto, pasowałoby jechać od razu na myjnie, bo wygląda tak jakbym mył wodą z błotem. Chyba że ma ktoś doświadczenia w tej kwestii, to chętnie się dowiem jak to w praniu wygląda. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
    1 point
  4. A tu, mój klasyczny chlebowy, niestety przy tynkowaniu złapała mnie ulewa i są zacieki. Niemniej pizza i chleb wychodzą perfekt.
    1 point
  5. Płyty stropowe kładzione były chyba we wrześniu a w styczniu okazało się że jest woda. Przed tą wodą a właściwie koniecznością nawiercenia od spodu dziur w kanałach mówił mi dźwigowy który kładł płyty. Związany był z wytwórnią prefabrykatów więc wiedział co w trawie piszczy. A że woda z kanałów powinna być usunięta to raczej jasne.
    1 point
This leaderboard is set to Warszawa/GMT+02:00
×
×
  • Utwórz nowe...