|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
15.04.2008, 22:15
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 3 Dołączył: 15.04.2008 |
Zamierzam wyposażyć swoją kuchnię. Tyle możliwości, że głowa boli. Znalazłam interesujacy okap firmy Teka. Czy macie doświadczenie z tym producentem?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.04.2008, 10:27
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Mężczyzna Postów: 386 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Świętokrzyskie Pomógł: 1 raz |
Zamierzam wyposażyć swoją kuchnię. Tyle możliwości, że głowa boli. Znalazłam interesujacy okap firmy Teka. Czy macie doświadczenie z tym producentem? Teka - bardzo dobra firma ale niestety jakość przekłada się na cenę - dosyć drogie. Pułap jakości i ceny minimalnie niższy od MELLE. Odpowiedniki w BOSCH i SIEMENS 30-40% tańsze. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.04.2008, 10:54
|
||
|
Dzieki bardzo - więc szukam dalej.
Resztę wyposażenia kuchni tj. płytę ceramiczną, piekarnik, zmywarkę i chłodziarkę jakiej firmy kupować? Bosch, Simens, Elektrolux ? Poradźcie proszę. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.04.2008, 12:06
|
||
|
Sprawdziłam. Okap firmy Teka o wymaganych przeze mnie parametrach jest tańszy niż porównywalny firmy Bosch lub Siemens. Bosch i Siemens ponadto nie mają w ofercie takiej mocy w połączeniu z wyciszeniem jak Teka.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.04.2008, 12:52
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 1 314 Dołączył: 20.11.2007 Skąd: Katowice Pomógł: 5 razy |
No,ale z młynkiem do odpadów to się nie popisali.Kupił toto klient za ponad 750zl i po niecałym roku zaczął się rozlatywać.Dokręcanie i znów to samo.W końcu zlew zaczął kopać prądem.Servis olewał temat totalnie.Nie reagowali na telefony albo obiecywali wizytę za 2 tygodnie,a potem nie pojawiali się.
Zdemontowałem ustrojstwo i przeraziłem się tandetą wykonania. Urządzenie za taką kasę wewnątrz było zrobione tak,jakby producentowi zależało na częstych awariach.Korpus ze zwykłej,pomalowanej blachy skorodował w środowisku ścieków błyskawicznie.Zalało silnik i stąd przebicia.Śruby mocujące korpus były o skoku śruby w maszynce do mięsa,więc nie dziwota,że ciągle się rozszczelniał. Klient tak bardzo miał już dość tej firmy,że nie chciał słyszeć o reklamacjach i naprawach,i kazał to wywalić na złom.Tym bardziej,że olewający sprawę servis przeciągnął temat sporo poza czas gwarancji. Żeby było do kompletu,to za parę dni,kiedy ludzie przyszli do domu,sztorcowa bateria (także Teka) w zlewozmywaku przeszła samoczynnie w stan spoczynku i leżała sobie swobodnie na zlewie.Złamała się rurka mosiężna z gwintem,którym przykręca się baterię do blatu, i ten gwint został w gnieździe.Tu przynajmniej uznali reklamację bez dyskusji. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.04.2008, 15:36
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Mężczyzna Postów: 386 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Świętokrzyskie Pomógł: 1 raz |
No cóż, starty promów kosmicznych też przekładali "bo im uszczelka poszła albo się podwineła". Tak się niestety dzieje.Można kupić sprzęt bardzo drogi i niby ok. ale się spieprzył i kropka. Nie wytłumaczysz innym, że to właśnie ten spośród np. 10 tyś, który się zwalił. Reszta chodzi bez zarzutu. Co do jakości. Zgadza się - nienawidzę tandety i jeśli faktycznie tak firma TEKA wykonała swój produkt, to akurat jeśli chodzi o młynek do odpadów - warto kupić innej firmy.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.09.2008, 19:55
|
||
Bywa![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 84 Dołączył: 30.08.2008 Skąd: Gdzieś z pomorza ... |
mam piekarnik i okap firmy teka .. polecam
do nowego domku również skorzystamy w ich produktów... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.09.2008, 23:55
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 40 Dołączył: 26.08.2008 |
jak narazie slyszalem o tej firmie bardzo srednie opinie
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.09.2008, 00:28
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 59 Dołączył: 25.08.2008 |
Zgadzam się z bugimanem, średnio wypada ta firma
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
1.02.2009, 10:47
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 6 Dołączył: 1.02.2009 |
No cóż, starty promów kosmicznych też przekładali "bo im uszczelka poszła albo się podwineła". Tak się niestety dzieje.Można kupić sprzęt bardzo drogi i niby ok. ale się spieprzył i kropka. Nie wytłumaczysz innym, że to właśnie ten spośród np. 10 tyś, który się zwalił. Reszta chodzi bez zarzutu. Co do jakości. Zgadza się - nienawidzę tandety i jeśli faktycznie tak firma TEKA wykonała swój produkt, to akurat jeśli chodzi o młynek do odpadów - warto kupić innej firmy. Nie wiem jak okapy, ale płyty mają świetne, łatwe w obsłudze, świetny design no i masa funkcji, co może jest już standardem, ale jak nie pochwalić czegoć z czego jestem zadowolona:) |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2012, 07:06 |