|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
11.02.2008, 18:46
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 216 Dołączył: 4.11.2007 Pomógł: 1 raz |
Witam
Jestem ciekawy jakie macie ogrodzenia i z czego zrobione ? Ja mam zamiar mieć ogrodzenie zrobione tak . Mam 3 rury PCV kanalizacyjne 20 i zrobić okrągłe zbrojenie i zalać betonem pomiędzy słupami dam przęsła kute czy jakieś inne na przykład widziałem ładne deski ogrodzeniowe, jeśli chodzi o słupy to chcę dać fakturę taką jak na domku i żeby mi się nie nudziło powiedzmy co jakieś pięć lat przemalować je na kolejny kolor. Co o tym myślicie, jakie jest wasze zdanie i dlaczego prawie wszyscy robią z klinkieru . |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
25.02.2008, 09:44
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 304 Dołączył: 7.11.2007 |
Można zrobić z drewna - widziałam takie ładne malowane na czarno deski; są tacy co zamawiają ogrodzenie u kowala (pewnie strasznie drogie). TRo kwestia wyboru i pieniędzy które możemy wydać.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.03.2008, 13:20
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 220 Dołączył: 8.11.2007 |
Witam Jestem ciekawy jakie macie ogrodzenia i z czego zrobione ? Ja mam zamiar mieć ogrodzenie zrobione tak . Mam 3 rury PCV kanalizacyjne 20 i zrobić okrągłe zbrojenie i zalać betonem pomiędzy słupami dam przęsła kute czy jakieś inne na przykład widziałem ładne deski ogrodzeniowe, jeśli chodzi o słupy to chcę dać fakturę taką jak na domku i żeby mi się nie nudziło powiedzmy co jakieś pięć lat przemalować je na kolejny kolor. Co o tym myślicie, jakie jest wasze zdanie i dlaczego prawie wszyscy robią z klinkieru . Myślę,że większość osób robi z klinkieru, ponieważ takie ogrodzenia mają ciekawą strukturę i ładną kolorystykę.Poza tym klinkier jest trwały i elegancki,nie wymaga odnawiania i remontów i ma dużą wytrzymałość mechaniczną. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
11.03.2008, 09:39
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 24 Dołączył: 25.02.2008 Skąd: Śląsk |
Najładniejsze są z piaskowca układanego poziomo plus wstawki z elementów kutych
-------------------- Remont domku z lat 50-tych
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
12.03.2008, 08:57
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 257 Dołączył: 8.11.2007 |
||
|
Pomocna porada
0
|
||
13.03.2008, 07:49
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 24 Dołączył: 25.02.2008 Skąd: Śląsk |
Mi też się takie podoba.Murarz stwierdził,że najlepiej będzie użyć do tego zaprawy cementowo-wapiennej o klasie pomiędzy M5 a M10, myślisz,że to dobry pomysł? Nie mam zielonego pojęcia, niestety jeszcze nie jestem na tym etapie. Zwróć uwagę na jakość piaskowca z tego co słyszałem to mają różne twardości a przy murowaniu im mniejsza fuga tym lepiej wygląda. Jak wykonasz swoje ogrodzenie to napisz o kosztach i pochwal się foto. -------------------- Remont domku z lat 50-tych
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
14.03.2008, 17:10
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 344 Dołączył: 1.11.2007 Pomógł: 1 raz |
Moje ogrodzenie wykonane jest z drewna - i nie mam słupków klinkierowych . Na elewacji domu mam też drewniane elementy z takich samych desek więc świetnie to pasuje do siebie. Okna oraz drzwi wejściowe są w kolorze zblizonym do koloru ogrodzenia i tych deseczek na elewacji.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2008, 17:24
|
||
|
Aktywny Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 115 Dołączył: 10.02.2008 |
witam ,mam do ogrodzeni dizłąke koło2000metrów,.potrzebuje około 170 metrów ogordzenia,jakei wybrac ogrodzenei by było trwałe,ładne i eni za drogie,iel moze mnei kosztowac ogrodznie klinkiee połaczony z drewnem?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2008, 17:38
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 93 Dołączył: 31.10.2007 |
witam ,mam do ogrodzeni dizłąke koło2000metrów,.potrzebuje około 170 metrów ogordzenia,jakei wybrac ogrodzenei by było trwałe,ładne i eni za drogie,iel moze mnei kosztowac ogrodznie klinkiee połaczony z drewnem? najtaniej było by siatką. Drewniane ogrodzenie jest bardzo eleganckie ale nieco:lol: droższe. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2008, 19:57
|
||
|
Aktywny Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 115 Dołączył: 10.02.2008 |
wiem z enajtaniej siatka ale moze gdzies mnei kosztowac pokrycie około 100 metrów płotek z klinkierem lub czymns podobnym?a reszta to siatka iel gdzies razme i oddzielnie moze ksoztowac
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.03.2008, 16:59
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 268 Dołączył: 31.08.2007 |
Witam Jestem ciekawy jakie macie ogrodzenia i z czego zrobione ? Ja mam zamiar mieć ogrodzenie zrobione tak . Mam 3 rury PCV kanalizacyjne 20 i zrobić okrągłe zbrojenie i zalać betonem pomiędzy słupami dam przęsła kute czy jakieś inne na przykład widziałem ładne deski ogrodzeniowe, jeśli chodzi o słupy to chcę dać fakturę taką jak na domku i żeby mi się nie nudziło powiedzmy co jakieś pięć lat przemalować je na kolejny kolor. Co o tym myślicie, jakie jest wasze zdanie i dlaczego prawie wszyscy robią z klinkieru . Cze.Pomysł dobry bo orginalny,jeszcze jak pasuje do stylu domu to pełnia szczęścia.Z klinkieru robią bo taka moda ,tak jak na kostkę.Zapomina się o kamieniu polnym na mazowszu i o granitach w górach.Pozdro |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
20.03.2008, 12:02
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 216 Dołączył: 4.11.2007 Pomógł: 1 raz |
Cze.Pomysł dobry bo orginalny,jeszcze jak pasuje do stylu domu to pełnia szczęścia.Z klinkieru robią bo taka moda ,tak jak na kostkę.Zapomina się o kamieniu polnym na mazowszu i o granitach w górach.Pozdro Witam Z kamienia polnego widziałem kiedyś Grill wysokość 250cm i ślicznie był zgrany z otoczeniem ale na ogrodzenie może i dobre tylko jak zamontować przęsła. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.03.2008, 19:31
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 120 Dołączył: 10.11.2007 |
Nie mam zielonego pojęcia, niestety jeszcze nie jestem na tym etapie. Zwróć uwagę na jakość piaskowca z tego co słyszałem to mają różne twardości a przy murowaniu im mniejsza fuga tym lepiej wygląda. Jak wykonasz swoje ogrodzenie to napisz o kosztach i pochwal się foto. Mówiono mi że piaskowiec jest miękki i będzie się szybko ścierał. No ogrodzenie potrzebne jest coś trwalszego? Jeśli się mylę to mnie poprawcie. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2012, 06:58 |