|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
9.09.2008, 17:20
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 97 Dołączył: 26.01.2008 Pomógł: 1 raz |
Witam !!
Jestem na etapie obłożenia mojego wymarzonego domku styropianem. Wełna nie wchodzi w grę. Chce kleić styropian o grubości 15 cm, na to klej z siatką. reszta dopiero po nowym roku. I chciałem spytac o jakiś dobry styropian. naoglądałem się w czasopismach termoorganiki która jest w w każdej gazecie, ale mieszkam w mieście gdzie produkją styropian Austrotherm. Powiedzcice ci czy to ma jakieś znaczenie jaką firmę wybiorę ( chodzi mi o jakość a nie cene). ??? A może ktoś poleci jeszcze innego producenta ?? Pozdrawiam rentgen |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
11.09.2008, 07:42
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 119 Dołączył: 10.02.2006 Skąd: Warszawa Pomógł: 5 razy |
Witam !! Jestem na etapie obłożenia mojego wymarzonego domku styropianem. Wełna nie wchodzi w grę. Chce kleić styropian o grubości 15 cm, na to klej z siatką. reszta dopiero po nowym roku. I chciałem spytac o jakiś dobry styropian. naoglądałem się w czasopismach termoorganiki która jest w w każdej gazecie, ale mieszkam w mieście gdzie produkją styropian Austrotherm. Powiedzcice ci czy to ma jakieś znaczenie jaką firmę wybiorę ( chodzi mi o jakość a nie cene). ??? A może ktoś poleci jeszcze innego producenta ?? Pozdrawiam rentgen Styropian powinien być leżakowany min. 2 m-ce przed położeniem na ścianę (tak w teorii ponieważ wtedy najwięcej gazuje i się odkształca). U mnie kończą kłaść termoorganikę platinium, którą kupiłem na wiosnę. Myślę, że jeśli to będzie znany (dobry) producent to nie ma znaczenia, od kogo kupisz (tylko za ile I jeszcze jedna uwaga. Podobno (wg. tych, co mi ocieplają chałupę na zewnątrz) jeżeli na styropian położysz klej i siatkę a tynk dopiero po pewnym czasie, to jeszcze raz trzeba zaciągnąć klejem styropian (dodatkowy koszt), ponieważ "stary" stwardnieje i nie bedzie się nadawał na bezpośrednie położenie tynku |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
11.09.2008, 09:31
|
||
|
Początkujący Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Kobieta Postów: 4 Dołączył: 10.09.2008 |
Witam !!!
Mam takie pytanie: Dlaczego wełna nie wchodzi w grę ??? Proszę o spostrzeżenia bo niedługo także będę się zastanawiała nad ociepleniem. Pozdrawiam !!! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
11.09.2008, 14:44
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 97 Dołączył: 26.01.2008 Pomógł: 1 raz |
Witam !!! Mam takie pytanie: Dlaczego wełna nie wchodzi w grę ??? Proszę o spostrzeżenia bo niedługo także będę się zastanawiała nad ociepleniem. Pozdrawiam !!! Wełna odpada bo jest droższa i według mojej wiedzy (chociażmoże się mylę) na wełnę musiałbym położyć coś w rodzaju sidingu lub czegoś podobnego. Nie przecze że wełna ma też swoje zalety ale jakośmnie nie przekonały. tornado17 a ile płacisz ekpie za położenie tego ocieplenia ??? Chodzi mi o koszt samej robocizny bo materiał chce kupić sam. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2012, 06:51 |