|
Budujemy Dom 5/2013
Bezpłatna przesyłka tylko na ULUBIONYKIOSK.PL
![]() ![]() |
|
6.03.2008, 19:44
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 7 Dołączył: 21.07.2007 |
Mam problem, za nic w świecie nie mogę znaleźć sklepu , w którym mogłabym kupić skrzynkę na licznik gazu. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić skrzynkę z tworzywa sztucznego, tzw. pełną bo licznik zamontowany jest w rogu działki, a nie na budynku. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
6.03.2008, 22:40
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 220 Dołączył: 7.11.2007 |
Mam problem, za nic w świecie nie mogę znaleźć sklepu , w którym mogłabym kupić skrzynkę na licznik gazu. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić skrzynkę z tworzywa sztucznego, tzw. pełną bo licznik zamontowany jest w rogu działki, a nie na budynku. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Spróbuj poszukać takich skrzynek na Allegro... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.03.2008, 16:10
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 843 Dołączył: 2.11.2007 |
Mam problem, za nic w świecie nie mogę znaleźć sklepu , w którym mogłabym kupić skrzynkę na licznik gazu. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić skrzynkę z tworzywa sztucznego, tzw. pełną bo licznik zamontowany jest w rogu działki, a nie na budynku. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Ale czy taka skrzynka nie powinna byc metalowa? Płacąc firmie za podłączenie gazu - płacisz też za skrzynkę i licznik - przecież to gazownia doprowadza gaz oraz daje skrzynkę (nie za darmo oczywiście). Tak było w naszym przypadku. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.03.2008, 20:18
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 655 Dołączył: 4.09.2007 Pomógł: 1 raz |
Ale czy taka skrzynka nie powinna byc metalowa? Płacąc firmie za podłączenie gazu - płacisz też za skrzynkę i licznik - przecież to gazownia doprowadza gaz oraz daje skrzynkę (nie za darmo oczywiście). Tak było w naszym przypadku. Oczywiście masz rację.To tak jak z prądem , nie kupujesz licznika i skrzynki na własną rękę bo może się okazać że właśnie zmieniły się przepisy /np licznik był w domu,póżniej w ogrodzeniu w szczelnej skrzyni,teraz skrzynia musi mieć szybkę a za chwilę będą sprawdzać liczniki gps-em/ Bob |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.03.2008, 20:24
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 41 Dołączył: 26.02.2008 |
heheh przyjedź do Radomska jest u nas sklep INSTALATOR jest do wyboru 7 rodzajów skrzynek do licznika gazu
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.03.2008, 20:34
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 655 Dołączył: 4.09.2007 Pomógł: 1 raz |
Mam problem, za nic w świecie nie mogę znaleźć sklepu , w którym mogłabym kupić skrzynkę na licznik gazu. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić skrzynkę z tworzywa sztucznego, tzw. pełną bo licznik zamontowany jest w rogu działki, a nie na budynku. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Jeśli chcesz ryzykować zakup na własną rękę to szukaj hurtowni elektrycznej czyli np wpis do wyszukiwarki google lub zapytanie w najbliższym sklepie elektrycznym. Bob |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.03.2008, 14:12
|
||
|
Ja w zasadzie muszę ryzykować zakup na własną rękę, ponieważ Panowie z gazowni przyjechali , założyli licznik a na pytanie co z obudową to powiedzieli, że we własnym zakresie....?! To ja już nic nie rozumiem. Ale dzięki za rady:)
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.03.2008, 14:14
|
||
|
a w hurtowni elektrycznej niestety nic...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.03.2008, 23:18
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 55 Dołączył: 3.11.2007 |
Mam problem, za nic w świecie nie mogę znaleźć sklepu , w którym mogłabym kupić skrzynkę na licznik gazu. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić skrzynkę z tworzywa sztucznego, tzw. pełną bo licznik zamontowany jest w rogu działki, a nie na budynku. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Dobrze wiedzieć że coś takiego będzie mi potrzebne. Dziękuję. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.04.2008, 17:03
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 2 Dołączył: 21.01.2008 |
Witam. Na twoim miejscu poszukałbym w sklepach instalacyjnych wod. kan. gaz. co. Osobiście polecam skrzynki firmy KEN, są bardzo dobrej jakości, z dobrego tworzywa w wielu kolorach, pod kolor elewacji. Może nie są najtańsze ale po kilku latach będą miały ten sam kolor co przy zakupie.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.04.2008, 17:30
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 843 Dołączył: 2.11.2007 |