|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
5.01.2012, 20:23
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 17 Dołączył: 25.01.2011 |
Wielce Szanowni, plan jest taki: zabudowa ciągła we wnęce o długości 3,6m, głębokości 0,6m i wysokości 2,1m do tego wyspa o wymiarach 1,8x1,2x0,8 + osobno wolno stojąca lodówka - czy wystarczy miejsca na utensylia kuchenno-jadalne dla 4-osobowej rodziny + okazjonalnych gości?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.01.2012, 15:31
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 75 Dołączył: 4.01.2012 Pomógł: 6 razy |
Wielce Szanowni, plan jest taki: zabudowa ciągła we wnęce o długości 3,6m, głębokości 0,6m i wysokości 2,1m do tego wyspa o wymiarach 1,8x1,2x0,8 + osobno wolno stojąca lodówka - czy wystarczy miejsca na utensylia kuchenno-jadalne dla 4-osobowej rodziny + okazjonalnych gości? Jeśli dobrze liczę, to wychodzi 24 standardowe 60-tki. Moim zdaniem to mnóstwo miejsca, nawet jeśli musi się w tym zmieścić piekarnik i zmywarka. Ale wszystko zależy od tego, ile macie garnków, kompletów zastawy, jak często rozbicie zakupy, czy obrusy, ręczniki i ściereczki kuchenne chcecie trzymać w kuchni, czy w bieliźniarce itp. Ponieważ w poprzednim mieszkaniu bardzo doskwierała mi kuchenna ciasnota, budując dom, zaplanowałam kuchnię tak, żeby swobodnie zmieścił się mój obecny "stan posiadania" + trochę miejsca "na rozwój". W sumie wyszło ok. 6 m zabudowy na dole i 3 m szafek wiszących. Dla 2, w porywach 3 osób zupełnie wystarczy, wciąż mam dwie półki w zapasie i spore rezerwy, jeśli chodzi o zagęszczenie sprzętów. Z wydaniem obiadu na 12 osób też sobie radzę Z obserwacji wiem, że zapełnić da się każdą ilość szafek, ale w sumie po co trzymać niepotrzebne rzeczy. Ograniczona przestrzeń zmusza nas, żeby czasem przewietrzyć szafę |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2012, 11:42
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 54 Dołączył: 2.10.2011 |
Ciężko powiedzieć,ale myślę że przy takich wymiarach powinno starczyć miejsca dl a4 osobowej rodziny. A w kwestii gości- to już zależy od tego ile ich będzie. Sprawdź kilka projektów kuchni na forum,powinny się przydać. Same krzesła do kuchni oraz jadalni również są ważnym wyborem,kupisz je na naszej stronie.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2012, 12:54
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 2 433 Dołączył: 6.03.2011 Skąd: z piaskownicy Pomógł: 18 razy |
Ciężko powiedzieć,ale myślę że przy takich wymiarach powinno starczyć miejsca dl a4 osobowej rodziny. A w kwestii gości- to już zależy od tego ile ich będzie. Sprawdź kilka projektów kuchni na forum,powinny się przydać. Same krzesła do kuchni oraz jadalni również są ważnym wyborem,kupisz je na naszej stronie. A to już jest oficjalna reklama
Ten post edytował Afrodytaa 15.03.2012, 12:55 -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2012, 06:45 |