|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
16.01.2006, 20:00
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 31 Dołączył: 17.01.2005 Skąd: Bielsko - Biała |
Dostałem wstępne warunki w których było napisane: dach dwu lub wielospadowy i że zaleca się aby kalenica była usytuowana prostopadle do drogi.
Mam projekt (dom w kształcie L) w którym główna kalenica jest równolegle do drogi a prostopadle do drogi mam tylko kalenicę nad garażem który jest wysunięty 5,5 m w stronę drogi. Dzisiaj otryrzymałem pismo ze starostwa żeby uzupełnić braki w projekcie m. in. o: - projekt zjazdu z drogi gminnej - jakieś papierki i żeby kalenica była prostopadle do drogi. Generalnie chcą żeby zmienić cały projekt. Czy mogę się według prawa odwołać od tego punktu. W końcu słowo zaleca się to nie to samo co nakazuje się. Wybieram się do urzędu w tej sprawie w środę. Jakby ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć w tej sprawie to będę wdzięczny. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.01.2006, 10:45
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 406 Dołączył: 8.12.2004 Skąd: Port Louis Pomógł: 2 razy |
Odwołac możesz się zawsze, tylko w sporze z urzędem niewiele to da. Każda gmina ustala własne przepisy zagospodarowania terenu i trzeba się dostosowac do tych ustaleń.
Jak zaczniesz się z nimi wykłócac to jeszcze możesz sobie narobić kłopotu w późniejszym zieraniu papierków. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.01.2006, 17:58
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 31 Dołączył: 17.01.2005 Skąd: Bielsko - Biała |
No dobra ja się wcale nie chcę kłucić z nimi. Chcę tylko tego żeby słowo zaleca się traktowali tak jak ono brzmi (podpowiedź itp.) a nie jako nakaz.
Jak dla nich zaleca się = nakazuje się to niech piszą jasno NAKAZUJE SIĘ. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2012, 06:10 |