Gość Napisano 7 czerwca 2004 Udostępnij #1 Napisano 7 czerwca 2004 Proszę o opis, jak wykonać grilla ogrodowego.Jaki wykorzystać materiał, z czego zrobić palenisko itd. Grill ma być wkomponowany w ogród na stałe. Link do komentarza
Agatamin Napisano 4 maja 2008 Udostępnij #2 Napisano 4 maja 2008 Cytat Proszę o opis, jak wykonać grilla ogrodowego.Jaki wykorzystać materiał, z czego zrobić palenisko itd. Grill ma być wkomponowany w ogród na stałe. tutaj znajdziesz naprawdę dużo informacji jak zabrać się do budowy grilla w ogrodzie. Są zdjęcia.!http://grillogrodowy.blog.onet.pl/ Link do komentarza
komark Napisano 4 maja 2008 Udostępnij #3 Napisano 4 maja 2008 Fajny pomysł z tym grillem. Wygląda świetnie w zieleni. Link do komentarza
Fabia Napisano 5 maja 2008 Udostępnij #4 Napisano 5 maja 2008 Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni? Link do komentarza
Joanna Z Napisano 5 maja 2008 Udostępnij #5 Napisano 5 maja 2008 Cytat Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni? Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy? Link do komentarza
lara Napisano 17 maja 2008 Udostępnij #6 Napisano 17 maja 2008 Cytat Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy? Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Link do komentarza
foto Napisano 17 maja 2008 Udostępnij #7 Napisano 17 maja 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Ładny. Niepokoi mnie tylko ta butelka po lewej. Link do komentarza
Fabia Napisano 18 maja 2008 Udostępnij #8 Napisano 18 maja 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka Link do komentarza
lara Napisano 18 maja 2008 Udostępnij #9 Napisano 18 maja 2008 Cytat Ładny. Niepokoi mnie tylko ta butelka po lewej. Miło że tak dbasz o moje morale Buteleczke polecam do kupienia w aptekach i sklepach nazywa się "Owocowa Spiżarnia" firmy Herbapol Link do komentarza
lara Napisano 18 maja 2008 Udostępnij #10 Napisano 18 maja 2008 Cytat Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka:grin: Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam chinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni. Link do komentarza
lara Napisano 18 maja 2008 Udostępnij #11 Napisano 18 maja 2008 Cytat Nie słuchaj człowieka. Widać że włożyliście sporo pracy i grill jest super. Ja bym posadziła jakieś rośliny za grillem - wtedy aż oczy będzie rwać do jedzonka:grin: Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam choinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni. Link do komentarza
Joanna Z Napisano 19 maja 2008 Udostępnij #12 Napisano 19 maja 2008 Cytat Miło że się podoba. Ja zwiozłam kamienie z jednego końca działki na drugi, resztę zrobił zawodowiec z ekipy . Rosną tam chinki ale są bardzo malutkie pozatym dookoła jest dużo drzew, no wiesz taki mały park z grilem i letnią altanka. Super sprawa na upalne dni. To pole za grillem to całe twoje? Link do komentarza
lara Napisano 20 maja 2008 Udostępnij #13 Napisano 20 maja 2008 Cytat To pole za grillem to całe twoje? Nie to za grilem to sąsiadów . Gril stoi na końcu mojej działeczki. Link do komentarza
FuMarta Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #14 Napisano 31 maja 2008 Cytat Nie to za grilem to sąsiadów . Gril stoi na końcu mojej działeczki. Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali . Link do komentarza
mela Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #15 Napisano 31 maja 2008 Cytat Mo że ognioodporną? Są takie zaprawy? Siemka.Ja mam cegłę w grilu ,murowaną na zaprawę z gliny.Całuski Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #16 Napisano 31 maja 2008 Cytat Rzeczywiście pomysł ciekawy. A czy trzeba stosować specjalną zaprawę do spajania kamieni? Najlepiej samo palenisko wyłożyć cegłą szamotową, murowaną na zaprawie szamotowej.Bob Link do komentarza
Katarzyn.A Napisano 31 maja 2008 Udostępnij #17 Napisano 31 maja 2008 Cytat Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali . Lepiej leni niż agresorów Link do komentarza
Wanda Napisano 1 czerwca 2008 Udostępnij #18 Napisano 1 czerwca 2008 Cytat Mój jest połączony z wędzarnią wykonany z kamienia i cegły szamotowej, zaprawa była tradycyjna. Wędzarnia to to po prawej? Link do komentarza
lara Napisano 2 czerwca 2008 Udostępnij #19 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Jeśli zdjęcie jest nowe to masz strasznych leni za sąsiadów. Nic jeszcze nie zbudowali . Zdjęcie bardzo aktualne, a sąsiedzi nie są leniwi. Dom już mają a ja jeszcze buduję. W sumie jak na razie mogą być no i chyba muszą. Link do komentarza
lara Napisano 2 czerwca 2008 Udostępnij #20 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Najlepiej samo palenisko wyłożyć cegłą szamotową, murowaną na zaprawie szamotowej.Bob Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK Link do komentarza
lara Napisano 2 czerwca 2008 Udostępnij #21 Napisano 2 czerwca 2008 Cytat Wędzarnia to to po prawej? Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #22 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob Link do komentarza
Imbirek Napisano 3 czerwca 2008 Udostępnij #23 Napisano 3 czerwca 2008 Cytat Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob To można budować bez zaprawy? Link do komentarza
lara Napisano 4 czerwca 2008 Udostępnij #24 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Można bez zaprawy wyłożyć samą cegła na sucho.Z zaprawą stabilniej.Bob Bob zaprawa jest, zwykła (pytałam jaka, czy specjalna i miny mieli dziwne ). Link do komentarza
lara Napisano 4 czerwca 2008 Udostępnij #25 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat To można budować bez zaprawy? To zależy z czego budujesz? Jak robisz wędzarnie z blachy to bez zaprawy . Wtedy to chyba jakieś wkręty Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 4 czerwca 2008 Udostępnij #26 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat To można budować bez zaprawy? Można wyłożyć palenisko cegłą szamotową bez zaprawy,ja tak mam i parę innych osób.Bob Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 4 czerwca 2008 Udostępnij #27 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Bob zaprawa jest, zwykła (pytałam jaka, czy specjalna i miny mieli dziwne ). Jeszcze bardziej się zdziwią jak zacznie pękać od temperatury .Mój pierwszy gril z kamienia polnego na zaprawie cementowej popękał po jednym rozpaleniu ognia.Bob Link do komentarza
lara Napisano 4 czerwca 2008 Udostępnij #28 Napisano 4 czerwca 2008 Cytat Jeszcze bardziej się zdziwią jak zacznie pękać od temperatury .Mój pierwszy gril z kamienia polnego na zaprawie cementowej popękał po jednym rozpaleniu ognia.Bob Wędzimy praktycznie co dwa miesiące( taki mały zapas ). Grillujemy obecnie prawie codziennie( mięsko do ziemniaczków zamiast) i wszystko się trzyma . Tak na marginesie kamień polny to tylko na zewnątrz dla ozdoby Link do komentarza
FuMarta Napisano 15 czerwca 2008 Udostępnij #29 Napisano 15 czerwca 2008 Cytat Tak na marginesie kamień polny to tylko na zewnątrz dla ozdoby A co jest w środku? Cegła? Link do komentarza
Wanda Napisano 15 czerwca 2008 Udostępnij #30 Napisano 15 czerwca 2008 Cytat Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. I na ile starcza taka szyneczka? Link do komentarza
AnnaK Napisano 24 czerwca 2008 Udostępnij #31 Napisano 24 czerwca 2008 Jak masz gości to i w godzinę pójdzie. Link do komentarza
Syllwia Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij #32 Napisano 25 czerwca 2008 Cytat Cegła szamotowa jest i tu i tu ale jaka zaprawa? Chyba tradycyjna ja się nie znam Wszystko pięknie działa to chyba jest OK A ile osób może się pożywić "za jednom razom"? Link do komentarza
Triass Napisano 6 lipca 2008 Udostępnij #33 Napisano 6 lipca 2008 Cytat Tak to po prawej. Tam wieszamy szyneczki a palenisko jest z boku za grillem Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. Witam.Interesuje mnie rozwiązanie tego wędzarnika.Jakbyś mogła zamieścić jakieś zdjęcie z paleniskiem lub nawet szkic byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. Triass. Link do komentarza
Mirmoza Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #34 Napisano 7 lipca 2008 Cytat A ile osób może się pożywić "za jednom razom"? Widać że nigdy nie byłaś "na grillu". Tyle ilu zaprosisz. Link do komentarza
lara Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #35 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Witam.Interesuje mnie rozwiązanie tego wędzarnika.Jakbyś mogła zamieścić jakieś zdjęcie z paleniskiem lub nawet szkic byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. Triass. Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle Link do komentarza
Triass Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #36 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle W takim razie życzę szybkiego i dobrego zakupu. Mam jeszcze takie pytanko. Jakie wymiary ma kanał i palenisko pod butelką? Jaką wysokość i długość ma cały grill i jakie wymiary ma otwór w kominie?A pozatym dzięki za szybką odpowiedź Link do komentarza
Wanda Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #37 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Jak tylko kupię nowy sprzet to zamieszczę. Obecnie korzystam z komputera zaliczanego do antyków Ale może opis Ci pomoże. Palenisko idzie na całej długości. Rozpalamy z boku tam gdzie stoi butelka z sokiem (wiem że tego nie widać). Środek jest wymurowany z cegły szamotowej w środku wędzarni są jakieś bolce na które mąż kładze pręty i zawiesza na hakach wędliny i wiem tylko tyle Ile czasu wędzisz mięsiwo? Link do komentarza
lara Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #38 Napisano 8 lipca 2008 Cytat W takim razie życzę szybkiego i dobrego zakupu. Mam jeszcze takie pytanko. Jakie wymiary ma kanał i palenisko pod butelką? Jaką wysokość i długość ma cały grill i jakie wymiary ma otwór w kominie?A pozatym dzięki za szybką odpowiedź Wymiary? Nie mam bladego pojęcia jakie Wysokoś tak na oko to chyba 2,5m coś. Skoro mąż ma 184 a grill jest znaczniw wyższy to chyba tyle. postaram się zmieżyć i dam odpowiedź. Link do komentarza
lara Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #39 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Ile czasu wędzisz mięsiwo? A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu Link do komentarza
hesia Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #40 Napisano 8 lipca 2008 Cytat A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu Cze.Co sąsiedzi sadzą o zapachach?Dym im nie przeszkadza?Pozdro Link do komentarza
lara Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #41 Napisano 8 lipca 2008 Cytat Cze.Co sąsiedzi sadzą o zapachach?Dym im nie przeszkadza?Pozdro A no nic. Grill jes ustawiony w takim miejscu że do sąsiadów daleko, a jak się pojawiaja to razem grillujemy Link do komentarza
Wanda Napisano 9 lipca 2008 Udostępnij #42 Napisano 9 lipca 2008 Cytat A to nie ja wędzę tylko małżonek Ja tylko konsumuję i chwalę lub nie Ale zawsze to trwa kilka godzin od rozpalenia i nagrzania wędzarni do gotowego wyrobu A ja myślałam że to wymaga dni. Link do komentarza
hesia Napisano 11 lipca 2008 Udostępnij #43 Napisano 11 lipca 2008 Cytat A no nic. Grill jes ustawiony w takim miejscu że do sąsiadów daleko, a jak się pojawiaja to razem grillujemy Cze.Widzę że preferujecie dietę mięsną .Nie łączyć z węglowodanami i 10 kg w miesiąc zleci. Pozdro Link do komentarza
hesia Napisano 11 lipca 2008 Udostępnij #44 Napisano 11 lipca 2008 Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro Link do komentarza
paulona Napisano 11 lipca 2008 Udostępnij #45 Napisano 11 lipca 2008 Cytat Cze.Widzę że preferujecie dietę mięsną .Nie łączyć z węglowodanami i 10 kg w miesiąc zleci. Pozdro Mąż mówi że potwierdza zalety tej diety ale efekt jojo jest że ojoj. Link do komentarza
paulona Napisano 11 lipca 2008 Udostępnij #46 Napisano 11 lipca 2008 Cytat Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest. Link do komentarza
domel Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #47 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest. To chyba duży chłopczyk jest z taką piąstką?Podobno wędzenie na zimno daje lepsze smaki i trwałość? Link do komentarza
Fabia Napisano 13 lipca 2008 Udostępnij #48 Napisano 13 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że karkóweczkę z piąchy tłucze bo od tłuczka to za sucha jest. Ciekawe czy to podpada pod paragraf o przemocy domowej? Link do komentarza
Fabia Napisano 13 lipca 2008 Udostępnij #49 Napisano 13 lipca 2008 Cytat To chyba duży chłopczyk jest z taką piąstką?Podobno wędzenie na zimno daje lepsze smaki i trwałość? Jak się wędzi na zimno? Link do komentarza
lara Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij #50 Napisano 15 lipca 2008 Cytat Cze.Szaszłyki w gałązkach rozmarynu.Spróbować trzeba.Polecam.Pozdro Rozmaryn dodajesz do marynaty czy bezpośrednio kładziesz na szaszłyki?A co do diety to nie stosuję żadnej Wiosną jest tyle pracy że szybciutko gubię zapas tłuszczyku po zimie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się