|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
24.11.2010, 15:36
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 2 Dołączył: 15.10.2010 |
Planuje wybudowac dom i mam zamiar zmniejszyc wysokosc sufitow,tylko nie orientuje sie w budownictwie,wiec moze ktos mi cos podpowie w tej sprawie. Co wiaze sie z obnizeniem poziomu sufitow? Czy jest na to jakas profesjonalna nazwa?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.12.2010, 14:03
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 21.12.2010 |
a chcesz ten sufit obniżyć w łazience czy pokojach? czy we wszystkich pomieszczeniach? od tego m.in. zależy jakie płyty należy zastosować.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.12.2010, 14:38
|
||
Aktywny![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 236 Dołączył: 21.02.2009 Skąd: okolice Lublina Pomógł: 9 razy |
Planuje wybudowac dom i mam zamiar zmniejszyc wysokosc sufitow,tylko nie orientuje sie w budownictwie,wiec moze ktos mi cos podpowie w tej sprawie. Co wiaze sie z obnizeniem poziomu sufitow? Czy jest na to jakas profesjonalna nazwa? Pytanie czy chcesz mieć podwieszany sufit (kwestia robót wykończeniowych), czy chcesz obniżyć budynek (niższa kondygnacja) co jest już zmianą konstrukcyjną. W pierwszym przypadku to raczej niewielka filozofia, w drugim chyba musi to zrobić architekt bo trochę się zmieni (np schody jeśli są, wysokość okien itp) -------------------- Budujemy domek wg. projektu W-54.12 z Senioratką
Nasz dziennik budowy. Zapraszam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.12.2010, 15:28
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 633 Dołączył: 5.01.2010 Skąd: Piękne Puławy Pomógł: 46 razy |
Czym kierujesz się przy podjęciu decyzji o obniżeniu sufitów?
Wysokość pomieszczenia powinna być w okolicy 2,5 do 27 m, niektórzy mówią o 3 m, ale wydaje mi się, że nie powinna być mniejsza niż 2,5 m. Typowe projekty przewidują tą wysokość, tak z grubsza są liczone wytrzymałości i inne dane (jak pisze stforek - schody, okna, typowe drzwi) i tym powinien zająć się architekt. Wysokość zmienia kubatury pomieszczeń, a to - wydaje mi się, że wiąże się z wydajnością wentylacji, ogrzewania, |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012, 13:58 |