|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
18.02.2011, 19:54
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 405 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: Śląsk Pomógł: 9 razy |
Będąc na targach budowlanych natknęliśmy się na "Super promocję - WYPRZEDAŻ".
Sprzęt, jak sprzęt. Żadnych wodotrysków, parametry porównywalne z typowymi markami dostępnymi w hipermarketach. Zaskoczeniem jednak były dla nas ceny, przeważnie ponad 2x większe, niż pozostałych dostępnych produktów. Dopiero po obniżce można je do czegoś porównać. I teraz pytanie. Czy sprzęt ten jest faktycznie tak dobry, czy jest to tylko forma reklamy jedynego dystrybutora, który wywindował ceny żeby mieć z czego zbijać? Chciałbym zapytać czy miał ktoś z Was do czynienia z sprzętem kuchennym tej marki? -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.02.2011, 13:48
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 893 Dołączył: 23.02.2009 Pomógł: 20 razy |
nie wiem, byłam w USA i tam ta marka jest bardzo popularna- pewnie u nich tańsza niż u nas. Ale u nas jakoś nieczęsto się spotyka, może właśnie przez to że jest droższa.
-------------------- ADVECO - Nadajemy kształt marzeniom - www.adveco.pl
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.06.2011, 10:09
|
||
Początkujący![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 10 Dołączył: 21.06.2011 |
a to oni robią coś poza odkurzaczami?
-------------------- "Kobieta bez kokieterii, to jak kwiat bez woni."
Gabriela Zapolska |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.06.2011, 11:05
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Postów: 3 560 Dołączył: 9.06.2010 Pomógł: 105 razy |
Robią, robią
-------------------- Nigdy nie wiedziałeś co mówi, ale i tak słuchałeś z przyjemnością
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.06.2011, 11:14
|
||
Początkujący![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 10 Dołączył: 21.06.2011 |
a tak apropo odkurzaczy to nawet niezłe mają
-------------------- "Kobieta bez kokieterii, to jak kwiat bez woni."
Gabriela Zapolska |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
1.07.2011, 01:00
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 336 Dołączył: 20.02.2010 Skąd: Wawa Pomógł: 3 razy |
Podłączam się do pytania, też jestem zainteresowany opiniami użytkowników sprzętu AGD formy Hoover.
Właśnie zastanawiam się nad wyborem całego "zestawu" - lodówka, zmywarka, pralka, kuchenka. W internecie ciężko znaleźć jakieś sensowne opinie, chociaż lektura jednej ze stron (opinia ) daje nieco do myślenia. Czy rzeczywiście jest tak źle? |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
1.07.2011, 11:01
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 405 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: Śląsk Pomógł: 9 razy |
Podłączam się do pytania, też jestem zainteresowany opiniami użytkowników sprzętu AGD formy Hoover. Właśnie zastanawiam się nad wyborem W internecie ciężko znaleźć jakieś sensowne opinie, chociaż lektura jednej ze stron (opinia ) daje nieco do myślenia. Czy rzeczywiście jest tak źle? Z powyższej opinii nie wynika żeby było aż tak źle. Jednak nie jest to opinia użytkownika, tylko kogoś kto coś słyszał. Jeśli zaś chodzi o marki, to do dzisiaj mam pralkosuszarkę Candy, która chodzi z 15 lat i nic jeszcze się z nią nie dzieje. Hoovera w końcu sobie odpuściłem ponieważ nie ma w necie ani opinii użytkowników, ani recenzji i też szukam całego "zestawu do zabudowy" - lodówka, zmywarka, pralka, kuchenka i zlew -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.07.2011, 16:52
|
||
Matka już nie tylko....![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 2 755 Dołączył: 27.03.2010 Skąd: ze Śląska tyż :-) Pomógł: 9 razy |
ja tam wolę nasze rodzime....w razie czego gwarancja na miejscu (części dostępne), a co za tym idzie krótszy czas na naprawienie sprzętu
-------------------- Rośliny uszlachetnia się przez uprawę, ludzi przez wychowanie - Jan Jakub Rousseau
Dom Ewy, Adriana, Franka i Ignasia |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.07.2011, 02:23
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 336 Dołączył: 20.02.2010 Skąd: Wawa Pomógł: 3 razy |
Z powyższej opinii nie wynika żeby było aż tak źle. Jednak nie jest to opinia użytkownika, tylko kogoś kto coś słyszał. Jeśli zaś chodzi o marki, to do dzisiaj mam pralkosuszarkę Candy, która chodzi z 15 lat i nic jeszcze się z nią nie dzieje. Hoovera w końcu sobie odpuściłem ponieważ nie ma w necie ani opinii użytkowników, ani recenzji i też szukam całego "zestawu do zabudowy" - lodówka, zmywarka, pralka, kuchenka i zlew Array="" style="vertical-align: middle;" Array alt="icon_smile.gif" border="0"> Pochwal się, jak znajdziesz coś ciekawego |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.07.2011, 20:50
|
||
Pochwal się, jak znajdziesz coś ciekawego OK, może ktoś się jeszcze dołączy i doradzi, bo ja im dłużej grzebię w necie, tym bardziej wybór robi się skomplikowany - coraz więcej zmiennych. Powtarzają się się opinie, że nie warto wsadzać w sprzęt zbyt dużo kasy. Kiedyś regułą było im droższy sprzęt, tym lepszy i mniej awaryjny. Teraz podobno jest tak samo awaryjny bez względu na cenę, a wyższa cena powoduje, że ma on więcej wodotrysków. No i nie wiadomo co z oszczędnością energii - za 120kWh (50zł rocznie) zysku pomiędzy klasami A+ i A++ trzeba płacić 500zł lub więcej w cenie lodówki. Warunki dla mnie, to kolor czarny lub czarny ze stalowym i przede wszystkim zakup rozsądny cenowo. Szukany sprzęt: lodówka z zamrażarką, piekarnik, płyta indukcyjna, zlew podwieszany (kolor inox lub piaskowy), okap i zmywarka 60-tka. Na początek propozycja piekarnika, bo tu akurat najłatwiej i nie mam jakiś szczególnych oczekiwań http://www.ceneo.pl/6618579 znalazłem też okap http://www.ceneo.pl/1952831 -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.07.2011, 16:06
|
||
Bywa![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Kobieta Postów: 64 Dołączył: 4.02.2011 Skąd: mazowieckie Pomógł: 2 razy |
Jestem właśnie na etapie wyboru sprzętu AGD-lodówko-zamrażarka, płyta gazowa, piekarnik, kuchenka mikrofalowa, zmywarka i okap. Jestem już prawie zdecydowana na Gorenje, chociaż bardzo chwalą Aristona, jest nieawaryjny, ale cenowo dla mnie nie bardzo do przyjęcia.
Sepoy jak dla mnie okap super, ja wybrałam coś takiego z gorenje: http://www.neonet.pl/okap-wertykalny-dvg-6...1589e993ea8f247 |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2011, 14:19
|
||
Po konsultacjach i lekturze Forów powstał poniższy zestaw:
Piekarnik Samsung FQ 159 UST link do piekarnika Płyta ACM 751 BA link do płyty Lodówka Electrolux ERN 29790 lub AEG Santo C 91844-5L, albo Gorenje NRKI 45288 lodówka pierwsza lodówka druga lodówka trzecia Zmywarka Siemens SN M540EU link do zmywarki Okap AKPO WK-9 Solano link do okapu Zlew Teka 1 ½ B 625 link do zlewu W założeniu wybór sprzętu miał być kompromisem pomiędzy ceną a jakością... Będę wdzięczny za opinie oraz ewentualne sugestie. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2011, 16:06
|
||
none![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 5 887 Dołączył: 27.03.2010 Skąd: Rybnik Pomógł: 73 razy |
ja mam od róznych producentów, szukałem do zabudowy i żeby nie przepłacić, zamawiałem przez internet w 2 sklepach, tam gdzie ceny były najkorzystniejsze
Zmywarka - elektrolux Zlew-Teka 1,5 okap - Amika Lodówka - whirpool płyta indukcyjna-Candy piekarnik-Zelmer -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2011, 17:04
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Postów: 1 777 Dołączył: 16.09.2010 Pomógł: 29 razy |
U mnie żonka stwierdziła ze skoro w piekarniku wyświetlacz jest na czerwono to wszędzie musi być na czerwono. I mam siemensa. Jedyne co się udało to wyświetlacz w lodówce, ale jest biały wiec tak nie razi.
-------------------- "Najważniejsze są marzenia
bez nich życie się nie zmienia wiec nie wahaj się pomarzyć o czym chcesz..." Polecam: Dziennik budowy kopuły - szczegółowy opis na stronie architektów projektu Dziennik budowy - budowa kopuły na forum budujemydom.pl www.hdtvpolska.com - najlepszy portal o wysokich technologiach www.klubsorento.pl - portal dla miłośników kia sorento http://plc-home.pl/ - Inteligentny Budynek? Zbuduj go SAM ![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.08.2011, 23:23
|
||
Szkoda, że nikt nie ma doświadczenia, co do konkretnych modeli sprzętu AGD. Zaczynam zakupy od przyszłego tygodnia i chyba będę musiał zdać się na swoją (nikłą w tym zakresie) wiedzę
-------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.08.2011, 23:59
|
||
Po prostu Oś![]() Grupa: Uczestnik Postów: 7 688 Dołączył: 5.04.2010 Skąd: mazowieckie Pomógł: 6 razy |
Szkoda, że nikt nie ma doświadczenia, co do konkretnych modeli sprzętu AGD. Zaczynam zakupy od przyszłego tygodnia i chyba będę musiał zdać się na swoją (nikłą w tym zakresie) wiedzę Nie Ty jeden tak masz... Muszę podejmować decyzje o rzeczach o których nie mam zielonego pojęcia np Kocioł Ten post edytował Moose 5.08.2011, 00:00 -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 00:10
|
||
Nie Ty jeden tak masz... Muszę podejmować decyzje o rzeczach o których nie mam zielonego pojęcia np Kocioł Wybierać kocioł to jest bajka. Wiem jakie ma spełniać funkcje i że ma być nowoczesny, sprawny i ... relatywnie tani. Sprzęt ma tyle bajerów i fajerwerków ... Autorushd mnie jeszcze pocieszył kolorkami wyświetlaczy. Jak żona wpadnie jeszcze na pomysł żeby wszystkie wyświetlacze błyskały na czerwono, to leżę -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 00:15
|
||
Po prostu Oś![]() Grupa: Uczestnik Postów: 7 688 Dołączył: 5.04.2010 Skąd: mazowieckie Pomógł: 6 razy |
E tam nie o to chodzi... kolory wyświetlaczy mam w ... głębokim poważaniu ;)
Ale różnica między kotłami o tej samej funkcjonalności a różnica 1000 pln jest zastanawiająca... zwłaszcza, że oba kotły tej samej firmy... -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 01:06
|
||
Ale różnica między kotłami o tej samej funkcjonalności a różnica 1000 pln jest zastanawiająca... zwłaszcza, że oba kotły tej samej firmy... Wtedy walę do przedstawiciela, mówię, że chcę kupić i ... zamieniam się w słuch. Gorzej, gdy są podobne, porównywalne ale różnych firm. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 01:09
|
||
Wtedy walę do przedstawiciela, mówię, że chcę kupić i ... zamieniam się w słuch. Gorzej, gdy są podobne, porównywalne ale różnych firm. Tiaaaa w 4 sklepach nie umieli mi wyjaśnić czy się różnią... A w jednym wręcz zasugerowano mi, że NICZYM.... -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 01:13
|
||
Telefon do przedstawiciela na region. Możesz się poskarżyć, ze w w oddziale terenowym nie możesz się dowiedzieć.
Albo mail do działu handlowego. Zdarza się,że pytam i (co dziwne) odpowiadają. Aha, i lepiej pytać u montażystów niż w sklepach. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.08.2011, 11:54
|
||
Bywa![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Kobieta Postów: 64 Dołączył: 4.02.2011 Skąd: mazowieckie Pomógł: 2 razy |
Najlepiej jak sprzęt agd obejrzymy "na zywo" w sklepie ( chociaż nie zawsze się da). Wtedy o wyborze mogą zadecydować takie sprawy jak metalowe zaczepki do drzwi w zmywarce a nie plastikowe, które mogą sie wyłamać. Ale ogólnie polecam elektrolux, zmywarki, lodówki i piekarniki mają b. dobrej jakości.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.08.2011, 11:05
|
||
Pościągałem już część zamówionego sprzętu. W domu jest lodówka, okap i płyta. Czekam jeszcze na zmywarkę i piekarnik, mają dojść dzisiaj.
Piekarnik jest trochę inny niż powyżej, ale mniej więcej te same funkcje. http://www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudow...bq2d7g144.bhtml Dokupiliśmy jeszcze expres do kawy, a z lodówką doszedł gratis, jakiś minirobocik mieszadełko Elektroluksa - sympatyczne. Zabudowa dopiero za 3 tygodnie tak, że z moimi opiniami muszę się niestety wstrzymać. Dziękuję za Wasze opinie i pomoc -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.08.2011, 15:14
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 336 Dołączył: 15.08.2010 Skąd: podlasie Pomógł: 8 razy |
a czy ktoś z was miał do czynienia lub ktoś z jego znajomych może ma/miał cokolwiek ze sprzętu z IKEA? podoba mi się ich piekarnik do zabudowy i cena korzystna ale mój mąż twierdzi że bosh lub samsung (a może siemens? i to i to na s) i nic innego ale tu już koszt 2x taki a gwarancja taka sama jak nie krótsza
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012, 13:49 |