|
![]() ![]() |
|
18.06.2010, 15:38
|
||
|
Automat Grupa: Admin Postów: 484 Dołączył: 17.11.2008 |
System centralnego odkurzania nie tylko czyni sprzątanie znacznie łatwiejszym i szybszym, lecz także pozwala wyeliminować groźne dla alergików roztocza i kurz. Dlatego warto już na etapie budowy domu rozpatrzeć jego instalację. Trzeba bowiem pamiętać o tym, że centralne odkurzanie obok np. instalacji alarmowej znacznie podnosi wartość naszego domu.
Pełna treść pod adresem: http://budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,913/Itemid,44/ |
|
|
|
||
| Gość: meganik |
18.06.2010, 15:38
|
|
|
|
A ja ostatnio zakupiłem, podążając za głosem doświadczonych klientów ze Stanów
i Kanady, jednostkę centralną firmy Drainvac.
Jak wiadomo, Kanada i Stany to ojczyzny centralnych odkurzaczy. Jestem bardzo
zadowolony, ponieważ oprócz ciał stałych mogę również odkurzać wszelkiego
rodzaju płyny bez użycia separatora...
|
|
|
|
||
18.06.2010, 18:02
|
||
Elfia Wiedźma![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 368 Dołączył: 19.05.2010 Skąd: Siedliszcze |
<strong>System centralnego odkurzania nie tylko czyni sprzątanie znacznie łatwiejszym i szybszym, lecz także pozwala wyeliminować groźne dla alergików roztocza i kurz. Dlatego warto już na etapie budowy domu rozpatrzeć jego instalację. Trzeba bowiem pamiętać o tym, że centralne odkurzanie obok np. instalacji alarmowej znacznie podnosi wartość naszego domu.</strong> <strong>Pełna treść pod adresem:</strong> http://budujemydom.pl/component/option,com...,913/Itemid,44/ Ja jestem po wielu rozmowach z osobami, które sobie taki sprzęt zafundowały już kawałek czasu temu. Mało kto jest zadowolony po dłuższym czasie. Na początku szał, nie trzeba dźwigać odkurzacza, pochwalę się innym, co mam. Potem... rura ma kilka ładnych metrów, ciężar prawie odkurzacza. A wyczyszczenie "wnętrzności" nierealne. Roztocza i kurz, niby poza domem, ale część zostaje w środku instalacji. Odradzali nam, a byliśmy na 100% na tak. A wartość domu może i podnosi. Ale w sumie dla mnie aktualnie lepszy i o wiele tańszy porządny np. piorący cichy odkurzacz, tym bardziej, że teraz robią je coraz lepsze i lżejsze. Każdy ma prawo do swojego zdania -------------------- |
|
|
|
||
18.06.2010, 23:08
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 357 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: jeszcze śląsk |
zastanawiam się nad tym ale jakoś nie mogę się zdecydować na to
na chwilę obecną jestem 50/50 w pismach czy w rozmowie z przedstawicielami wszystko ładnie pięknie czytając wypowiedzi na forum nie jest już tak różowo |
|
|
|
||
18.06.2010, 23:15
|
||
Wicepierdoła, bajkopisarz i rymoholik![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 949 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: znad Tanwi |
zastanawiam się nad tym ale jakoś nie mogę się zdecydować na to na chwilę obecną jestem 50/50 w pismach czy w rozmowie z przedstawicielami wszystko ładnie pięknie czytając wypowiedzi na forum nie jest już tak różowo Nie znam się na systemach odkurzania. Ale mam znajomą z wanną z bajerami (jaccuzi). Co chwilę powtarza: nigdy więcej! I nie jest to osoba o małej wiedzy na ten temat. Ale po prostu konieczność zachowania higieny już u niej zabija chęć kąpieli. Czasu (i środków) na to trzeba poświęcić masę i to regularnie. Niestety, te opinie o odkładaniu się wewnątrz syfów, są prawdziwe. I albo się temu poświęci mnóstwo czasu, albo to jest szajs. Wybór należy do użytkownika. -------------------- Wypijmy zatem, wypijmy do dna
Za pokręconą nić DNA „Wstałam niezadowolona, bo rano ktoś mnie bzyknął” uziom_fundamentowy |
|
|
|
||
18.06.2010, 23:23
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 357 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: jeszcze śląsk |
Niestety, te opinie o odkładaniu się wewnątrz syfów, są prawdziwe. I albo się temu poświęci mnóstwo czasu, albo to jest szajs. Wybór należy do użytkownika. w rurach kanalizacji też odkłada się syf a ludzie zrezygnowali z wychodków z jednej strony może on być dobry bo moja druga połowa jest alergikiem z drugiej strony normalne odkurzacze są już coraz lepsze mi najbardziej odpowiada możliwość zamontowania szufelek w kuchni i przy drzwiach wejściowych |
|
|
|
||
19.06.2010, 00:00
|
||
Wicepierdoła, bajkopisarz i rymoholik![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 949 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: znad Tanwi |
w rurach kanalizacji też odkłada się syf a ludzie zrezygnowali z wychodków Tyle, że jak już coś tam wpadnie, to nie wraca z powrotem. A przy odkurzaniu wraca... -------------------- Wypijmy zatem, wypijmy do dna
Za pokręconą nić DNA „Wstałam niezadowolona, bo rano ktoś mnie bzyknął” uziom_fundamentowy |
|
|
|
||
19.06.2010, 00:25
|
||
||
|
|
||
19.06.2010, 06:30
|
||
Elfia Wiedźma![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 368 Dołączył: 19.05.2010 Skąd: Siedliszcze |
Jeśli chodzi o wanny z hydromasażem, to szczerze powiem, nie chciałabym brać kąpieli w czymś, co po kilku użyciach jest tak zanieczyszczone w środku. Zwykła wanna jakoś bardziej pod kontrolą mi się wydaje, mniej miejsc dla brudu. To samo z odkurzaczem centralnym. Wolę zwykły, mam jakąś kontrolę nad wnętrzem, a w centralnym rury w ścianie.
Tyle, że jak już coś tam wpadnie, to nie wraca z powrotem. A przy odkurzaniu wraca... to, co nie doleciało do końca trasy -------------------- |
|
|
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.09.2010, 11:48 |