|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
16.07.2010, 13:12
|
||
Aktywny![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 236 Dołączył: 21.02.2009 Skąd: okolice Lublina Pomógł: 9 razy |
Witam,
Wykonawca zaproponował nam nie robienie wylewki pod schody tylko położenie kostki na podsypce betonowej. Szczerze mówiąc jakoś nie bardzo to widzę. Czy ktoś ma takie rozwiązanie i mógłby się podzielić zdjęciami i opinią. Znalazłem trochę zdjęć natomiast są to głównie po pierwsze materiały reklamowe (a tam wszystko pięknie wygląda) a po drugie przeważnie pokazują schody na ścieżce w ogrodzie a nie wejście do domu. U nas będą trzy schodki i mały ganek we wnęce w jednym wejściu i trzy schodki w drugim. Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki. Jako załącznik wizualizacja frontowej ściany. -------------------- Budujemy domek wg. projektu W-54.12 z Senioratką
Nasz dziennik budowy. Zapraszam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.07.2010, 16:49
|
||
nr użytkownika 402![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 290 Dołączył: 9.06.2005 Skąd: podkarpacie Pomógł: 7 razy |
.... Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki ... korzystam /robiąc zakupy w kilku sklepach i domach handlowych/ czy dobre rozwiązanie ? - moim zdaniem tak dlaczego ? wczesniej jedni handlowcy mieli obłożone schody płytkami- po każdej zimie odparzone płytki, ludzie slizgali sie na schodach,więc konieczność wiercenia i jakies gumowe badziewne dywaniki a latem dziury po wkrętach ci którzy od poczatku postawili na kostke na schodach - mają spokój -------------------- zobaczysz we mnie spokój traw, zobaczysz we mnie dziki wiatr ...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.07.2010, 11:05
|
||
Aktywny![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 236 Dołączył: 21.02.2009 Skąd: okolice Lublina Pomógł: 9 razy |
korzystam /robiąc zakupy w kilku sklepach i domach handlowych/ czy dobre rozwiązanie ? - moim zdaniem tak dlaczego ? wczesniej jedni handlowcy mieli obłożone schody płytkami- po każdej zimie odparzone płytki, ludzie slizgali sie na schodach,więc konieczność wiercenia i jakies gumowe badziewne dywaniki a latem dziury po wkrętach ci którzy od poczatku postawili na kostke na schodach - mają spokój A nie można zastosować gresu antypoślizgowego ? W przypadku obiektów handlowych/usługowych chyba wygrywa ekonomia - tanie płytki lub nieładna kostka. Ale jak to będzie wyglądało w domu ? Czy to nie oszpeci elewacji ? Może ma ktoś zdjęcia fajnie zrobionych schodów na podsypce. Od jakiegoś czasu próbuję namierzyć coś takiego (fajne schody z kostki w domku) i jakoś nie mogę. -------------------- Budujemy domek wg. projektu W-54.12 z Senioratką
|
|
Pomocna porada
0
|
||
26.07.2010, 21:31
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 831 Dołączył: 20.01.2010 Pomógł: 4 razy |
Mój sąsiad ma coś podobnego. Bardzo ładnie wygląda
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2010, 12:02
|
||
Mój sąsiad ma coś podobnego. Bardzo ładnie wygląda Czy da rade poprosić sąsiada i wstawić jakieś zdjęcia ?? Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda. -------------------- Budujemy domek wg. projektu W-54.12 z Senioratką
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2010, 13:47
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 4 794 Dołączył: 26.10.2009 Skąd: Na wznak Pomógł: 178 razy |
Witam, Wykonawca zaproponował nam nie robienie wylewki pod schody tylko położenie kostki na podsypce betonowej. Szczerze mówiąc jakoś nie bardzo to widzę. Czy ktoś ma takie rozwiązanie i mógłby się podzielić zdjęciami i opinią. Znalazłem trochę zdjęć natomiast są to głównie po pierwsze materiały reklamowe (a tam wszystko pięknie wygląda) a po drugie przeważnie pokazują schody na ścieżce w ogrodzie a nie wejście do domu. U nas będą trzy schodki i mały ganek we wnęce w jednym wejściu i trzy schodki w drugim. Kto korzysta niech się wypowie czy to dobre rozwiązanie w takim przypadki. Jako załącznik wizualizacja frontowej ściany. Kostka (polbruk) na posypce betonowej to dobry pomysł zwłaszcza zimą mam schody do przyziemia w dwóch kolorach polecam. Niestety polecam robienie wylewki pod schody trzeba wybrać grunt wylać słabszy beton na głębokości 1 m pod schodami .Zimą nie będzie mróz ich podnosił w górę i odrywał od budynku .Nie dotyczy gruntów piaszczystych suchych . -------------------- Talem habebis fructum, qualis fuerit labor !
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012, 13:35 |