|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
25.11.2010, 20:03
|
||
|
Aktywny Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Postów: 128 Dołączył: 18.02.2009 Pomógł: 3 razy |
Witam
Mam dylemat panowie murarze wlasnie muruja na poddaszu scianki dzialowe. Trzy scianki są skośne tzn murowane równolegle do krokwi i zastanawia mnie jak pozniej wykonać ocieplenie tzn pomiedzy krokwie dam welne i z tym nie ma problemu ale nastepnie bede musial przykrecic do krokwi uchwyty i tu pojawia sie problem bo 2 z tych 3 scianek wychodzi na krokwiach i o ile poradze sobie z uchwytami to juz z przykreceniem plyt KG bedzie problem. Chyba ze zle kombinuje i ocieplenie nalezy wykonać dla kazdego pomieszczenia osobno czyli od sciany do sciany i w nastepnym pomieszczeniu tak samo tylko czy takie ocieplnie zda egzamin ?? Jeszcze jedno pytanie bo w tym momencie odleglosc scianki od krokwi wynosi ok 1cm czy kazac murarzom przyciac i zrobic wieksza odleglosc ?? zeby wsadzic tam 5cm welny i plyte KG ?? Prosze o porady Aha i na jaka wysokśc murowac scianki chodzi o okleglosc od jetek tak zeby skutecznie ocieplic sufit podwieszony, (czy taka murowana sciana wchodzi pomiedzy plyty KG czy plyty wisza tuz nad sciana dzialowa. Dodam ze sciany dzialowe murowane z BK 12cm. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
25.11.2010, 20:47
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 4 794 Dołączył: 26.10.2009 Skąd: Na wznak Pomógł: 178 razy |
Witam Mam dylemat panowie murarze wlasnie muruja na poddaszu scianki dzialowe. Trzy scianki są skośne tzn murowane równolegle do krokwi i zastanawia mnie jak pozniej wykonać ocieplenie tzn pomiedzy krokwie dam welne i z tym nie ma problemu ale nastepnie bede musial przykrecic do krokwi uchwyty i tu pojawia sie problem bo 2 z tych 3 scianek wychodzi na krokwiach i o ile poradze sobie z uchwytami to juz z przykreceniem plyt KG bedzie problem. Chyba ze zle kombinuje i ocieplenie nalezy wykonać dla kazdego pomieszczenia osobno czyli od sciany do sciany i w nastepnym pomieszczeniu tak samo tylko czy takie ocieplnie zda egzamin ?? Jeszcze jedno pytanie bo w tym momencie odleglosc scianki od krokwi wynosi ok 1cm czy kazac murarzom przyciac i zrobic wieksza odleglosc ?? zeby wsadzic tam 5cm welny i plyte KG ?? Prosze o porady Aha i na jaka wysokśc murowac scianki chodzi o okleglosc od jetek tak zeby skutecznie ocieplic sufit podwieszony, (czy taka murowana sciana wchodzi pomiedzy plyty KG czy plyty wisza tuz nad sciana dzialowa. Dodam ze sciany dzialowe murowane z BK 12cm. Ściany działowe muruje się tylko do pewnej wysokości (bez ostatniej warstwy, na skosach nie docina się zostają zęby ,żeby pod całą powierzchnią dachu można było wsunąć profile ,paroizolację oraz płytę g/k. Po przykręceniu płyt g/k zamurowuje się resztę pozostawiając 1cm szczelinę na piankę montażową . Jest mniej odpadów g/k ,mniej profil przyściennych ,paroizolacja sklejona w całość .Sufit równy w całym domu . -------------------- Talem habebis fructum, qualis fuerit labor !
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012, 13:30 |