|
![]() ![]() |
|
5.07.2010, 11:42
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 429 Dołączył: 24.05.2010 Skąd: gm. Łochów Pomógł: 2 razy |
Witam, chcialam zagospodarowacdzialke, mam dosc duzo miejsca na dzialce jakies 4tys metrow. I brak pomyslu na fajny ogrod miejsce na glina, moze w przyszlosci kuchnie letnia i takie tam pierdolki ktore nadaja klimat na dzialke. mam pare pomyslow ktore chce wykonac ale jakos nie umiem sobie tego wszystkiego rozmiescic na moim poletku.
Poszukuje taniej-podkreslam firmy ktora zaprojektuje mi ogrod zeby mial rece i nogi. Nie wszystko da sie zrobic za jednym zamachem na tak duzej przestrzeni,jak bede miala juz projekt moge powoli metr po metrze wkopytac roslinki. Jakies fajne ekipy macie moze z polecenia? -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
6.07.2010, 12:12
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 429 Dołączył: 24.05.2010 Skąd: gm. Łochów Pomógł: 2 razy |
Ponawiam moje pytanko. Naprawde nikt nie projektowal ogrodu wg projektu? To przepraszam jak to zrobiliscie zeby wygladal odpowiednio, a nie troche tu troche tam bez ladu i skladu??? To tylko ja nie umiem sie uparac z tym problemem.
-------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.07.2010, 21:21
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 7.07.2010 |
Witam ja jestem z podkarpacia korzystałem z usług przy projektowaniu ogrodu z firmy agro mix czy jakos tak firma solidna, zrobili projekt w dwa dni a w jeden posadzili ,nawet to wygląda dlatego polecam mówili że mają własną produkcje krzewów i szkółke ,krzewy były faktycznie w dobrej cenie i bardzo dobrej jakosci mogli lepiej posprzatac po robocie ale to szczegół naprawde gosc młody i ma gadane ale robi robote ,polecam.Jak trzeba to podaje kontakt tel 603-155-745 .Targuj dobrze, warto.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.07.2010, 13:57
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 173 Dołączył: 5.04.2010 Skąd: Poznań Pomógł: 12 razy |
Projekt w dwa dni?
Chyba maja jakieś gotowce, z których sklejają całość? Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Ja pracuje dwa - trzy tygodnie nad projektem. A nad takim dużym nawet dłużej. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
27.07.2010, 21:00
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 764 Dołączył: 20.01.2010 Pomógł: 1 raz |
Dwa dni? Faktycznie krótko. Tempo odrzutowe! Nawet kosmiczne!
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
28.07.2010, 14:13
|
||
jak nie bedzie zdjecia- to tylko proba moich umiejetnosci. no i dup.... -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.08.2010, 03:18
|
||
Początkujący![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 4 Dołączył: 10.08.2010 Skąd: zachodniopomorskie |
Projekt czy koncepcja w 2 dni?
Koncepcja myślę, że jest możliwa. Projekt napewno nie. Ja zajmuję się projektowaniem, chętnie podejme sie tego zadania. Jeśli działka w kształcie i ukształtowaniu terenu nie jest jakoś skomplikowana, do tego jest podkład i zdjęcia to być może byłaby możliwość wykonania projektu zdalnie. Musiałbym ocenić materiały i poprosić pewnie o dodatkowe pomiary. Jeśli nie to ewentualnie przy okazji wizyty w Warszawie. Mogę również polecić firmę ProOgród z Białegostoku. Solidna i fachowa pomoc. Pracowałem z nimi przy ogrodach w województwie podlaskim. -------------------- LandscapeDesign.pl - Pracownia Architektury Krajobrazu
Projektowanie, urządzanie i pielęgnacją terenów zieleni |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.08.2010, 10:16
|
||
Projekt czy koncepcja w 2 dni? Koncepcja myślę, że jest możliwa. Projekt napewno nie. Ja zajmuję się projektowaniem, chętnie podejme sie tego zadania. Jeśli działka w kształcie i ukształtowaniu terenu nie jest jakoś skomplikowana, do tego jest podkład i zdjęcia to być może byłaby możliwość wykonania projektu zdalnie. Musiałbym ocenić materiały i poprosić pewnie o dodatkowe pomiary. Jeśli nie to ewentualnie przy okazji wizyty w Warszawie. Mogę również polecić firmę ProOgród z Białegostoku. Solidna i fachowa pomoc. Pracowałem z nimi przy ogrodach w województwie podlaskim. A roznica miedzy projektem a koncepcja? Bo nie lapie. Aha i koszta poprosze zwiazane z ta przyjemnoscia? Mi chodzi o takie cudu, wg ktorego bede punk po punkcie zagospodarowywala kolejne czesci ogrodu. oczuwiscie jakies rysunki tez sa potrzebne i mala architektura ogrodowa. To co czekam na odp. bede wponiedzialek na forum. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
26.08.2010, 16:07
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 26.08.2010 |
hej, wpadnij na www.kat-art.pl
polecam. ceny niewysokie jak na to co proponują inne firmy. polecam!!! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
27.08.2010, 20:09
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 173 Dołączył: 5.04.2010 Skąd: Poznań Pomógł: 12 razy |
A roznica miedzy projektem a koncepcja? Koncepcja to ogólny zarys rozmieszczenia elementów w ogrodzie. Gdzie trawnik, gdzie altanka, gdzie krzewy, drzewa czy rabatki. Często jest kolorowa. To pomysł. Projekt - rysunek techniczny zawierający dokładne rozmieszczenie wszystkich ostatecznych elementów ogrodu, wraz z listą roślin, opisem, itp. Szczegółowa zawartość projektu zależy od tego co zostało zlecone (rysunki techniczne elementów małej architektury ogrodowej, system nawadniania). Na tej podstawie można przystąpić do realizacji. Ciekawym bardzo co dla ciebie znaczy "tani projekt"? -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
wczoraj, 12:21
|
||
Koncepcja to ogólny zarys rozmieszczenia elementów w ogrodzie. Gdzie trawnik, gdzie altanka, gdzie krzewy, drzewa czy rabatki. Często jest kolorowa. To pomysł. Projekt - rysunek techniczny zawierający dokładne rozmieszczenie wszystkich ostatecznych elementów ogrodu, wraz z listą roślin, opisem, itp. Szczegółowa zawartość projektu zależy od tego co zostało zlecone (rysunki techniczne elementów małej architektury ogrodowej, system nawadniania). Na tej podstawie można przystąpić do realizacji. Ciekawym bardzo co dla ciebie znaczy "tani projekt"? Tani to fakt pojecie wzgledne, ale tak 100 za metr zagospodarowania przestrzeni. To ja potrzebuje taki projekt z rysunkami technicznymi. hej, wpadnij na www.kat-art.pl polecam. ceny niewysokie jak na to co proponują inne firmy. polecam!!! przykro mi telefon na stronie jest bledny, szkoda bo podobalo mi sie. -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
wczoraj, 14:34
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 205 Dołączył: 29.03.2010 Skąd: Kraków Pomógł: 2 razy |
Ja znam fajna projektantke, ale z Krakowa...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
38 minut temu
|
||
|
dodi - 100 zł za m2 - chodzi ci o sam projekt czy o projekt z realizacją?
Bo projekty to przeciętnie koszt ok. 1-5 zł/m2 - zależnie od zakresu opracowania -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.09.2010, 22:50 |