|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
2.10.2011, 16:06
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 2.10.2011 |
Witam,
Przez przypadek uderzyłam w front drzwiczek w kuchni i niestety odprysnął mi lakier. Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o płytę mdf, więc jeśli ktoś się orientuje jak to naprawić, to proszę bardzo o łopatologiczne wytłumaczenie co jest potrzebne i jak to zrobić. Pozdrawiam! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.10.2011, 11:02
|
||
Profesjonalista![]() Grupa: Redakcja Budujemy Dom Postów: 583 Dołączył: 19.06.2009 Pomógł: 78 razy |
Uszkodzeń powłoki lakierniczej nie da się naprawić w taki sposób, aby stały się niewidoczne. Konieczne jest przemalowanie całej powierzchni, a to wymaga doboru farby o identycznym kolorze.
Pozostają więc inne możliwości - wymiana drzwiczek jeśli są dostępne u producenta, - zamaskowanie uszkodzenia np. naklejką. Do zaszpachlowania ubytku można użyć dowolnej szpachlówki do drewna lub metalu. -------------------- Cezary Jankowski
Miesięcznik Budujemy Dom Inżynier budownictwa lądowego. Inspektor nadzoru inwestorskiego z wieloletnim stażem. Doradca działów obsługi klienta sieci supermarketów budowlanych. Zdeklarowany sceptyk nowatorskich technik budowlanych. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.01.2012, 11:37
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 91 Dołączył: 24.06.2011 Pomógł: 2 razy |
Po zaszpachlowaniu możesz również,jeśli nie jest to duży ubytek zamaskować go lakierem do paznokci.Na pewno znajdziesz odpowiedni kolor.Musisz tylko poczekac az szpachla wyschnie a nastepnie wyprubowac kolor lakieru na podobnej powierzchni i zanim zamalujesz szafke tez poczekaj az lakier wyschnie.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012, 09:56 |