|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
12.02.2011, 15:18
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 2 Dołączył: 12.02.2011 |
Hej
Wprowadziłem się ostatnio do nowego mieszkania i mam mały problem z łazienką. Jest ona dość ciasna i oprócz małej szafeczki pod zlewem (prze którą idzie rura od zlewu) nie ma tam w ogóle miejsca na żadne drobiazgi. Myślałem nad dorobieniem/kupieniem półek,a że nie mam doświadczenia to fajnie by było jakby ktoś doświadczony coś mi doradził. Na dołączonych obrazkach widać rysunek łazienki i moją propozycję jak by miały wyglądać te półki. Jak ktoś ma ochotę to dołączam projekt w SketchUp i można się pobawić. Co do tekstur na ścianach to jedynie są poglądowe. Dodatkowe wyjaśnienie: te trójkątne półki w rogu nad pralką są dziwne to akurat tak się kafelki kończą (są ułożone w takie trójkąty - widać na zdjęciu) dlatego chciałem żeby się wpasowały w kafelki.
Załączony plik
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
13.02.2011, 10:26
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 1 641 Dołączył: 12.12.2008 Skąd: Orle Pomógł: 22 razy |
wszystko zależy od tego ile ma być tych drobiazgów ?
jeśli dużo albo jeszcze więcej to zastanowiłbym się nad zabudowaniem ściany umywalkowej taką szafką np 20 cm głębokości z wnęką na lustro nad umywalką jako że takową posiadam to informuję że dość sporo się w niej mieści pozdrawiam -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
13.02.2011, 16:42
|
||
Accípere praestat quam inferre iniúriam![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 2 027 Dołączył: 27.02.2009 Skąd: polska południowo -wschodnia Pomógł: 42 razy |
faktycznie ... łazienka jest w wersji mini ... ale oprócz proponowanych półeczek można by lustro nad zlewem zamontować na szafce z dodatkowymi półeczkami ... ostatnio widziałam przefajne i pojemne szafeczki nad umywalke z lustrem .....
![]() albo....
-------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
13.02.2011, 17:11
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 2 Dołączył: 12.02.2011 |
Dzięki za radę. Zrobiłbym tak ale niestety lustro jest przytwierdzone do ściany, a że to nie moje miszkanie to nie chcę od razu remontu generalnego robić.
Jeszcze jedno małe pytanko żeby nie zakładać nowego postu. W kabinie prysznicowej ktoś pourywał połowę suwaków w drzwiach i niestety drzwi ledwo się trzymają. Pytałem się w Praktikerze, LM i Castoramie o takie rzeczy i wszyscy odsyłają mnie do serwisu producenta. Ehmmm... no gdyby tylko na kabinie było jakieś oznaczenie czy logo PS: nie nie patrzeć na brud |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.03.2011, 11:39
|
||
Aktywny![]() Grupa: Uczestnik Postów: 172 Dołączył: 8.04.2010 Pomógł: 2 razy |
Moim zdaniem najlepiej byłoby po prostu wstawić nowe drzwi do kabiny,powinny pasować takie uniwersalne,lub wymienić ją na nową,ale to już większe koszty:)
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
29.05.2011, 21:32
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 35 Dołączył: 1.02.2011 |
Trudno z rysunku ocenić odległość krawędzi otwartych drzwi od kabiny, ale może zmieściłby się tam mały słupek. A może dałoby się powiesić szafkę nad sedesem.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.05.2011, 22:12
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 5 Dołączył: 30.05.2011 |
Może jakieś płytkie szafki? Albo półki rogowe?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.06.2011, 11:08
|
||
Aktywny![]() Grupa: Uczestnik Postów: 172 Dołączył: 8.04.2010 Pomógł: 2 razy |
Półki rogowe wyglądają średnio,przynajmniej mi nie przypadły do gustu. Jeżeli już koniecznie chcesz je mieć,to lepiej byłoby zastanowić się nad płytkimi szafkami,sprawdzą się o wiele lepiej.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
6.12.2011, 18:12
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 61 Dołączył: 18.11.2011 |
Tutaj nie do końca się zgodzę,ponieważ wszystko zależy od tego jak dużą mamy łazienkę. Jeżeli większa,to z całą pewnością sprawdzą się takie regały lub nawet niewielka szafka na ręczniki czy inne drobiazgi.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012, 09:47 |