|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
3.09.2009, 16:46
|
||
Pod ochroną![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 616 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Mazowieckie Pomógł: 4 razy |
Czy waszym zdaniem telewizor powinien stać w salonie, gdzie jest kominek? A może ze sobą "konkurują" i źle by to wyglądało? Trzeba by jeden z pokoi przeznaczyć wyłącznie do oglądania telewizji.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.09.2009, 17:46
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 36 Dołączył: 5.08.2009 |
Czy waszym zdaniem telewizor powinien stać w salonie, gdzie jest kominek? A może ze sobą "konkurują" i źle by to wyglądało? Trzeba by jeden z pokoi przeznaczyć wyłącznie do oglądania telewizji. No wlasnie u mnie beda stac obok siebie. Moze troche to kiepskie rozwiazanie ale chyba jedyne w moim przypadku. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.09.2009, 08:03
|
||
Pod ochroną![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 616 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Mazowieckie Pomógł: 4 razy |
||
|
Pomocna porada
0
|
||
4.09.2009, 08:28
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 2 376 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: śląsk Pomógł: 7 razy |
Trzeba mieć jeszcze dodatkowy pokój na telewizor. U mnie będzie telewizor na wprost sofy, a kominek na lewo tam gdzie stół i krzesła. Tak na marginesie pozbyłbym się telewizora z salonu całkiem no ale cóż nie mieszkam sama i większość ma rację.
-------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
4.09.2009, 09:36
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Postów: 409 Dołączył: 6.02.2009 Pomógł: 3 razy |
Twoje rozwiązanie mi się podoba: telewizor i kominek na osobnych ścianach. Nie ma nic gorszego niż kominek z telewizorem na jednej ścianie, powiem brzydko że takie rozwiązanie jest wieśniackie. Telewizor nie może konkurować z kominkiem, nie wygląda to ani fajnie ani ładnie.
Kominek powinien znajdować się w części "kanapowej" salonu tak aby siedząc na fotelu lub kanapie móc delektować się ogniem. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
6.09.2009, 22:14
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 2 031 Dołączył: 1.07.2009 Pomógł: 9 razy |
Marcin123 twoja propozycja jest OK! A najbardziej podoba mi się podświetlenie telewizorka!
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.09.2009, 21:00
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 1 591 Dołączył: 8.07.2009 Pomógł: 2 razy |
A ja zlikwidowałbym telewizor w ogóle (w tym pomieszczeniu). Znam gościa, który ma telewizor w małym pokoiku na piętrze. I tam ogląda jak musi
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
8.09.2009, 22:03
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 2 031 Dołączył: 1.07.2009 Pomógł: 9 razy |
I tak bez "Lost" i "4400"? Nie wyobrażam sobie
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
9.09.2009, 10:56
|
||
|
Aktywny Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 153 Dołączył: 23.11.2006 |
A my po przeprowadzce w grudniu 2008r. nie mamy telewizji a telewizor stoi gdzieś zakurzony. Idzie się przyzwyczaić POLECAM.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
9.09.2009, 22:17
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 893 Dołączył: 23.02.2009 Pomógł: 20 razy |
no to ja mam zajefajnie:) Salon na dole- mam bez telewizora. Nieduży ok 25 m2. Jest tam kominek, wypoczynek, nastrojowe kinkiety, docelowo bedzie drugi sprzęt audio do słuchania muzyki. A nad garażem tam gdzie miał byc strych zrobiliśmy ogromny pokój audio- imprezowy, podłogi wyszło tam prawie 50 m2! Akustyka tam jest poporstu super, a na centralnej ścianie ma zawisnąć jakaś olbrzymia plazma czy coś. Ma zawisnąc a kiedy zawiśnie to jest już zupełnie osobny temat:) Narazie stoi tam nasz stary zwykły telewizor i ponieważ nie mamy póki co anteny dzieci oglądaja bajki na dvd a my.. praktycznie nic od dwóch tygodni:)
-------------------- ADVECO - Nadajemy kształt marzeniom - www.adveco.pl
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
14.09.2009, 10:58
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 9 Dołączył: 26.08.2009 |
A ja zlikwidowałbym telewizor w ogóle (w tym pomieszczeniu). Znam gościa, który ma telewizor w małym pokoiku na piętrze. I tam ogląda jak musi Moi rodzice urządzili sobie kącik z telewizorem w dodatkowym pokoju, w którym stoją też półki z książkami. Teraz w salonie jest super |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
29.09.2009, 20:51
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 1 371 Dołączył: 8.07.2009 Pomógł: 2 razy |
Uważam, że dwie ostatnie propozycje są super! Salon staje się prawdziwym salonem, a telewizja w domu jest!
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.10.2009, 20:08
|
||
||
|
Pomocna porada
0
|
||
6.10.2009, 09:44
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 105 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: centrum |
układ z telewizorem i kominkiem na innych ścianach nie do końca jest chyba ok (układ Marcina) - (ok jedynie dla tego co na fotelu będzie siedział) bo jak na kominek można sobie od czasu do czasu w bok spojrzeć to na telewizor siedząc bookiem "kulawo" się patrzy - chyba że leżysz stopami do telewizora z poduszką pod głową
osobiście jestem za oddzielnym pokojem ale nie każdy możne sobie coś takiego sprawić bo chata za mała- opcja mojej żony to taka by, z racji otwartej kuchni, telewizor było widać nawet gdy gotuje -------------------- Polecę firmę od centralnych odkurzaczy / klimatyzacji / wentylacji mechanicznej - rekuperacji --- info na priv.[size="5"][/size]
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.10.2009, 14:45
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 21 Dołączył: 11.09.2009 |
Jezeli kominek oarz telewizor sa na osobnych scianach to nie ma problemu,uwazam ze takei rozmieszczenie jest w porzadku.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
14.10.2009, 10:49
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 17 Dołączył: 14.10.2009 |
Kominek, w którym płonie ogień jest według mnie tak pięknym widokiem, że nie potrzeba mu już dodatkowej konkurencji. Telewizor można zawsze 'wyrzucić' do sypialni albo kuchni. Ja osobiście najwięcej oglądam w kuchni podczas przygotowywania posiłków, sprzątania... Salon z kominkiem powinien być miejscem wyciszenia, poczytania, rozmowy... Tak myślę:) Fajnie gdyby w takim wnętrzu były też naturalne, drewniane meble. Ogień trzaskający w kominku i ciepłe, naturalne wnętrze... hmmm:)
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.11.2009, 21:56
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 30 Dołączył: 12.11.2009 |
A my po przeprowadzce w grudniu 2008r. nie mamy telewizji a telewizor stoi gdzieś zakurzony. Idzie się przyzwyczaić POLECAM. popieram całym sercem! idzie nawet dzieciaki odzwyczaić od tego! Tylko trochę czasami wstyd u znajomych jak znajdą się w pomieszczeniu z 'odpalonym' TV. Buzia mi się nie zamyka ! Ale pracujemy nad tym My też już tak 2 rok ... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.11.2009, 20:59
|
||
popieram całym sercem! idzie nawet dzieciaki odzwyczaić od tego! Tylko trochę czasami wstyd u znajomych jak znajdą się w pomieszczeniu z 'odpalonym' TV. Buzia mi się nie zamyka ! Ale pracujemy nad tym My też już tak 2 rok ... Dla mnie to popadanie ze skrajności w skrajność. Jedni spędzają życie przed ekranem, inni traktują TV jak czarnego luda! A ja lubię od czasu do czasu spojrzeć w magiczne okienko |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.11.2009, 21:16
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 893 Dołączył: 23.02.2009 Pomógł: 20 razy |
ja mam od wczoraj telewizję- po 3 miesiacach odwyku:) i wogóle nie chce mi się włączać. Odzwyczaiłam się zupełnie. Nie mam nic przeciwko oglądaniu w telewizji czegoś co mnie interesuje i na co mam ochote ale... nienawidzę przychodzić do domów gdzie non stop, bez przerwy, przy gościach też włączony jest telewizor- i to jakaś total chała jak MTV czy VIVA albo równie idiotyczny kanał. Wszystko jedno zresztą jaki. Jeśli mamy ochote mieć "podkład" na imprezce albo nawet jak siedzimy sami, my włączamy muzykę- różną, zależnie od nastroju i sytuacji- mamy narazie jeden pełny system audio ale będziemy budowac drugi- w salonie - mamy okablowanie. Lubię pooglądac sobie czasem dobry film dlatego chce kupić duży telewizor- jako kino. I to wszystko do czego uzywam telewizora. Ale jeśli siadamy sobie z męzem wieczorem do filmu- oglądamy. A jeśli rozmawiamy, to nigdy przy telewizji. Przy gościach nigdy nie włączam- chyba że przyszli na mecz np:) Poprostu telewizor tak, jak najbardziej ale do używanie z sensem- a nie jako wiecznie towarzyszący nam hałas w tle:) Uważam że taki ciągle włączaony telewizor jest wybitnie - jak to się mówi- passe
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.11.2009, 09:44
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Postów: 324 Dołączył: 12.12.2006 Pomógł: 1 raz |
No mieć włączony telewizor przy gościach to już lekki brak... no właśnie, wyczucia? No chyba, że jak pisze kropeczka_ns goście przychodzą na film, mecz czy inne pokazy:) ale telewizor dobrze w domu mieć, tylko trzeba wiedzieć jak go używać i kiedy wypada go używać.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.11.2009, 22:01
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 48 Dołączył: 15.11.2009 Pomógł: 2 razy |
Oj tak,zdecydowanie: gość w dom, telewizor wyłacz! Dzieciaki wiedzą to od małego i nigdy nikt nie protestowały nawet przy dobranocce. A jak do kogoś przyjdziemy i toto gra, to patrzymy po sobie i wzdychamy...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.11.2009, 22:02
|
||
|
ja wychodze z założenia że nikogo nie można krytykować, jeżeli ktoś ma TV i ogląda
,mniej lub bardziej często - jego sprawa. My nie mamy ,( tzn jest w piwnicy) i jak na razie dostrzegam same plusy. Fakt, wiecej z meżem korzystamy z komputerów ( w tym ITV) ale dzieciaki są bardziej kreatywne. w związku z tym że mają limitowany i kontrolwany dostęp do netu, do łask wróciły np. gry planszowe , co mnie bardzo cieszy ! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.11.2009, 23:30
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 359 Dołączył: 28.08.2008 Skąd: warmińsko -mazurskie Pomógł: 2 razy |
ja wychodze z założenia że nikogo nie można krytykować, jeżeli ktoś ma TV i ogląda ,mniej lub bardziej często - jego sprawa. My nie mamy ,( tzn jest w piwnicy) i jak na razie dostrzegam same plusy. Fakt, wiecej z meżem korzystamy z komputerów ( w tym ITV) ale dzieciaki są bardziej kreatywne. w związku z tym że mają limitowany i kontrolwany dostęp do netu, do łask wróciły np. gry planszowe , co mnie bardzo cieszy ! całkowicie sie zgadzam - co kto ma i robi w domu jego sporawa. u nas teraz tv jest i w nowym domu tez będzie ale nie wiem jeszcze gdzie. jedyne miejsce gdzie mógłby sie zmieścic tv to koło kominka i niezbyt mi to pasuje. w zasadzie korzystamy bardziej z internetu i tv jest zbedny, choć przyznaję, że czasem coś tam obejrzę... co do dzieci to bez tv są zupełnie inne i faktycznie bardziej kreatywne |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.11.2009, 23:42
|
||
|
całkowicie sie zgadzam - co kto ma i robi w domu jego sporawa. u nas teraz tv jest i w nowym domu tez będzie ale nie wiem jeszcze gdzie. jedyne miejsce gdzie mógłby sie zmieścic tv to koło kominka i niezbyt mi to pasuje. w zasadzie korzystamy bardziej z internetu i tv jest zbedny, choć przyznaję, że czasem coś tam obejrzę... co do dzieci to bez tv są zupełnie inne i faktycznie bardziej kreatywne dokładnie tak samo było u nas!!! jak tylko dzieci miały tzw czas wolny to zaraz była walka o pilota! Kto ma pilota ten ma władzę ! A raczej miał , na szczęście. Trudno mi nawet było stwierdzić czym tak na prawdę interesują sie moje dzieci , jakie mają talenty, w czym są dobre bo na prawdę trudno mi było 'zagonić' je do innych zabaw! A teraz..... wycinanki , malowanki , chodzimy razem na 'glinę' - polecam , rewelacyjna sprawa tak dla dzieci jak i dla dorosłych !!! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.11.2009, 17:24
|
||
|
co do dzieci to macie w 100% rację! Moi chłopcy jak wszystkie chyba dzieci lubią oglądac bajki i mają swoje ulubione (między innymi zyg zak mc quinn) - ale trzeba miec nad tym kontrolę. Wiele kanałów dla dzieci ma bajki naparwde brutalne, zwrócicie uwagę!- to po prostu filmy akcji tylko że rysunkowe, polegające na ciągłych walkach, wyścigach i waleniu sie po głowach:) Wydaje mi się że w wieku przedszkolnym takie bajki naparwde nic dobrego nie wnoszą. Dla małych dzieci fajne programy są moim zdaniem na jim-jam mini-mini albo cebebees. I jasne że trzeba czasem ciut wysiłku żeby dzieciom podrzuci inne rozrywki jak rysowanie, lepienie, gra w gry planszowe ale to napewno jest bardziej rozwojowe niz kilka godzin dziennie przed ekranem.. A u tych znajomych o których wspomniałam gdzie non stop idzie telewizor dzieci tez oglądaja jak leci godzinami, bez żadnej kontroli co tylko chca.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.11.2009, 18:01
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 5 Dołączył: 19.11.2009 |
Nawet bym się nie zawahała mając do wyboru: kominek/telewizor! Oczywiście że wybiorę kominek, bo wielkie grające pudło nie jest mi potrzebne do szczęścia, za to w chłodne i ponure wieczory miło się siedzi przy ciepłym kominku
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.11.2009, 14:10
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 39 Dołączył: 23.11.2009 |
Przeważaja opinie o kominku,ponieważ kojarzy nam sie on z elegancją i wyzszym standardem zycia. A niestety jest to tylko dodatek do salonu,który badź co bądź warto miec.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.11.2009, 19:49
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Kobieta Postów: 301 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: niedługo ze wsi Pomógł: 4 razy |
Właśnie poszukuję projektu kominka, który nie zdominuje wnętrz, a tylko będzie jednym z elementów. Nie jest łatwo taki zaprojektować.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.11.2009, 21:17
|
||
|
jak to "niestety jest to tylko dodatek do salonu"? Kominek poza funkcją klimatyczno- rekreacyjną przede wszystkim grzeje dom! I daje ogromne oszczędności. Nie ma żadnego problemu nagrzać wkładem o mocy 19 kw (taki mam) dom 170 m2! I to nagrzać do 22 stopni a w sypialniach na górze bywa tak gorąco że az za. Oczywiście kaloryfery zakręcone:) My palimy w kominku nawet jak wogóle nie siedzimy w salonie- dla ciepła i oszczędności gazu.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.03.2010, 20:50
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 14 Dołączył: 15.03.2010 |
Zgadzam się, że kominek to bardzo pożyteczna rzecz. My robimy podobnie, na dole w salonie mamy kominek, do pokoi na piętrze poprowadzone takie nawiewy i praktycznie kaloryfery zakręcone. Bardzo dużo oszczędza się przy paleniu w kominku szczególnie na gazie. Co do telewizora, to wydaje mi się, że nie przeszkadza wcale, spokojnie może stać w tym samym pomieszczeniu co kominek.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.03.2010, 11:18
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 17 Dołączył: 22.07.2009 |
Kominem fajna rzecz, telewizor - co kto lubi
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.03.2010, 11:24
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 120 Dołączył: 18.04.2009 Pomógł: 14 razy |
Kominem fajna rzecz, telewizor - co kto lubi bardzo dobre rozwiazanie pod warunkiem ze cała instalacje masz otwartą ,do tego nie krzystasz z wymiennika ciepła,a kocioł np gazowy masz żeliwny z porzadną automatyką ,przy takich załozeniach jest to rewelacyjne i ekonomiczne rozwiązanie |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.03.2010, 12:16
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 336 Dołączył: 20.02.2010 Skąd: Wawa Pomógł: 3 razy |
A my po przeprowadzce w grudniu 2008r. nie mamy telewizji a telewizor stoi gdzieś zakurzony. Idzie się przyzwyczaić POLECAM. Ja też pozbyłem się telewizora jakiś czas temu i nie cierpię z tego powodu. Po przeprowadzce nie zamierzam szpecić salonu telewizorem, za to kominek to podstawa. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.03.2010, 16:17
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 693 Dołączył: 7.07.2009 Pomógł: 4 razy |
Ja też pozbyłem się telewizora jakiś czas temu i nie cierpię z tego powodu. Po przeprowadzce nie zamierzam szpecić salonu telewizorem, za to kominek to podstawa. Jak widać nikt nie oglada telewizji i pewnie nikt nie płaci abonamentu i jest to ze wszech miar zasadne... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
18.03.2010, 23:54
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Postów: 416 Dołączył: 21.02.2010 Pomógł: 11 razy |
...a ja lubie sie pogapic w Tv. ...
Nie mam tv. w salonie (kominek jest !) ,ale za to mam w kuchni i sypialni - gdzie spadzam i tak wiekszosc czasu... :-/ (mowi sie ,ze dzieci nie powinny ogladac Tv. do drugiego roku zycia (!) - jestem za ,jesli chodzi o taka rozrywke dla maluchow... zreszta, one sie jeszcze w zyciu naogladaja... -------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
1.05.2010, 11:29
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 5 Dołączył: 30.04.2009 |
Wszystko pieknie. Ale meczu nie da sie ogladac przygotowujac posilek w kuchni albo malujac paznokcie w lazience. I druga sprawa dotyczaca pilki to gdzie usiasc z pifkiem w reku jak nie na kanapie w salonie przed minimum 42 calowym telewizorem? A u mnie bedzie wiesniackie rozwiazanie bo nie ma innego wyjscia niz telewizor i kominek na jednej scianie...Nie myslelismy o tym w moemncie projektowania niestety. Mowi sie trudno. Z drugiej strony od jakiegos czasu jestesmy wiesniakami.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
2.05.2010, 13:44
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Postów: 416 Dołączył: 21.02.2010 Pomógł: 11 razy |
Wszystko pieknie. Ale meczu nie da sie ogladac przygotowujac posilek w kuchni albo malujac paznokcie w lazience. I druga sprawa dotyczaca pilki to gdzie usiasc z pifkiem w reku jak nie na kanapie w salonie przed minimum 42 calowym telewizorem? A u mnie bedzie wiesniackie rozwiazanie bo nie ma innego wyjscia niz telewizor i kominek na jednej scianie...Nie myslelismy o tym w moemncie projektowania niestety. Mowi sie trudno. Z drugiej strony od jakiegos czasu jestesmy wiesniakami. Moj maz siedzi w sypialni ,jak jest mecz ,hehe (tam tez mamy wygodna kanape-w sam raz do ogladania meczu !) -kiedys zrobi sie w domu specjalny pokoj do ogladania TV... ...a tak przy okazji : to juz gdzies u kogos widzialam kominek z Tv. i w cale to tak wiesniacko nie wygladalo .. ...gbybym wiedziala gdzie postawic Tv.w salonie -tez bym go tam pewnie miala ..a jakby byl u nas inny system ,to zamontowalabym sobie cos takiego w salonie.... -------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
14.05.2010, 20:29
|
||
Aktywny![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 181 Dołączył: 19.01.2010 Skąd: śląskie Pomógł: 1 raz |
temat powraca, mój salon, mam jeszcze kilka możliwości:
1. kominek + tv razem (A+B) - raczej już zrezygnowałem 2. "wyrzucić" jedno urządzenie na środek w dowolne miejsce, to trochę podzieli przestrzeń ale może to i dobrze, żółtą ściankę dostawię gdzie trzeba. Kuchnię z jadalnią mogę jeszcze zamienić za wszelką pomoc dzięki |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.05.2010, 22:19
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 94 Dołączył: 17.12.2009 |
wiesz co moim zdaniem jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Tzn. myślę, że nie ma większego problemu, żeby kominek i TV były w jednym pomieszczeniu, ale ja jednak zrezygnowałabym z telewizora w salonie. Tylko, którą rzecz chcesz "wyrzucić" na środek, bo tak nie bardzo łapię tą koncepcję.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.05.2010, 05:51
|
||
Aktywny![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 181 Dołączył: 19.01.2010 Skąd: śląskie Pomógł: 1 raz |
wszystko jedno którą na tym etapie
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.05.2010, 10:18
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 1 100 Dołączył: 15.12.2009 Skąd: mazowieckie Pomógł: 10 razy |
Czy waszym zdaniem telewizor powinien stać w salonie, gdzie jest kominek? A może ze sobą "konkurują" i źle by to wyglądało? Trzeba by jeden z pokoi przeznaczyć wyłącznie do oglądania telewizji. Jak kogoś stać na utrzymanie tak dużego domu to może sobie robić osobny salon do przyjmowania gości, osobną czytelnię, pokój telewizyjny i kominkowy |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.05.2010, 14:56
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 693 Dołączył: 7.07.2009 Pomógł: 4 razy |
Jak kogoś stać na utrzymanie tak dużego domu to może sobie robić osobny salon do przyjmowania gości, osobną czytelnię, pokój telewizyjny i kominkowy mam w salonie scianę długości 10m. Po środku stoi kominek a telewizor w rogu na końcu tej sciany. Odległość jest taka że nie ma tu kolizji. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.05.2010, 13:02
|
||
MIki3- patrzac na plan, najlepiej chyba bedzie A+B
a na takie cos ,to mnie moja druga polowka ciagle namawia... -------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.08.2010, 15:04
|
||
-------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.08.2010, 14:12
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 15 Dołączył: 31.07.2010 |
A gdzie w tym ustawieniu jest tv?? Bo kominek i kanape widać,ale brak telewizora...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.08.2010, 21:41
|
||
A gdzie w tym ustawieniu jest tv?? Bo kominek i kanape widać,ale brak telewizora... tv. bedzie w scianie z kominkiem - zakamuflowany... - albo na scianie... jeszcze mysle jak to zrobic ,zeby wygladalo ... -------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.08.2010, 21:56
|
||
Dr Feelgood![]() Grupa: Uczestnik Postów: 4 071 Dołączył: 14.05.2010 Skąd: ci to przyszło do głowy Pomógł: 24 razy |
ale masz salon 300 m2? btw Wiesz ile taki wkład kosztuje?
Ten post edytował racer 19.08.2010, 21:57 -------------------- racek placek
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.08.2010, 22:10
|
||
ale masz salon 300 m2? btw Wiesz ile taki wkład kosztuje? ... salon ma 54 m2 ... - jesli chodzi o cene ,to jeszcze nie ustalona- najpierw musze wiedziec ,co chce dokladnie miec ... :-/ -------------------- na każdego posta znajdzie się riposta
![]() |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
19.08.2010, 23:03
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 1 178 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: euroregion beskidy Pomógł: 16 razy |
mi telewizor do szczęścia nie jest potrzebny
nie mam czasu na tv ale moja już się zastanawia jak tam będzie z kablówką i oczywiście tv w salonie, chociaż ja wolałbym w pokoju jedyne co jest dobre to na chwilę obecną to tv na jednej ścianie kominek na drugiej, bliżej miejsc siedzących chociaż do czasu wybudowania plany się zmienią z 5 razy -------------------- |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
12.09.2010, 00:11
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 16 Dołączył: 15.07.2010 |
Ja również zdecydowałbym się na kominek. W sumie wieczorkiem zamiast włączać tv, można się równie dobrze, a może nawet bardziej, zrelaksować przy trzaskającym drewnie w kominku. TV wyrzuciłbym gdzieś indziej, np. do jakiegoś większego salonu itd. Ale najlepiej w sumie jakby go w ogole nie było
-- Interesują cię domy Bielsko? Nie wiesz na co się zdecydować? Nasi agenci z pewnościa ci pomogą! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012, 09:04 |