|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
6.02.2008, 18:21
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 3 Dołączył: 5.02.2008 |
Witam
Mam pytanko czy ktoś zmieniał wysokość otworu przyłącza spalin w kominie typu Schiedel AVANT. Ponieważ "fachowcy" wykonali otwór za nisko i piec wiszący stoi na podłodze. Z góry dziękuję Pozdrawiam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
6.02.2008, 19:50
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 156 Dołączył: 8.01.2008 |
Witam Mam pytanko czy ktoś zmieniał wysokość otworu przyłącza spalin w kominie typu Schiedel AVANT. Ponieważ "fachowcy" wykonali otwór za nisko i piec wiszący stoi na podłodze. Z góry dziękuję Pozdrawiam U mnie było to samo, gazownik zrobił dziurę wyżej a starą zalepił. Jest trochę brzydziej ale wszystko działa, a kominy mam presto. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.02.2008, 23:05
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 414 Dołączył: 4.11.2007 Pomógł: 1 raz |
ach ci fachowcy - gdzie oni mają głowy??????
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
8.02.2008, 11:43
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 1 314 Dołączył: 20.11.2007 Skąd: Katowice Pomógł: 5 razy |
Problem bardzo powszechny.Budowlańcy raczej nie konsultują wysokości otworu w kominie z instalatorem CO.
Dla wielu z nich komin jest do pieca węglowego i tyle. Często zdarza się ,że zamurują w kominie na żywca rurę stalową o średnicy wg. własnego uznania i wysokość wyprowadzenia trójnika na kotłownię też wg. widzimisię. Potem się martw i kombinuj człowieku,by kocioł wiszący był wiszący i jeszcze pod nim zasobnik się zmieścił. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
17.05.2010, 20:49
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 16 Dołączył: 6.05.2010 |
Nie wiem czy znajdę tu odpowiedź, ale potrzebuję pomocy. Będę robił w domu ogrzewanie z pieca CO i jednocześnie będzie on podgrzewał wodę (np do kąpieli). mam dylemat bo w sobotę zalałem strop i zostawiłem dziurę w nim 53/53. Projekt przewiduje komin schiedla 48/50 ale takiego nie mogłem znaleźć a w ogóle to chciałbym porównać ceny z innymi kominami. wyjscie z pieca ma być fi 140. komin będzie czterolukowy ( w tym jeden dymny i trzy wentylacyjne. )chciałbym zeby mi ktoś pomógł dobrać odpowiedni komin do moich potrzeb a za razem rzeby nie był za drogi mieszcząc się w tym otworze. zależałoby mi zeby komin był jak najbardziej prostokątny bez żadnych "zębów" Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012, 09:04 |