|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
3.06.2004, 09:25
|
||
|
|
Witam
Mam zamiar się budować niestety jestem na etapie szukania projektu domku, wybrałam nawet, ale dochodzą mnie słuchy, żeby szukać jak najtańszego dachu, podobno mój jest jakąś "kopertówką" i jest strasznie drogi raczej mam szukać dwuspadowych , nie wiem o co chodzi nikt mi nie potrafi wytłumczyć dlaczego on jest taki drogi, Jeżeli ktoś budował dom proszę podajcie mi ile was kosztowały dachy!!! pozdrawiam i dziekuję Tycia |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.06.2004, 20:41
|
||
|
Początkujący Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 4 Dołączył: 25.04.2004 Skąd: Ostrołęka |
Im bardziej skomplikowany dach tym większe koszty, zarówno materiałowe jak i robocizny. najtańszy będzie dach jednospadowyale raczej ze względów estetycznych nie będzie się nadawał.
Mój dach koszytował ok 50 tys. zł |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
11.06.2004, 13:59
|
||
|
|
Mam dach tzw. namiotowy, czyli bardzo podobny do kopertowego, ale z jednym szczytem.
Najtańszy, jak napisał wiki byłby z jedną połacią, potem masz dwuspadowy, ale tutaj jest pułapka. Przy dwuspadowym musisz najczęściej robić szczyty i w tych szczytach musisz od razu włożyć okna. A to kosztuje. Ja w związku z oszczędnościami mam na razie pełne deskowanie i pokrycie papą (już leci trzeci roczek - od czerwca). Tak naprawdę mimo wszystko najtańszy będzie bez żadnych facjatek czy udziwnień - prosty dach. Tani i bezproblemowy, bo nie będzie przeciekało w załamaniach, jak ich nie będzie. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.01.2005, 21:39
|
||
|
|
POLECAM USŁUGI FIRMY DACH_BUD WYKONUJĄCĄPOKRYCIA DACHU ORAZ ICH REMONTY BARDZO TANIO A ZARAZEM SOLIDNIE . REZERWACJE TERAZ NA SEZON 2005 NIOSĄ ZA SOBĄ UPUSTY. WYKONUJEMY DACHY NA TERENIE CAŁEGO KRAJU. KONTAKT : TEL.0880926689 , GADU GADU 3655657 , MEIL : DACH_BUD@vp.pl
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
25.01.2005, 18:59
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 6 Dołączył: 18.01.2005 Skąd: Łódź |
niedawno kończyłem 240 m2- 2 spadowy, 2 lukarny, 5 okien, 2 kominy,
- (25 mb płaskiej blachy na ogniomurku - ściana szczytowa) koszt: blacha - 18 tys. położenie - 4,2 (razem z membraną) więżba impregn. ciśnieniowo - 3,5 położenie więźby - 2,5 -------------------- pozd
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.05.2012, 08:27 |