|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
22.12.2010, 00:36
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 22.12.2010 |
Witam,
Jestem na etapie poszukiwania fugi do łazienki, jedno jest pewne ma to być brokat. Patrząc na cenę Mapeia trochę mnie przeraża;/ Chciałabym zapytać co sądzicie o Atlasie w temacie powyżej? Czy on w porównaniu do Mapei jest naprawdę tak beznadziejny? Może ktoś ma i jest zadowolony? pozdrawiam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.12.2010, 01:01
|
||
zawód wyuczony: Fachowiec![]() Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 1 971 Dołączył: 25.10.2009 Skąd: Podkarpacie Pomógł: 49 razy |
warto
-------------------- http://forum.budujemydom.pl/Obiecana-krotk...ga1-t13604.html
Polska – państwo położone w Europie Środkowej, między Bałtykiem na północy a Karpatami i Sudetami na południu w dorzeczu Wisły i Odry. Kraj w którym gdy komuś mówisz że budujesz dom, mało kto pyta - jaki to dom. Wszyscy za to pytają: czy masz już pozwolenie na budowę? |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.12.2010, 09:25
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 626 Dołączył: 5.01.2010 Skąd: Piękne Puławy Pomógł: 45 razy |
Witam, Jestem na etapie poszukiwania fugi do łazienki, jedno jest pewne ma to być brokat. Patrząc na cenę Mapeia trochę mnie przeraża;/ Chciałabym zapytać co sądzicie o Atlasie w temacie powyżej? Czy on w porównaniu do Mapei jest naprawdę tak beznadziejny? Może ktoś ma i jest zadowolony? pozdrawiam Czy nie porównujesz cen Mapeiowskiej fugi epoksydowej z Atlasową cementową... Bierz Atlasa, DOKŁADNIE odmierz wodę (jeśli będziesz dzielił opakowanie na mniejsze porcje przy fugowaniu, dokładnie waż te porcje i odmierzaj proporcjonalnie ilość wody - to naprawdę jest bardzo istotne), dobrze wymieszaj, nakładaj, dobrze wypełniając przestrzeń między płytkami, przesusz, i zmywaj. Czyli dokładnie stosuj instrukcję z opakowania. Będzie na pewno OK |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
23.12.2010, 22:28
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 427 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Łódź Pomógł: 6 razy |
zatrudnij fachowca
-------------------- nigdy nie dyskutuj z idiotą,
najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.01.2011, 15:00
|
||
|
Bywa Grupa: Uczestnik Postów: 56 Dołączył: 23.11.2010 Pomógł: 2 razy |
Szczerze mówiąc,to nie słyszałem o fudze atlasa,więc nie wiem jak sie sprawdza w praktyce. Najlepiej byłoby chyba jednak zatrudnic fachowca.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.01.2011, 15:49
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Mężczyzna Postów: 305 Dołączył: 16.05.2007 Skąd: Mała Nieszawka Pomógł: 12 razy |
Jeżeli będzie na ogrzewaniu podłogowym to szczerze odradzam.
Fugi Atlasa nie są elastyczne |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.01.2011, 19:29
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 427 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Łódź Pomógł: 6 razy |
no popatrz mam przed sobą taki wzornik Atlasa o nazwie fuga artis style z efektem brokatowym i stoi jak wół elastyczna
-------------------- nigdy nie dyskutuj z idiotą,
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.01.2011, 20:40
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Płeć: Mężczyzna Postów: 305 Dołączył: 16.05.2007 Skąd: Mała Nieszawka Pomógł: 12 razy |
no popatrz mam przed sobą taki wzornik Atlasa o nazwie fuga artis style z efektem brokatowym i stoi jak wół elastyczna Elastyczne to one są tylko z nazwy. Nie ma porównania z Mapei. I nie chodzi tu o reklamę - tylko o doświadczenia i praktyki z wyrobami obu producentów. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.01.2011, 23:40
|
||
|
Aktywny Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Postów: 135 Dołączył: 16.10.2005 |
mam u siebie na ogrzewaniu podłogowym fugi:
- epoksydowe ATLAS PRESTIGE (kuchnia, salon, hol - łącznie ponad 60 m2) - CERESIT CE40 (łazienka, pom. gospodarcze - ponad 16 m2) + ściany - nieogrzewane z fugami nic się nie dzieje (dopiero trzy lata) -------------------- domek za 100 tysięcy? - to było w 2006 r.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
8.01.2011, 17:06
|
||
|
Elastyczne to one są tylko z nazwy. Nie ma porównania z Mapei. I nie chodzi tu o reklamę - tylko o doświadczenia i praktyki z wyrobami obu producentów. to może byś się pokusił o porównanie obydwu wyrobów -------------------- nigdy nie dyskutuj z idiotą,
|
|
Pomocna porada
0
|
||
14.01.2011, 22:45
|
||
to może byś się pokusił o porównanie obydwu wyrobów Porównań nie byłoby końca gdyby włączyli się do rozmowy glazurnicy z doświadczeniem. Budowałem dwa domy dla siebie. W pierwszym stosowałem fugi Mapei bo Atlas nawet nie miał takiej kolorystyki w owym czasie. W nowym domu pokusiłem się o fugi elastyczne atlas artis - no i jest katastrofa- pękają na ogrzewaniu podłogowym. Mapei takich niespodzianek mi nie robiło - także na ogrzewaniu podłogowym - ale wybór to już sprawa osobista. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012, 02:01 |