|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
16.03.2007, 20:00
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 16 Dołączył: 14.07.2006 |
Witam
Kilkukrotnie już pisałem o moich obawach ale nie otrzymałem jednoznacznej odpowiedzi. Już nie długo zaczynam brać się za budowę ale załatwiam na razie papierki. Mam działkę ponad 4000 m2 a w drodze wszystkie media (woda, kanalizacja gaz, prąd) Budynek z uwagi na wąski i długi wjazd będzie w głębi działki (80 m od drogi) Czy w takiej sytuacji mogę nie otrzymać pozwolenia na budowę oczyszczalni 3 komorowej z rozsączaniem do gruntu lub zasilaniem oczka wodnego?? Teren jest płaski i bez przepompowni nie uzyskam odpowiedniego spadku od domu do drogi. Poza tym nawet gdyby był to nie chce się przyłączać bo planuje posiadać studnie głębinową a podłączyć jedynie prąd. Gaz ze zbiornika. Koszty kopania instalacji pod wodę, kanalizacje i gaz by mnie zabiły a nie mówię o kosztach projektów. Tak czy siak nie chce rozpisywać się o słuszności mojej decyzji a jedynie chcę poprosić kogoś o odpowiedź czy ktoś może mi zabronić budować oczyszczalnie w chwili gdy jest już kanalizacja w drodze. Warunki budowy będą wszystkie zachowane. Na tej działce zachowując odpowiednie odległości nawet 2 oczyszczalnie bym zmieścił, grunt piaszczysty z poziomem wód gruntowych na około 4 m. Pozdrawiam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012, 01:19 |