|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
21.07.2011, 16:18
|
||
Bywa![]() Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Mężczyzna Postów: 85 Dołączył: 2.09.2010 Skąd: Żory Pomógł: 1 raz |
Jestem na etapie zakończenia prac fundamentowych i powoli rozgladam sie za pustakami ceramicznymi na ściany.Prosze o rady osoby które miały z takim materiałem do czynienia.Wady zalety itd. Ogólnie to gdzie sie nie zapytam o Jopka to wszyscy mi odradzają że niby wymiarów nie trzymie , krzywe i murarz bedzie na mnie klnął :-) . Większosc poleca Leiera i to tego produkowanego na Słowacji a nie u nas.No ale cenowo to mozna znaleśc duzo taniej inne firmy tylko czy właśnie nie bedzie to badziewie.Dzieki za każdą wskazówke.
-------------------- GKS KATOWICE - BANIK OSTRAVA - GÓRNIK ZABRZE
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.07.2011, 17:11
|
||
pęczek rzodkiewek![]() Grupa: Uczestnik Postów: 4 332 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Allenstein - niestety tylko duszą... Pomógł: 212 razy |
silka
-------------------- albo c..., albo jesteś c..., nie ma innej możliwości
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.07.2011, 18:29
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 3 641 Dołączył: 27.12.2010 Skąd: Dolina Baryczy Pomógł: 110 razy |
A jakie ściany stawiasz -jedno czy dwu warstwowe? Na dwu warstwowe to Roben albo wienerberger a na jednowarstwowe to porotherm wienerberga.
-------------------- "To nie sztuka wybudować nowy dom,
Sztuka sprawić, by miał w sobie duszę" T.Misiak |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
22.07.2011, 00:55
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 336 Dołączył: 20.02.2010 Skąd: Wawa Pomógł: 3 razy |
albo eder'a, ew. brennera. podobno lepsze od wienerberka, zwłaszcza tego polskiego. nie kruszą się, nie pękają same z siebie, cenowo zbliżone. jak ja się budowałem, to moi znajomi i sąsiedzi odradzali mi leiery, kozłowice, plecewice, jopki i wieneberki - może to była kwestia "boom-u" budowlanego, że producenci robili byle jakie cegły, szli na ilość, bo i tak każda ilość schodziła im na pniu. być może teraz jst inaczej.
jeśli chodzi o edera, to z tego co kojarze w lubinie jest spory dystrybutor, proponuje rozeznać się w cenach. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.08.2011, 13:07
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 14 Dołączył: 10.08.2010 Skąd: Zagłębie |
osobiście buduję z ceramiki Porotherma - zrezygnowałem z Maxa i Leier
nie mam najmniejszego problemu z ich kruchością, a bez mojej pomocy same z siebie nie pękają gdybym dysponował innymi funduszami (większymi) postawiłbym ściany z Ytong-a lub siliki |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
7.08.2011, 14:06
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 3 641 Dołączył: 27.12.2010 Skąd: Dolina Baryczy Pomógł: 110 razy |
[quote name='Drevan' date='7.08.2011, 13:07 ' post='228072']
osobiście buduję z ceramiki Porotherma - zrezygnowałem z Maxa i Leier nie mam najmniejszego problemu z ich kruchością, a bez mojej pomocy same z siebie nie pękają gdybym dysponował innymi funduszami (większymi) postawiłbym ściany z Ytong-a lub siliki Co do cen to porotherm Weinerberga, Ytong bk były i są na podobnej półce cenowej (gdy ja kupowałem ytonga na ścianę 1-warstwową to odpowiednik wsp.przen. weinerberga był droższy) a co do silki to już ściana 2-warstwowa i inna półka cenowa. -------------------- "To nie sztuka wybudować nowy dom,
Sztuka sprawić, by miał w sobie duszę" T.Misiak |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012, 01:10 |