|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
10.12.2009, 15:54
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 10.12.2009 |
Z gory zaznaczam, ze nie mam pojecia o malowaniu. Wynajmuje mieszkanie i 2 tygodnie temu sciany zostaly pomaloane (2 warstwy farby) na zolto. Niestety przy probie wieszania obrazu porysowala sie lekko sciana (od kantow ramy) i sa ciemne kreski na zoltej farbie. Gdzies czytalem, zeby sprobowac wytrzec to gumka, ale to jeszcze bardziej pogorszylo sprawe. Czy jesli mam jeszcze farbe jaka byla sciana malowana to moge pedzlem pomalowac tylko w tych miejscach gdzie obtarlem obrazem? Czy lepiej nie, bo bedzie widac plamy farby, ze byly nakladane. Z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.12.2009, 23:09
|
||
|
Aktywny Grupa: Uczestnik Postów: 186 Dołączył: 25.01.2009 Pomógł: 3 razy |
Z gory zaznaczam, ze nie mam pojecia o malowaniu. Wynajmuje mieszkanie i 2 tygodnie temu sciany zostaly pomaloane (2 warstwy farby) na zolto. Niestety przy probie wieszania obrazu porysowala sie lekko sciana (od kantow ramy) i sa ciemne kreski na zoltej farbie. Gdzies czytalem, zeby sprobowac wytrzec to gumka, ale to jeszcze bardziej pogorszylo sprawe. Czy jesli mam jeszcze farbe jaka byla sciana malowana to moge pedzlem pomalowac tylko w tych miejscach gdzie obtarlem obrazem? Czy lepiej nie, bo bedzie widac plamy farby, ze byly nakladane. Z gory dziekuje za odpowiedz Gumkę, to raczej do czegoś innego... Jeżeli zostało ci trochę farby, to śmiało możesz pomalować w tym miejscu jeszcze raz - nawet najmniej wyszukana farba nie powinna się odróżniać. Tylko ją dobrze wymieszaj i przed malowaniem przetrzyj to miejsce delikatnie papierkiem 120. Malowanie zrób tym narzędziem, którym malowałeś przed katastrofą. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
26.12.2009, 19:47
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 427 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Łódź Pomógł: 6 razy |
pomaluj ścianę jeszcze raz
-------------------- nigdy nie dyskutuj z idiotą,
najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
26.12.2009, 20:39
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 427 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Łódź Pomógł: 6 razy |
pomaluj ścianę jeszcze raz możesz też zrobić ramki z borderu wokół obrazu -------------------- nigdy nie dyskutuj z idiotą,
najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
21.02.2010, 11:22
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Płeć: Mężczyzna Postów: 315 Dołączył: 13.06.2008 Pomógł: 4 razy |
Gumkę, to raczej do czegoś innego... Jeżeli zostało ci trochę farby, to śmiało możesz pomalować w tym miejscu jeszcze raz - nawet najmniej wyszukana farba nie powinna się odróżniać. Tylko ją dobrze wymieszaj i przed malowaniem przetrzyj to miejsce delikatnie papierkiem 120. Malowanie zrób tym narzędziem, którym malowałeś przed katastrofą. uuuu ładnie ładnie W przypadku Duluxa dobra rada! Pamiętaj, że przy lepszych farbach użycie papieru może nic nie dać a wręcz przeciwnie, bo jak masz dobrą żywicę w farbie to ciężko będzie ją ruszyć papierem. Co fajne ja zrobisz papierem taką farbę (dobrą) to jest potem super w dotyku jak marmur Pozdrawiam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012, 00:57 |