|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
5.04.2011, 10:29
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 3 Dołączył: 25.03.2011 |
Witam.
Jestem w trakcie wykończenia balkonu i zastanawiam się jak w takim przypadku położyć blachę: pierwsze rozwiązanie to załozyć blachę pod izolację tak jak niżej: ![]() drugie to założyć blachę na izolację: ![]() Jeśli chodzi o mocowanie blachy to sądzę, że dobrym pomysłem są kołki i jakies czarnidło - moze to troche prowizorka, ale chodzi rowniez o to aby nie było zacieków od krawędzi. Dlugość zakładki wymierzyłem na 15 cm - czesc blachy zachodząca na beton Napewno spotkaliscie sie z podobna sytuacją. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.04.2011, 13:08
|
||
Profesjonalista![]() Grupa: Redakcja Budujemy Dom Postów: 580 Dołączył: 19.06.2009 Pomógł: 78 razy |
Okapnik na krawędzi balkonu powinien być umieszczony pod izolacji i wystawać skośnie na kilka centymetrów. Po ułożeniu płytek ich brzegi należy uszczelnić silikonem.
-------------------- Cezary Jankowski
Miesięcznik Budujemy Dom Inżynier budownictwa lądowego. Inspektor nadzoru inwestorskiego z wieloletnim stażem. Doradca działów obsługi klienta sieci supermarketów budowlanych. Zdeklarowany sceptyk nowatorskich technik budowlanych. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2012, 00:54 |