|
![]() ![]() |
|
11.09.2009, 10:08
|
||
|
Początkujący Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Postów: 5 Dołączył: 10.09.2009 |
Witam
Budujemy wraz z żoną domek Aloes. Jesteśmy już na etapie tynków wewnętrznych. Prowadzimy też dziennik budowy http://www.domywstylu.eu/forum/diary.php?y...&user=10575 Czy ktoś może jeszcze buduje albo wybudował ten domek? Chciałbym się z kimś podzielić swoimi uwagami. |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
27.09.2009, 16:20
|
||
Początkujący![]() Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Postów: 11 Dołączył: 18.06.2008 |
Witam Budujemy wraz z żoną domek Aloes. Jesteśmy już na etapie tynków wewnętrznych. Prowadzimy też dziennik budowy http://www.domywstylu.eu/forum/diary.php?y...&user=10575 Czy ktoś może jeszcze buduje albo wybudował ten domek? Chciałbym się z kimś podzielić swoimi uwagami. Witam Przejrzałem Wasz dziennik budowy i bardzo mi się podobał, szczególnie, że budujemy bardzo podobny domek z tej samej pracowni architektonicznej. Mieliśmy podobne problemy i wątpliwości jak Wy np.: co do dodania piwnicy, lub blachy czy dachówki (wybraliśmy dachówkę). Polecam wątek na forum (sa tam też linki do fotografii): Kawka MTMStyl Pozdrawiam mw |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
27.09.2009, 18:12
|
||
|
Ostoja forum Grupa: SuperForumowicz Postów: 1 086 Dołączył: 18.04.2009 Pomógł: 13 razy |
Witam Przejrzałem Wasz dziennik budowy i bardzo mi się podobał, szczególnie, że budujemy bardzo podobny domek z tej samej pracowni architektonicznej. Mieliśmy podobne problemy i wątpliwości jak Wy np.: co do dodania piwnicy, lub blachy czy dachówki (wybraliśmy dachówkę). Polecam wątek na forum (sa tam też linki do fotografii): Kawka MTMStyl Pozdrawiam mw no dziennik oki ale elektryk to dał czadu na całej lini jak za komuny ........ |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
5.10.2009, 14:12
|
||
|
Początkujący Grupa: Członek Rzeczywisty wybieramydom Postów: 5 Dołączył: 10.09.2009 |
Hej Porado
Projekt Kawka też nam się podobał, ale miał salon troszkę nie z tej strony (my mamy południe od ulicy), wiec odpadł. Ale jest ładny. U nas praca wre. Jesteśmy w trakcie rozprowadzania instalacji sanitarnych. Pozdrawiam |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.10.2009, 23:18
|
||
|
Początkujący Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 1 Dołączył: 15.10.2009 |
Witam Budujemy wraz z żoną domek Aloes. Jesteśmy już na etapie tynków wewnętrznych. Prowadzimy też dziennik budowy http://www.domywstylu.eu/forum/diary.php?y...&user=10575 Czy ktoś może jeszcze buduje albo wybudował ten domek? Chciałbym się z kimś podzielić swoimi uwagami. witam serdecznie, Jestem Magdalena i bardzo poważnie zastanawiam się nad budową domu aloes, cieszy mnie, że Państwo niedawno go wybudowali. Na początek mam dwa pytania. 1 Czy dach można zamienić na dachówkę ceramiczną 2. Jaki jest orientacyjny koszt budowy do stanu deweloperskiego Pozdrawiam serdecznie z Tarnowa Podgórnego, Magdalena i Michał |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.10.2009, 14:22
|
||
|
1. W projekcie, który my kupiliśmy była blachodachówka. Ale taką zmianę może zrobić architekt, który będzie robił wam projekt zagospodarowania działki.
2. Kosztorysu do projektu nie zamawialiśmy. I na stronce Domy w Stylu też nie mają ceny budowy. Mogę jedynie powiedzieć jak to u nas wygląda na dzień dzisiejszy. Jesteśmy przed wylewkami podłogowymi (jak widać na zdjęciach.. mamy już insatalacje grzewcze, piec, zakupiony jest też wkład kominkowy i grzejniki)-elewacja jest prawie skończona (nie ma tynku zewnętrznego)- nie mamy też jeszcze drzwi zewnętrznych i do tej pory wydaliśmy 190 000zł. Pozdrawiam witam serdecznie, Jestem Magdalena i bardzo poważnie zastanawiam się nad budową domu aloes, cieszy mnie, że Państwo niedawno go wybudowali. Na początek mam dwa pytania. 1 Czy dach można zamienić na dachówkę ceramiczną 2. Jaki jest orientacyjny koszt budowy do stanu deweloperskiego Pozdrawiam serdecznie z Tarnowa Podgórnego, Magdalena i Michał |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.10.2009, 14:30
|
||
|
Borges 1 a jakie planujecie ogrzewanie? Jaki piec?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
25.01.2010, 13:36
|
||
|
Witam
A oto ciąg dalszy naszego dziennika budowy http://www.domywstylu.eu/forum/diary.php?y...&user=10575 Z nowym rokiem nowy link Pozdrawiamy wszystkich budujących |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
12.03.2010, 23:39
|
||
|
Początkujący Grupa: Obserwator wybieramydom.pl Postów: 1 Dołączył: 12.03.2010 |
Witam A oto ciąg dalszy naszego dziennika budowy http://www.domywstylu.eu/forum/diary.php?y...&user=10575 Z nowym rokiem nowy link Pozdrawiamy wszystkich budujących A może jeszcze troszkę więcej fotek się znajdzie ? |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
2.07.2010, 10:49
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 1 Dołączył: 2.07.2010 |
Witam
Bardzo podoba mi się ten projekt, interesuje mnie tylko orientacyjny koszt budowy - bedę wdzięczny za wszelkie informacje. PS. Dziennik budowy szacun |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2010, 23:26 |